Gürcistan’dan Gelen Hamsi Trabzon’da Tezgâhları Şenlendirdi.

Gürcistan'dan Gelen Hamsi Trabzon'da Tezgâhları Şenlendirdi. Trabzon'da Yaklaşık 1 Aydır Tezgahlarda Az Miktarda Görülen Hamsi Gürcistan'dan Gelmesiyle Balıkçı Esnafını Ve Tüketiciyi Sevindirirken Fiyatı Pek Fazla Değişmedi.

Sezona Palamutsuz Başlayan Ardından Avlanan Hamsi İle Umutlanan Ancak Onun Da Hava Şartları Nedeniyle Türk Karasularını Erken Terk Etmesi Üzülen Balıkçıların Yüzü Gürcistan'dan Gelen Hamsi İle Az Da Olsa Güldü.

Gürcistan'dan Gelen Hamsiyi Satmaya Başladıklarını Belirten Balıkçılardan Münir Yılmaz, “Hamsi Bugün İtibariyle Gürcistan'dan Gelmeye Başladı. Gece Avlanan Hamsi Taze Olarak Gündüz Bize Geliyor. Eski Hamsiden Fazla Bir Farkı Yok. Fiyatı Geçen Seneye Göre Pek Değişmedi Hemen Hemen Aynı. Gürcistan'da Hamsi Avı Bu Şekilde 1 Ay Kadar Sürer Diye Düşünüyorum” Dedi.

Balıkçılardan Serdar Korkmaz Da Hamsinin Fiyatının Gayet Uygun Olduğunu İfade Ederek “Efsane Geri Döndü. 2020'nin Hamsisi. Kilosu 10 TL. Çok Güzel Hamsi. Son 2 Haftadır İlk Kez Bugün Bu Kadar Bol Geldi. Fiyatı Da Gayet Uygun” Diye Konuştu.

Avlanan Hamsinin Yerli Sayıldığını Belirten Balıkçılardan Emin Avcı “Gürcistan'dan Gelen Hamsi Tezgahlarda Yerini Aldı. İnşallah Bereketli Olur. Kilosu 12.15 TL Arasında Değişiyor. Orta Boy Güzel Hamsi. Havalar Soğudu Hamsi Daha Da Lezzetlendi. Vatandaş Da Özlemle Bekliyordu. Zaten 3-4 Saatlik Yoldan Geldiği İçin Taze. Normalde Yerli Sayılır Karadeniz Hamsisi” Derken, Balıkçılardan Hakan Aydın İse “Hamsi, Buradan Gürcistan Sularına Gitti. Bizim Teknelerde Avlayıp Bize Getirdi. Taze Hamsi Kilosunu 10 TL'den Satıyoruz. Bir Ay Sonra İlk Kez Bu Kadar Hamsi Geldi. 2010 İnşallah İyi Olacak. İnşallah 1-2 Ay Daha Devam Edecek” İfadelerini Kullandı.

630-(a)-134.jpg630-(b)-133.jpg630-(c)-085.png

Editör: TE Bilisim