Seçilmiş Bir Lider İçin En Önemli Kuralı Çiğnedi'

Gezi Olaylarını Çok Yakından İzleyen BBC, “Gezi Parkı Gösterileri Tayyip Erdoğan'ı Zayıflatır Mı?” Sorusuna Yanıt Aradığı Analizinde “Erdoğan, Kendisine Oy Vermeyenlerin İradesi Olmadan Yapabileceklerinin Sınırına Vardı” Görüşünü Öne Sürdü.

BBC, İstanbul Mahreçli Jeremy Bowen İmzasını Taşıyan Analizinde Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’deki Krize Rağmen Kuzey Afrika Gezisini “Ertelemesine Değmeyeceğine Karar Verdiğini” Belirterek “Oluşan Hasarı Kontrol Etmeyi Yardımcısına Bırakırken, Kendisi Hava Limanlarında Şeref Kıtalarını Selamlayarak, Çelenkler Koyarak Ve Ticaret Konuları Hakkında Konuşarak, Dünyaya Soğukkanlı Bir Görünüm Verdi” Dedi.

Türkiye’nin, 2011'da Arap Ayaklanmaları Başlayana Kadar, Kazanan Taraf Gibi Gözüktüğünü, Brüksel'dekiler Euro Kriziyle Uğraşırken, Türkiye'nin Güç Topladığını Ve Arap Ülkeleriyle İş Yaparak İstihdam Yarattığını Kaydeden BBC, “Fakat Seçilmiş Bir Lider İçin Önemli Bir Kural, Erdoğan Gibi Büyük Oy Kazanmış Olsalar Bile, Hiçbir Zaman İçerideki Durumunu 'Cepte' Görmemektir” Değerlendirmesini Yaptı.

BBC, “Türkiye Müslüman Demokrasilerine Örnek Gösteriliyordu. Kendi Liderlerine Karşı Sokaklara Dökülen Bazı Araplar, Türk Çevik Kuvvet Polisinin Göstericilere Saldırdığını Gösteren Fotoğraflara Bakınca, Bunu Bir Daha Düşüneceklerdir” Dedi. Başbakan Erdoğan’ın Suriye Savaşına Bu Kadar Karışırken, Kendi Nüfusunun Önemli Bir Bölümünü “Tedirgin Etmekten Ve Yabancılaştırmaktan Kaygı Duymuyor Gözüktüğü” Yorumunu Da Yapan BBC, “Erdoğan, Kendisine Oy Vermeyenlerin İradesi Olmadan Yapabileceklerinin Sınırına Vardı. O Hâlâ Türkiye'nin En Popüler Politikacısı. Fakat Ülkede Kutuplaşma Devam Ederse, Bu Pek Para Etmeyebilir” Dedi.

HABER:viratrabzon.com

 

Editör: TE Bilisim