Bir hafta boyunca özellikle öğleden sonraları yağışlı olacak

Bitmeyen kış benzetmesi gerçek oldu. Bahar hatta yaz geldi derken Haziran ayı itibariyle Türkiye yağışlı havanın etkisi altına girdi

Doğu Akdeniz üzerinden gelen ve bir hafta boyunca sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olacak sistem, özellikle İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinin iç kesimlerinde özellikle öğleden sonraları etkisini gösterecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yapılan son meteorolojik analiz ve değerlendirmelere göre Türkiye’nin bugün Doğu Akdeniz  üzerinden gelen sistemin etkisine gireceğini bildirdi. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olacak bu sistemden özellikle ülkenin iç bölgelerinde ( İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinin iç kesimlerinde) öğleden sonraları bir hafta süresince gelecek hafta ortasına kadar yağış olacağı tahmin edildi.

Bugün yurdun güney ve iç bölgelerindeki yağışların öğleden sonra Konya, Karaman, Aksaray ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

hava

Mevsim şartlarına uygun olan yağışlar, yarın ve perşembe günü İç Ege (Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Denizli), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı) ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde (Bolu, Karabük, Kastamonu) kuvvetli gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.

Kuvvetli sağanakların meydana getirebileceği ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı riski ve yağış anında kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

(DHA)

Editör: TE Bilisim