Trabzon Büyükşehir Belediyesi son yılların en büyük afet olayının yaşandığı Beşikdüzü’nde çalışmalarına 415 personel ve 112 iş makinesiyle 24 saat esaslı olarak devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 3 gündür çalışmaları bizatihi sevk ve idare ediyor.

ÇALIŞMALAR EŞ ZAMANLI OLARAK İKİ KADEMELİ SÜRDÜRÜLÜYOR

İlçede sürdürülen çalışmalarla ilgili olarak kamuoyunu aydınlatan Başkan Gümrükçüoğlu, Beşikdüzü’nde iki aşamalı bir çalışma gerçekleştirmekte olduklarını ifade etti. Kırsal mahalle yollarının ulaşıma açılması ve heyelanların temizlenmesi ile ilçe merkezinin temizlenmesi çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdürdüklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Kırsal mahallelerde sürdürdüğümüz çalışmalarda Bozlu Mahallesi dışındaki tüm mahallelerin ana yolları ulaşıma açılmıştır. Bozlu Mahallesi’nin ana yolunda büyük bir kaya kütlesi vardır. Kırma çalışmalarına devam edilmektedir. Mahallelerimizde heyelan riski taşıyan evler boşaltılmıştır. Ana yollardaki çalışmaların tamamlanmasıyla ara yollardaki çalışmalara hız verilecektir” dedi.

GÜLTEN ANGIN BUGÜN ARDIÇATAK’TA TOPRAĞA VERİLECEK

Ardıçatak mahallesi’nde dün gerçekleştirilen çalışma ile Gülten Angın’ın cesedine ulaşıldığını hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Maddi kaybımız çok büyük ama bizim canımızı acıtan can kayıplarımız olmuştur. Ağaçlı Mahallesi'nde Fatih Oğuzhan ile Dolanlı Mahallesi'nden Dürdane Dübüş’ü dün ebediyete uğurladık. Dün ayrıca Ardıçatak Mahallesi’nde sel ve heyelanlarda toprak altında kalarak kaybolan Gülten Angın'ın (55) bulunması cesedine ulaştık. Merhume bugün toprağa verilecektir. Bu büyük felakette hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah Teâlâ’dan (c.c.) ’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

ÇALIŞMALARIN 3-4 GÜN İÇİNDE TAMAMLANMASI ÖNGÖRÜLÜYOR

İlçe merkezinde sürdürülen çalışmalarla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: "İlçe merkezinde sokakların, menfezlerin, bodrumların, kamu kurumlarının temizlenmesi çalışmalarını sürdürüyoruz. Beşikdüzü ilçe merkezinde dere yataklarında gerekli çalışmalar yapılmış ve suyun yönünün dere yataklarına dönmesi sağlanmıştır. Bu kapsamda menfezler açılmış gerekli görülen köprüler kırılmıştır. Ana caddelerde temizlik çalışmalarına ivedilikle devam edilmektedir. Ana caddelerin tamamlanmasıyla ara caddelerde çalışmalara hız verilecektir.  3 ila 4 gün içinde bu çalışmaların tümüyle tamamlanacağı ön görülmektedir. Tüm bu çalışmalarımızı Büyükşehir Belediyesi olarak daha önce bu faaliyetlerde görev almış son derece tecrübeli 415 personel ve 112 iş makinesiyle 24 saat esaslı olarak sürdürmekteyiz. Ayrıca diğer kamu kurumlarımız iş makineleri ve personelleriyle birlikte çalışmalarımıza destek vermektedir. Hepimize bir kez daha geçmiş olsun diyorum.”

yesyeni-logo-final-387.png

 

Editör: TE Bilisim