Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Ortahisar Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunu ziyaret ederek okulda görev yapan öğretmenler nezdinde tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı. Öğretmenler ile sohbet eden Gümrükçüoğlu, “Kuşaklarımız size emanet, çocuklarımız size emanet. Zor yılları yaşıyoruz, dünya didişme içinde. 80 milyon olarak en çok dayanışmaya ihtiyacımız olan bu dönemde sizlerin yetiştirdiğiniz evlatlar ve nesiller inşallah geleceğimiz olacaktır” dedi.

İlkokuldaki ilk öğretmenini hiç unutmadığını kaydeden Gümrükçüoğlu, öğretmenlerinin üzerinde çok önemli tesirler bıraktığını belirtti. Gümrükçüoğlu şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerinin başöğretmeni olarak ilan edildiği ve Öğretmenler Günü olarak kutlanmasının geleneksel hale getirildiği bu güzel günde bütün öğretmenlerimize ‘iyi ki varsınız, hepimiz sizin eseriniziz’ diyerek en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Ben bu şehirde doğdum, burada büyüdüm. Cudibey ilkokulunda eğitime başladım, sonra Cumhuriyet ilkokulunda devam etim. Şimdi orası Kaledibi İlköğretim Okulu. Sonra lisenin yanında orta kısım vardı. Orayı okudum sonra da Trabzon Lisenin fen kolunu bitirdim. Üniversiteyi de bu şehirde okudum. Önce mühendislik bitirdim, askerlik sonrası da tıbbiyeyi bitirdim. Tüm bu süreçlerde ilkokulda beni eline alan Oya Hanım Hocamı hiç unutmam. Oradan itibaren hangi hocam varsa annem-babamdan daha fazla üzerimde tesiri olduğunu huzurunuzda söylemek istiyorum. Zira öğretmenlerimiz bize iyi insan olmayı, dürüst insan olmayı aşıladılar. Öğretmenlerin kıymeti hiçbir zaman ölçülemez, hiçbir zaman tartılamaz. Bu öğretmenlik mesleğini zor koşulara rağmen sürdüren sizler gönlümüzde çok farklı yerlerdesiniz. Öğretmenlerim beni yetiştirdi, mühendislik bitirdim, tıbbiye bitirdim. Ama inanın yeninden dünyaya gelsem öğretmen olmak isterim. Çünkü en büyük yatırım, manevi kazanım insan yetiştirmektedir. Kuşaklarımız size emanet, çocuklarımız size emanet. Zor yılları yaşıyoruz, dünya didişme içinde. 80 milyon olarak en çok dayanışmaya ihtiyacımız olan bu dönemde sizlerin yetiştirdiğiniz evlatlar ve nesiller inşallah geleceğimiz olacaktır.”

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü İbrahim Soysal ise, “Bu günümüzde başkanımızın aramızda bulunmasından mutluluk duyduk” diyerek Gümrükçüoğlu’na ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

123456---kopya-20171124213616.png

Editör: TE Bilisim