Kadınlarda Sağlıklı Yaşam Projesi Düzköy’de Devam Ediyor. Trabzon Umut Ve Savaşım Derneğinin Halk Sağlığı Müdürlüğü İle Ortak Yürüttüğü Projeye Kadınların İlgisi Muhteşemdi.

Düzköy İlçe Hastanesi Bahçesine Getirilen Mobil Tarama Aracı 3 Hafta Süre İle 40 Yaş Üstü Bayanlarda Meme Kanseri Ve Rahim Ağzı Kanserine Karşı Tarama Yapılacağı Bildirildi.

IMG_5472Düzköy İlçe Hastanesi`nde Düzenlenen Törene Trabzon Umut Ve Savaşım Derneği Başkanı Dr.Nimet Baki ,Yönetim Kutulu Üyesi Adil Duman,  Düzköy İlçe Hastanesi Başhekimi Dr. Yunus Özgür ,Düzköy Asm Doktorlarından Uzm.Dr.Seda Sezer,  Halk Eğitim Müdürü Celal Sağır, Akp Eski İlçe Başkanı Yılmaz Ankara, Ketem Doktorlarından Dr.Gülşah Aşık Aydın, Hemşirelerinden Ayla Koslakoğlu Katıldılar.

IMG_5474Yoğun İlgiden Oldukça Memnun Olduğunu Belirten Umut Ve Savaşım Derneği Başkanı  Dr. Nimet Baki Trabzon’da Halkın Bu Konuda Duyarlı Davrandığını Belirtti.Ülkenizde Yılda En Az 20.000 Kişinin Meme Kanseri Teşhisi Aldığı Bilinmektedir Ve Maalesef Vakaların Büyük Bir Bölümü Geç Evrelerde Teşhis Edilmektedir.Meme Kanseri Yurt Çapında Kadınlarda En Sık Görülen Kanserlerdir. Düzköy’den Sonra Aracın  Tüm İlçelere Gideceğini İfade Eden Dr.Baki Derneğe Katkılarından Dolayı Trabzon Sanayi Ve Ticaret Odası Başkanlığına Da  Kendilerine Yapmış Olduğu Katkılardan Dolayı Teşekkür Etti. .

IMG_5487Konuyla İlgili Bilgi Veren Umut Ve Savaşım Derneği Başkanı Dr. Nimet Baki, "Kanser Tüm Dünyada Olduğu Gibi Ülkemizde Ölüm Nedenleri Arasında İkinci Sırayı Almaktadır. Hastalıkta Erken Teşhis Çok Önemli. Tüm Dünyada Olduğu Gibi Ülkemizde De Kanser Hakkında Bilgi Düzeyini Artırmak, Farkındalık Oluşturmak Ve Erken Teşhis İçin Bilgilendirme Ve Tarama Proğramları Gerçekleştirilmek Çok Önemlidir. 

Köyleri Muhtarları Aracılığı İle Sıraya Koyduklarını Belirten Dr.Yunus Özgür Katılımın Yoğun Olmasından Memnuniyetini Belirtti.Halk Eğitim Müdürü Celal Sağır Dr.Yunus Bey İle Ortak Çalışmalarında Halkı Kanser Konusunda Bilinçlendirdiklerini Ve Eğitimlerini Düzenli Yaptıklarını İfade Etti.

Dr. Baki“Her 8 Kadından Biri Meme Kanserine Yakalanıyor Ama İyileşme Şansları Yüzde 90. Bu Bir Zaferdir. Ancak Başarıya Ulaşmak İçin Erken Teşhis Çok Önemli” Dedi. 

2 Aydır Devam Ettirdikleri Kadınlarda  Sağlıklı  Yaşam  Projesi Kapsamında Bugüne Dek 3 İlçede 750’nin Üzerinde Kadına Ücretsiz Mamografi Taraması Yaptırıp, Gereken Durumlarda Ek Teşhislerini Karşıladıklarını Ve Türkiye’nin Çeşitli İllerinde Ücretsiz Mamografi Taraması Yaptırıp, Ve Türkiye’nin Çeşitli İllerinde Düzenledikleri Bilinçlendirme Toplantıları İle Meme Kanseri Konusunda Kadınların Farkındalığını Arttırmaya Destek Olduklarını Belirtti.

IMG_5489Yaptığı Konuşmada, Kendi Kendine Meme Muayenesi Mamografi Ve Hekim Muayenesi Gibi Yöntemlerle Erken Teşhisin Mümkün Olduğunu Belitti. Her 8 Kadından Birinin Meme Kanserine Yakalandığını Belirten Baki, “Meme Kanserine Yakalanmak Hayatın Sonu Değil. Meme Kanserinden İyileşme Şansı Yüzde 90. Yani, 10 Meme Kanseri Hastasından 9’unu Kurtarabiliyoruz. Bu Bir Zafer. Ama Başarının Ve Zaferin Bir Şartı Var. Doğru Zamanda, Doğru Yerde, Doğru Tedaviyi Düzenli Olarak Almak.” Diyor.

Editör: TE Bilisim