Bayırbucak Türkmenlerine 5 TIR insani yardım malzemesi gönderildi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’de bulunan Bayırbucak Türkmenleri’ne 5 TIR insani yardım malzemesi gönderildi.

Yardım TIR’ları yola çıkmadan önce Ortahisar ilçesinin Erdoğdu Mahallesi’nde tören düzenlendi. Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta ve Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin hazır bulunduğu törende yardım çalışmalarıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Hayrat İnsani Yardım Vakfı Karadeniz Bölge Sorumlusu Fahrettin Köroğlu, kendilerine destek olanlara teşekkür etti. Köroğlu, “Hayrat Vakfımız, hayırsever iş adamlarımız ve Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle bugün Bayırbucak Türkmenleri’ne 5 TIR yardım gönderiyoruz. 2 TIR un, 2 TIR kömür ve 1 TIR peynir dolu. Bu yardımlarımızın devamı inşallah gelecek. Bize destek olan Trabzon halkımıza, yardımseverlere, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ve milletvekillerimize teşekkür ediyoruz” dedi. Köroğlu, tören alanında 2 TIR’ın bulunduğunu, diğer 3 TIR’ın da farklı bölgelerden aş zamanlı olarak hareket edeceğini sözlerine ekledi.

KÖSEOĞLU: HAYRA VESİLE OLAN HAYIR YAPMIŞ GİBİDİR

Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu da konuşmasında yardımların önemine dikkat çekti. “Hayra vesile olan hayır yapmış gibidir” hadisini hatırlatan Köseoğlu, “Tük milleti nerede bir mazlum varsa onun yanındadır. Bu kampanyaların devamı gelecek” diye konuştu.

BALTA: ENSAR OLMAK HER KİŞİYE NASİP OLMAZ

Konuşmasında Türk milletinin ensar vazifesini yerine getiriyor olmanın gönül rahatlığını yaşadığını ifade eden Trabzon Milletvekili Muhammet balta ise özetle şunları ifade etti: “Ben hem Büyükşehir Belediyesi, hem Hayrat Vakfı ve yardım eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Suriye’de iç savaştan kaçıp Türkiye’de barınan 2,5 milyon Suriyeli vatandaş var. Ecdadımız bizlere ezilen insanlara her zaman yardım elimizi uzatmayı miras bıraktı. Devlet olarak şu ana kadar 9 milyar dolar harcama yaptık ama dünyada insan hak ve özgürlükleri ile ilgili düşüncelerini her zaman ifade edenler bu insanlara hiçbir zaman kucak açmadılar. Ensar olmak her kişiye nasip olmaz.”

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE HAYRAT VAKFI TOPLAMDA 13 TIR YARDIM MALZEMESİ GÖNDERDİ

Konuşmaların ardından yardım TIR’ları törenle yola çıktı. Bugün yola çıkan 5 TIR ile birlikte Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Vakfı tarafından Bayırbucak Türkmenleri ve Suriye’ye toplamda 13 TIR yardım malzemesi gönderilmiş oldu.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim