Başkan Hacısalihoğlu, “AKP Şeytanla İşbirliğine Girmiş”

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan “Fiyatları Allah Belirliyor” fetvasına karşı tepkisini dile getirdi.  Hacısalihoğlu, “Din tüccarlığı yaparak geldiler. Şimdi de ekonomideki kötü gidişatın suçlusunu Allah olarak işaret ediyorlar. Halkı inandıkları dinden soğutmaya çalışıyorlar. Şeytanla işbirliğine girmişler” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığını “Fiyatları Allah Belirliyor.” Fetvasına iktidar partisi dahil olmak üzere bir çok kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor. D.İ.B’in yaptığı açıklamaya hükümetten bir tepki gelmemesi muhalefet parti temsilcileri ve vatandaşların tepkisini artırıyor. Siyasi partiler tepki vermeyen AK Parti hükümetini açıklamanın sahibi olarak görüyor.

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, D.İ.B’ten yapılan açıklamayı kabul edilemez olarak nitelendirdi. Hükümetin sessiz kalmasını elştiren Başkan Hacısalihoğlu, “Tüm olumsuzlukların sebebini yükleyecek bir merci bulmuşlar yine. İşte AKP’nin D.İ.B bu durumdadır. Bu millet AKP’ den soğumasın ama Allah’tan ve Müslümanlıktan soğusun önemi yok onlar için. Daha yeni sosyal medya da bir milletvekilinin de tweet i yayınlanmıştı ne diyordu. Hocasının sözleri Allah’ın kelamından daha elzemmiş. Kelimesi kelimesine hoca efendinin sözleri yanında ayetlerin lafı bile olmaz demiş. Siyasal İslam en çok dine zarar verir diyorduk ne kadar haklı olduğumuz bir kez daha kanıtlandı. Şimdi sıra mütedeyyin seçmen de din istismarcılarını sandığa gömmek onların elinde” şeklinde konuştu.

reklammmmm-009.png

Editör: TE Bilisim