Türk İslam Âleminin bütün mübarek gecelerde olduğu gibi bu gecede de bilerek veya bilmeyerek yapılan günahlardan arınma gecesi olduğuna inanarak kıymeti ve feyzi yüksek şekilde cenabı Allaha yakarışta bulunduğu bir kandil gecesini daha karşılamanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. 

Kandillerin birlik, beraberlik ve kardeşlik hislerinin güçlenmesini sağlayan önemli geceler olduğunu toplum olarak kavramalı böylesi mübarek gecelerde toplumsal sorumluluğumuzun da farkına vararak, dayanışma ve yardımlaşma içinde birbirimizi sevmeliyiz.

Berat Kandili, Cenabı-ı Hakk'ın feyiz ve bereketini bolca dağıttığı, günahlardan arınma noktasında büyük fırsatlar sunduğu gece anlamına gelir. Borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan kurtulma, günahlardan arınma, Allah'ın affına ve rahmetine kavuşma anlamlarına da gelen bu gecede Allah katında berat etmek ve temize çıkmak en büyük dileğimizdir.

Hoşgörü, sabır, bütünlük, dostluk içinde, kini ve nefreti sevgiye, bencilliği fedakârlığa dönüştürmek ve bütün güzellikleri birlikte paylaşmalıyız. Bu fırsat kapısının açıldığı manevi iklimin hem ülkemizde hem de bölgemizde yaşanan acılara çare olması, çağın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere şifa olmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle Akçaabatlı hemşerilerimizin ve tüm Türk- İslâm Âleminin Berat Kandilini kutluyor, insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin affına vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz

                                     MHP AKÇAABAT İLÇE BAŞKANLIĞI ADINA

                                                   MİRAÇ ÇINAR

Editör: TE Bilisim