Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ndeki olayın ardından, bir benzeri de Hatay sınırında yaşandı. Suriye tarafından atılan bir top mermisi, sınır köyünde bir zeytinliğe düştü. Ancak bu kez korkulan olmadı, can ve mal kaybı yaşanmadı.

Bu kez Zeytinliğe Düştü

Akçakale'de, Suriye'den açılan top ateşinde, 5 vatandaşın hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye misliyle karşılık verdi. Suriye'deki çatışmalar, bu kez Hatay sınırında etkisini gösterdi.

Suriye tarafından atılan top mermisi Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Sarıbük Köyü’ndeki bir zeytinliğe düştü.

Düştüğü yerde büyük bir çukur oluşturan top mermisinden dağılan şarapnel parçaları ise çevreye saçıldı. Neyse ki bu kez korkulan olmadı. Köyde can ve mal kaybı yaşanmadı.

Başbakan Erdoğan, “Bu Nasıl Kaza?”

Son yaşanan olaya tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Türkiye sınırlarını ve vatandaşlarını korumaya muktedir bir ülkedir. Kimse bizi test etmeye kalkışmasın. Bugün bir top mermisi de Hatay Altınözüne düştü. Bir yandan ‘kaza oldu’ deniyor, ‘hata’ deniyor, bugün de oldu. Bu nasıl bir kaza?" diye sordu.

524 Suriyeli Daha Geldi

Bu arada,16'sı yaralı 524 Suriyeli daha Kilis ve Hatay sınırından Türkiye'ye geldi. Yaralılar, bölgedeki hastanelerde tedavi altına alındı.

1 yarbay,1 binbaşı ve ailelerinin olduğu 8 kişi, Hatay'daki Apaydın kampına diğer Suriyeliler de barınacakları Adıyaman'daki çadırkente gönderildi.

Son gelenlerle birlikte Türkiye'de misafir edilen Suriyelilerin sayısı 97 bine yaklaştı.

Sınırda Askeri Hareketlilik Sürüyor

Bu arada sınır bölgesinde askeri hareketlilik de sürüyor. Şanlıurfa 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan çok sayıda tank ve uçaksavar Suruç ilçesi sınır bölgesine sevk edildi.
 

Editör: TE Bilisim