BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU KAR MÜCADELESİ ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

İl genelinde sürdürülen kar mücadele çalışmalarını değerlendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Bugün (Çarşamba) saat 13:00 itibariyle ana yolu henüz ulaşıma açılmamış olan mahalle sayımız 49’dur ve bu yollarımızda da çalışmalar aralıksız olarak devam etmektedir. Yarın inşallah tüm mahallelerimizin ana yolları ulaşıma açılmış olacaktır” dedi. Başkan Gümrükçüoğlu, tali yollar dâhil kar mücadele çalışmalarını Pazar günü akşamına kadar tamamlamayı planladıklarını kaydetti.

277 İŞ MAKİNESİ VE 850 PERSONEL GÖREVİNİ SÜRDÜRÜYOR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon il genelinde sürdürülen kar mücadele çalışmalarıyla ilgili olarak kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Trabzon il genelinde kar yağışının 22 Ocak Cuma günü başladığını aralıksız olarak Pazartesi gününe kadar devam ettiğini hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “Kar yağışı Trabzon’umuzda Salı günü hafiflemeye başladı, bugün şehrimizde yağış yok.  Bu sürekli yağış çalışmaları biraz ilaveten engelledi. Ama daha önce yaptığımız kriz koordinasyon programına göre Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri 277 iş makinesi ve 850 personelle ile çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

ŞU ANA KADAR 17 BİN KM YOL, AÇILMA İŞLEMİNE TABİ TUTULDU

Kar mücadele çalışmaları sırasında Trabzon il genelinde 17 bin km yol açma çalışması gerçekleştirildiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Sürekli kar yağışı nedeniyle açtığımız yollar tekrar kapandığı için tekrar açtık. Şu ana kadar 17 bin km yol açılma işlemine tabi tutuldu. Kaldırım temizleme ve kar kaldırma çalışmalarında personellerimiz vazifelerine devam ediyor. Özellikle dün akşamdan itibaren ısı eksi 5’lere düştü ve bu akşamda eksi 6’lara düşmesini beklemekteyiz. Bu münasebetle donma ve buz ile karlaşmaktayız. Bunun içinde 1500 ton tuz karışımı ve 20 ton solüsyon kullanıldı, yine kullanılmaya devam edilecek” diye konuştu.

PERŞEMBE GÜNÜ TÜM ANA YOLLAR ULAŞIMA AÇILMIŞ OLACAK

8 adet otomatik tuz serme aracı ve solüsyon araçlarının 24 saat esaslı olarak çalıştığını belirten Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu sürecin başından beri vatandaşlarımızdan özel araçları ile trafiğe çıkmamalarını rica ettik, etmeye devam ediyoruz. Perşembe günü ısının biraz daha artmasını ve Cuma günü yağmur yağmasını beklemekteyiz. Bu tedbirlere uyarsak kazaları ve can kayıplarını engelleriz… 8 adet otomatik tuz serme aracı ve solüsyon araçlarımızı aralıksız olarak kullanmaktayız. Trabzon sathında Çarşamba günü 13:00 itibariyle ana yolu henüz ulaşıma açılmamış olan mahalle sayımız 49’dur. Dün aynı saatlerde yolu kapalı olan mahalle sayımız 103’tü. Ana yolu kapalı olan 49 mahallemizde de çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir. Yarın (Perşembe) inşallah tüm mahallelerimizin ana yolları ulaşıma açılmış olacaktır.”

ÇALIŞMALARIMIZI PAZAR GÜNÜ TAMAMLAMAYI PLANLIYORUZ

Yol açma çalışmalarında tüm ana yolların ulaşıma açılmasının ardından tali yolara girileceğini vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Yol açma programında ana yollar önemli esastır. İlk kar yağışından itibaren hastane yollarımızı, ana arterlerimizi sürekli olarak açık tutmayı başardık. Yine her ilçemizde önce ana yollar kardan kurtarılacak sonra tali yolara girilecek. Ana yolar dururken tali yolara girilmesi önemli aksamalara neden olur. Bunun için vatandaşlarımızdan sabır bekliyoruz. Pazar gününe kadar kar mücadelesi çalışmalarımızın en uç noktalara ulaşmasını planlamaktayız.

HASTANEYE ULAŞTIRILAMAYAN TEK BİR HASTAMIZ OLMAMIŞTIR

Bu süreçte 112’nin ‘bu hastanın nakli gereklidir’ diye rapor sunması durumunda yolun ana yol ya da tali yol olmasına bakmaksızın tüm hastalarımız hastaneye ulaştırılmıştır. 112’nin hastaneye ulaştırılmasını öngördüğü hiçbir hastanın hastaneye ulaştırılamaması söz konusu olmamıştır. Bunun yanında kar yağışının başladığı ve aralıksız olarak devam ettiği süreç içerisinde elektrik arızlarının giderilmesi için yol açma çalışmaları ve cenazelerimiz için gerekli çalışmalar da zaman ve mekan durumuna bakmaksızın yerine getirilmiştir. Hastane yollarımız ve ana arterler sürekli olarak açık tutulmuştur. Bu çalışmalarda tüm kamu kurumlarımız bizlere yardımcı olmuştur. Planlarımız dahilinde sorumluluklarını fazlasıyla yerine getiren ilçe belediye başkanlarıma, kar mücadelesinde görevli 850 arkadaşıma Trabzon halkı adına teşekkür ediyorum.”

 

Editör: TE Bilisim