Belediye Başkanları Birliğince yapılan halk oylaması sonucunda belirlenen "Türkiye'nin en beğenilen belediye başkanları"na Ankara’da düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “En Beğenilen Belediye Başkanı” ödülünü Turizm eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Danışmanı Güldal Akşit’in elinden aldı.

MEB Şura Salonu'nda icra edilen "Geleneksel Başkanlar Ödül Töreni"nde, 7 coğrafi bölgeden seçilen toplamda 35 belediye başkanına ödülleri verildi. Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı Hüseyin Erer, Türkiye'nin şehirlerinin hızla geliştiğini belirterek, bunun gerçekleşmesinde en büyük payın belediye başkanlarına ait olduğunu ifade etti. Yarışmanın tamamen halkın kullandığı oylarla gerçekleştirildiğini söyleyen Erer, "Halkımız en beğendiği belediye başkanını kendi oylarıyla belirlemiştir” dedi.

Törende, oylama sonucunda en beğenilen başkanlar arasından belirlenen büyükşehir, il, büyükşehir ilçe, ilçe ve belde belediye başkanları ödüllendirildi. Buna göre Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Bölgesi’nin en beğenilen belediye başkanı seçilirken ödülünü Turizm eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Danışmanı Güldal Akşit’in elinden aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna İç Anadolu Bölgesi'nin, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Akdeniz Bölgesi'nin, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Ege Bölgesi'nin, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Marmara Bölgesi'nin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Doğu Anadolu Bölgesi'nin en beğenilen büyükşehir belediye başkanları olarak belirlendi ve törende ödülleri takdim edildi.

Bölgelerin en beğenilen il belediye başkanları ise şöyle sıralandı: Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç (İç Anadolu Bölgesi), Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın (Akdeniz Bölgesi), Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu (Ege Bölgesi), Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı (Marmara Bölgesi), Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara (Güneydoğu Anadolu Bölgesi), Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy (Doğu Anadolu Bölgesi), Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş (Karadeniz Bölgesi)"

Törende ayrıca büyükşehir ve il belediyelerine bağlı 14 ilçe ile 7 beldenin "en beğenilen" belediye başkanları da ödüllendirildi.

670-225.gif123456---kopya-20180304171503.png

Editör: TE Bilisim