Bilimsel Olarak Günde Kaç Fincan Kahve İçmek Sağlık İçin Faydalı?

Uyarıcı Ve Zihin Açıcı Etkisi Yüzünden 17'nci Yüzyılda Kahve İçmek Ölümle Cezalandırılıyordu. Neyse Ki Artık İstediğimiz Kadar Kahve İçebiliyoruz Ve Üstelik Kahvenin İçerdiği Çeşitli Bileşenlerin Sağlığımıza Fayda Sağladığı Da Kanıtlandı. Ancak Gün İçinde Ne Kadar Kahve Tüketilebileceği Konusunda Hâlâ Birçok Tartışma Var. Peki, Kahvenin Ne Kadarı Sağlığımız İçin Faydalı Ya Da Zararlı? Cevabını Uzmanlardan Sizler İçin Derledik…

Doğru Miktarda Kahve Kalbinize Fayda Sağlar

Alman Bilim İnsanlarına Göre Kafein, Kan Damarlarımızdaki Hücrelerin Belirli Bir Şekilde Tepki Vermesini Sağlıyor.

Bu Sayede Hücrelerin İşleyişi Hızlanıyor Ve Daha Genç Hücreler Gibi Performans Gösterebiliyorlar.

Araştırmacılar, Kalbi Daha Uzun Süre Genç Tutmak İçin İhtiyacımız Olan En Doğru Kahve Miktarının Günde 4 Fincan Olduğuna İnanıyor.

Kahve İçenler Daha Uzun Yaşar

Yıllar Geçtikçe Araştırmacılar, Her Gün Düzenli Olarak Kahve Tüketenlerin Çeşitli Sağlık Problemlerinden Etkilenme Olasılığının Daha Düşük Olduğunu Fark Ettiler.

Bu Listede Kalp Hastalıkları, Felç, Yaralanmalar, Solunum Hastalıkları, Enfeksiyonlar Ve Diyabet De Yer Alıyor.

ABD'de 400 Bin Kişiyle Yapılan Büyük Çaplı Bir Araştırma, Her Gün Rutin Olarak Kahve Tüketenlerin Kafein Alımını Azaltanlara Göre Herhangi Bir Nedenle Ölme Olasılığının Daha Düşük Olduğunu Ortaya Koydu.

Kahvede Aşırıya Da Kaçmayın Çünkü…

Bununla Birlikte Her Gün Bardak Bardak Kahve Tüketiyorsanız Bu Da Sizin İçin Birtakım Sağlık Risklerini Beraberinde Getirebilir.

Yapılan Bir Araştırmaya Göre Her Gün 6 Shot'tan Fazla Espresso Tüketimi, Kalp Hastalığı Riskini Yüzde 22'ye Kadar Artırabiliyor.

Kahvenizi Sağlıksız Yapan Nedir?

Günde 4 Fincandan Fazla Kahve Tüketiyorsanız Sağlığınız İçin Zararlı Olabilecek Sadece Kafein Değildir.

Pek Çok Kahvesever, Kahvesini Lezzetlendirmek İçin Yağ Ve Kalori Deposu Olan Şeker İle Kremaya Boğar. Bu Da Sağlık İçin Tehlike Çanlarının Çalıyor Olması Demek.

Doğru Miktarda Kahve Tüketmenin Diyabet Riskini Azalttığı Doğru Olsa Da Tatlandırıcı, Krema Ve Aroma Eklemek Kan Şekeri Seviyesi Konusunda Başlı Başına Büyük Bir Tehlike, Unutmayın!

1-(2)-112-007.jpg

 

Editör: TE Bilisim