Başkan Zorluoğlu, Yaygın Basında Yer Alan İddialara Cevap Verdi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bugün yaygın dağıtımı yapılan bir gazetede ve aynı gazetenin internet sitesinde; büyükşehir belediyesini, şahsını ve yaptığı atamaları konu alan bir köşe yazısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“CHP’li başkan kayınbiradere üç görev verse…” başlığıyla yayımlanan köşe yazısında yer verilen iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Bahse konu köşe yazısında adı geçen Zülfü Turan, Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olarak görev yapmaktayken, tayinle (naklen geçiş) belediyemiz personeli olmuştur. Turan, belediyemizde daire başkanı kadrosundadır ve özel kalem müdürlüğü görevini, asaleten yeni bir özel kalem müdürü atanana kadar vekâleten yürütmektedir. Ayrıca Turan, mevzuat gereği özel kalem müdür vekilliği görevinden ilave bir ücret almamaktadır” dedi.

Zülfü Turan’ın belediyenin Turkuaz ya da başka şirketinde kesinlikle yönetim kurulu üyeliği bulunmadığının altını çizen Başkan Zorluoğlu, daire başkanı Turan’ın belediyeden ya da bağlı her hangi bir kurumundan da herhangi bir ad altında herhangi bir ödeme almadığını kaydetti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Zülfü Turan’a, belediyede 3 görev birden verildiği iddiasının kesinlikle doğru olmadığını belirterek, “Yazıda adı geçen personelimiz sadece daire başkanlığı maaşını almakta ve herhangi bir yönetim kurulu üyeliği de bulunmamaktadır. Öte yandan, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin şirketlerinde, yönetim kurulu üyelerine, Yüksek Planlama Kurulunca belirlenen sınır içerisinde ücret ödenmektedir” ifadelerini kullandı.

ayder-turizm-logo-koksal-071-253.png

Editör: TE Bilisim