Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Katar Havayolları Dergisine verdiği özel röportajla Körfez ülkelerine Trabzon’u anlattı.

İngilizce ve Arapça olarak yayımlanan dergiye konuşan Gümrükçüoğlu, Körfez ülkelerinin vatandaşlarını Trabzon’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını kaydetti. Değerlendirmelerinde Türkiye ile Katar arasındaki ilişkilerin önemine dikkat çeken Gümrükçüoğlu, tüm Körfez ülkeleri mensuplarını tatillerini Trabzon’da geçirmeye davet etti.

Trabzon’un eşsiz doğası, birbirinden önemli turizm destinasyonları, zengin tarihi ve kültürel değerleriyle Körfez ülkeleri vatandaşlarına kucak açtığını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Katar halkını, tüm Körfez ülkelerinin halklarını Trabzon’a ağırlamak bizlere mutluluk veriyor” ifadelerini kullandı. Başkan Gümrükçüoğlu röportajında başta Uzungöl ve Sümela Manastarı olmak üzere Trabzon’un tarihi ve doğal güzellikleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nun röportajının yayımlandığı sayıda, reyting rekorları kıran ve Osmanlı Devleti’nin kuruluş sürecini anlatan Diriliş Ertuğrul dizisine de yer verildi. 

123456---kopya-20170803171037.png

Editör: TE Bilisim