Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, dün düzenlenen toplu açılış töreni ile 568 milyon TL’ye mal olan 57 tesisin açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve açılış programına katılan on binlerce Trabzonluya teşekkür etti.

Konuyla ilgili yayımladığı mesajında Trabzonluların büyük Türkiye yolunda bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olduğunu gösterdiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan şehrimizde tamamlanan kamu yatırımlarının açılışlarını gerçekleştirdiler. Trabzon’a her zaman özel önem veren, Trabzon’un taleplerini kısa sürede gerçeğe dönüştüren, Trabzon’a her gelişinde müjdeler getiren ve onlarca kamu yatırımının açılışını gerçekleştiren Sayın Cumhurbaşkanımıza şehrimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Bu özel günde alanı hınca hınç doldurarak Trabzon’umuzun büyük Türkiye yolunda Sayın Cumhurbaşkanımız ile el ele, omuz omuza yürüdüğünü tüm dünyaya bir kez daha ilan eden on binlerce hemşehrime ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AÇILIŞI YAPILAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARININ MALİYETİ 85 MİLYON TL

Mesajında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını gerçekleştirdiği kamu yatırımları arasında Büyükşehir Belediyesinin önemli yatırımlarının da olduğunu hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Meydan Parkı II. etap kentsel yenileme çalışmaları Belediyemiz tarafından tamamlanmış ve bu önemli alan Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından hizmete açılmıştır. Trabzon’umuza hayırlı olsun. Bu alanda yaptığımız çalışma ile Trabzon tarihini ortaya çıkartmanın, Trabzon’umuza verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca yine Belediyemizin şehrimize kazandırdığı dev içme suyu, altyapı, toprak işleri-sanat yapıları, üstyapı çalışmaları ile Konaklar Öğrenci Yurdu ve Taşkın Konağı (restorasyon) Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından hizmete açılmıştır. Açılışı yapılan Belediyemiz yatırımlarının toplam maliyeti 85 milyon TL’dir. Tüm bu yatırımların her zaman öncüsü olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Trabzon halkı adına bir kez daha şükranlarımı sunuyor teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

MİLLET BALKONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Alanı’nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninin ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Meydan Parkı II. Etap Kentsel Yenileme Projesi ve bu kapsamda yeniden restore edilen tarihi Belediye binasının açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışın ardından beraberinde heyet ile birlikte tarihi Belediye binasını gezerek Başkan Gümrükçüoğlu’ndan gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili olarak bilgi aldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tarihi Belediye binasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir de sürpriz yaptı. Merhum Başbakan Adnan Menderes’in 23 Kasım 1953’teki Trabzon ziyaretinde halka hitap ettiği ve ‘yeter söz milletindir’ ifadesini kullandığı tarihi Belediye binasının balkonundan Cumhurbaşkanı Erdoğan da Pınarhisar Cezaevi’nden çıktıktan sonra siyasi yolculuğuna başladığı 24 Kasım 2001’de Trabzon halkına seslenmiş ve “Merhum Menderes bu meydanda, bu balkondan ‘yeter söz milletindir’ demişti. Şimdi biz de yeter söz de kararda milletindir’ diyoruz” ifadesini ilk kez bu balkonda kullanmıştı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi yeniden restore ettiği tarihi Belediye binasında söz konusu balkonu “Millet Balkonu” olarak düzenledi ve balkona söz konusu gelişmelerin yazıldığı bir de levha asıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hizmete açılan tarihi Belediye binasını incelemesi sırasında “Yeter sözde kararda milletindir” ifadesini ilk kez 24 Kasım 2001’de bu balkondan kullandığını hatırlatarak Erdoğan’ın o gün “Millet Balkonu’nda konuşma yaparken çekilmiş fotoğrafını kendilerine hediye etti.

123456---kopya-661.pngyesyeni-logo-final-20170404172319.png

 

 

Editör: TE Bilisim