Peyzaj Mimarları Odası Trabzon Şubesinin 1. Olağan Genel Kurulunda konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Peyzaj mimarlığının benim gönlümde farklı bir yeri var. İnsanı o şehirde yaşamaya heves ettirecek alan sizin alanınız” dedi.

Konuşmasında peyzaj mimarlığının şehirler için hayati derecede önem taşıdığını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Dünyanın neresinde olursa olsun bir şehre gidiyoruz, sizin düzenledikleriniz ilk olarak bizim o şehir hakkında bir kanaatimizin oluşmasına yol açan çok önemli bir mesleğin sahiplerisiniz. İnsanı o şehirde yaşamaya heves ettirecek alan sizin alanınız. Şehrimize de büyük hizmetleriniz var” diye konuştu.

Büyükşehir yapılanması hakkında da peyzaj mimarlarını bilgilendiren Gümrükçüoğlu, “Biz 2014’te büyükşehir olan illerden birisiyiz. Çok büyük bir gaile ile uğraştık. Bir su kanalizasyon idaresi genel müdürlüğünü yeni kuruyorsunuz, şehir 4662 km2, çok engebeli bir yapısı var. Bugüne kadar ki büyükşehir kanunlarında olmayan bir özellik oldu. Maliye payları dediğimiz belediyelerin can suyu olan finansmanın yüzde 30’u bugüne kadar olmadığı haliyle yüzölçümüne göre dağıtıldı. Trabzon, Ordu, Sakarya bu durumdan mağdur oldu. Sağ olsunlar sayın milletvekillerimiz hep dile getirdiler bu durumu. Bunun yasal düzenlemesi şuanda TBMM’ye sunulmak üzere. Bunu sizlerle paylaşmak istedim. İnşallah bu durum düzeltildiğinde şehrimizde hep birlikte çok daha güzel işler yapacağız” ifadelerini kullandı.

Peyzaj Mimarları Odası Trabzon Şubesinin 1. Olağan Genel Kurulunda Başkan Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de hazır bulundu.

670-192.gif123456---kopya-20180224144204.png

 

 

Editör: TE Bilisim