Bisikletiyle 7 Yıldır Türkiye'yi Geziyor

Türkiye'nin Birçok Şehrini 7 Yıldır Bisikletiyle Gezen Ahmet Cevdet Avcı, Gittiği Yerlerde Hem Yeni İnsanlarla Tanışıyor Hem De Tarihi, Kültürel Ve Doğal Güzellikleri Yerinde Görme İmkanı Buluyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü 3. Sınıf Öğrencisiyken Aldığı Bisikletle Anadolu Yollarına Düşen 29 Yaşındaki Ahmet Cevdet Avcı, Merak Ettiği Ve Görmek İstediği Şehirleri Pedal Çevirerek Geziyor.

İstanbul Başta Olmak Üzere, Muğla, İzmir, Adana, Mersin, Antalya Ve Konya Gibi Birçok Şehri Bisikletiyle Gezen Avcı, Son Olarak Memleketi Çorum'dan Tunceli'ye Pedal Çevirerek, Ovacık İlçesine Geldi.

Doğal Güzellikleriyle Ön Plana Çıkan İlçedeki Munzur Vadisi Milli Parkı'nı, Munzur Gözeleri'ni Ve İhtişamlı Munzur Dağları'nı Yakından Gören Avcı, Burada Bir Gün Boyunca Vakit Geçirerek İnsanlarla Sohbet Edip Tanışma Fırsatı Buldu.

Bisikletiyle Yöredekilerin İlgisini Çeken Avcı, Yepyeni Maceralarla Dolu "Anadolu" Gezisini Sürdürmek İçin Van'a Hareket Etti.

"Anadolu'yu Geziyorum, Doğa Turundayım"

Ahmet Cevdet Avcı, Hava Şartları Uygun Olduğu Sürece Yolculuk Yapmaya Devam Ettiğini Söyledi.

Hem Mesleğini İcra Ettiğini Hem De Bisikletiyle Gezi Turuna Çıktığını Anlatan Avcı, Şöyle Konuştu:

"Üniversite Üçüncü Sınıftan Dördüncü Sınıfa Geçerken Bisikletimi Alıp İlk Turuma Çıktım. Anadolu'yu Bisikletle Gezmek O Günden Başladı. Üniversite Bittikten Sonra Da Her Yaz Turlara Çıkmaya Çalıştım. Çünkü O Zaman Sabah 08,00, Akşam 17.00 Çalışıyordum Ve Bütün İzinlerimi Daha Çok Tur İçin Kullanıyordum. Şimdi De Anadolu'yu Geziyorum Ve Doğa Turundayım."

Doğayla Tarihin, Dağla Denizin İç İçe Geçtiği Seyahatler Yaptığını Belirten Avcı, "İstanbul'dan Fethiye'ye Ve Gaziantep'e Geldim. Buradan Kilis, Hatay, Adana, Mersin Ve Konya Üzerinden Çorum'a Gittim. Çorum'dan Çıkıp Şimdi Tunceli'nin Ovacık İlçesine Geldim. Buradan Da Van'a Doğru Gidiyorum. Genellikle Bir Yerden Başlıyorum Ve Bir Yerde Turu Bitiriyorum." İfadelerini Kullandı.

"En Güzel Yanı Gittiğim Yerlerdeki İnsanlarla Tanışmak"

Yolculukları Sırasında İnsanlarla Daha Çok İletişim Kurduğunu İfade Eden Avcı, Konuşmasına Şöyle Devam Etti:

"En Büyük Anılar Aslında Buradan Başlıyor. Ben De İnsanlarla İletişimde Olmak İçin Bu Yüzden Bisiklet Turları Yapıyorum Çünkü İnsanlar Beni Bisikletle Görünce Hemen İçlerine Kabul Ediyorlar. Örneğin Nevşehir'in Bağlama Köyünde Arkadaşımla Turdayken Bir Köy Kahvesinde Mola Vermiştik. Kahvedekiler Bizi Okey Oynamadan Bırakmayacaklarını Söylemişlerdi Ve Sonrasında Da Birkaç Saat Boyunca Hesaplarına Kağıt Oynamıştık, Köy Ahalisi Başımıza Toplanmıştı. Oyunu Kaybetmiştik Ama Hesabı Yine Köydekiler Ödemişti. Bu Şekilde Gittiğimiz Yerlerde İnsanlarla Çok İçli Dışlı Oluyoruz. Bence En Güzel Tarafı Da Bu Zaten."

Ovacık'ın Doğasını Çok Merak Ettiğini Ve Bu Yüzden İlçeyi Görmeye Geldiğini Aktaran Avcı, Gezginlerin Gelip Bölgeyi Görmesini Tavsiye Etti.

Munzur Dağları''ndan Çok Etkilendiğini Dile Getiren Avcı, "Dağları Çok Seviyorum. Munzur Nehri'ni Zaten Söylemeye Gerek Yok, Doğasıyla Çok Güzel. Burada Ovacık'ın İnsanıyla Tanıştım. Sağ Olsunlar Sordular 'Nereden Geliyorsun, Nereye Gidiyorsun' Diye. Burada Ünüyle Dikkat Çeken Munzur Gözeleri'ne Gidip Gezdim, Orası Da Çok Güzeldi." Diye Konuştu.

ayder-turizm-logo-koksal-071-413-103.png

Editör: TE Bilisim