Başkan Ekim, “Akçaabat’ta Sporu Sanatı Ve Festivalleriyle Canlı Bir Kent Yaşamı Sunmaktır”

Başkan Ekim Basın Toplantısı Düzenledi

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim Düzenlediği Basın Toplantısında Açıklamalarda Bulundu.

Ekim yaptığı açıklamalarda şunları söyledi…

Bizler, Halkın Teveccühünü Kazanarak 2019 Yılı Mahalli İdareler Genel Seçimleri İle Göreve Geldik Ve Bugün Görevimizin 444’üncü Günü. Halkımızın Teveccühüne Layık Olmak İçin Şevkle Ve Azimle Çalışıyoruz. Amacımız, Çağdaş Belediyecilik İle Planlı Kentleşmeyi Sağlamak Ve Akçaabat’ımızı Marka Bir Şehir Haline Getirmektir. Yola Çıkarken “Niyet Hayır, Akıbet Hayır” Dedik Ve İşe Koyulduk.

dsc_0660.jpg

Seçildiğimiz Gün İtibarıyla Bize Oy Versin Vermesin, Şehrimizdeki Herkesin Belediye Başkanı Olarak Görev Yaptığımı Buradan İfade Etmek İstiyorum. “Her Şey Akçaabat’ımız İçin” Sloganıyla Gece Gündüz Demeden, Mesai Kavramı Gözetmeksizin Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz.

Güven Vermek Değerlidir, Güven Kazanmak Değerlidir Ama Güveni Boşa Çıkarmamak Daha Değerlidir. Halkımızın Güveniyle İşe Başlarken Kendime Verdiğim Bir Söz Vardı:

Dürüst, Adil, Üreten Ve Cesur Bir Anlayışla Çalışmak,

Alt Yapısı, Üst Yapısı, İmarı, Cadde Ve Meydan Düzenlemeleriyle Kentimizin Tüm Yapısal Problemlerini Çözmek,

İlçemizin Ekonomik Faaliyetlerini Destekleyip Canlandırmak,

Tarihi Dokunun Restorasyonu İle Geçmişimize Sahip Çıkmak,

Yemyeşil Bir Akçaabat İçin Yeni Alanlar Oluşturmak,

Tertemiz Çevre Dostu Projeler Üretmek,

Halkımızın Yaşam Kalitesini Arttırmak,

Sporu Sanatı Ve Festivalleriyle Canlı Bir Kent Yaşamı Sunmak,

Sosyal Sorumluluk Projeleri İle Halkımızın Her Zaman Yanında Olmak.

Bugün Bu Sözlerimi Büyük Ölçüde Yerine Getirmenin Haklı Gururunu Yaşıyorum. Kentleşme Adına Çok Önemli Aşama Kaydettik. Akçaabat Değişiyor, Akçaabat Gelişiyor Ve Daha Yapacak Çok İşimiz Var.

dsc_0661.jpg

Yaşadığımız Bu Güzel Şehrin İnsanını, Coğrafyasını, Her Gün Ayak Bastığımız Toprağını, Toplumsal Değerlerini, Geleneklerini, Beklentilerini, Sorunlarını Çok İyi Biliyorum. Akçaabat Gibi Bir Şehrin Sorumluluğunun Ne Kadar Ağır Olduğunun Bilinci İçerisindeyim. Biz Akçaabat’ın Geleceğini Planlamak Ve Yenilemek İddiasındayız. Elimizdeki En Yakın Ve Kolay Kullanabileceğimiz Olanak Turizmdir.

Akçaabat’ta Hedeflerimiz;

Büyük Bir Değişim Yaratmak, 

İçinde Yaşayanların Huzurlu Yaşayacağı, Dışardan Bakanların Gıpta Edeceği,

Sokaklarıyla, Parkıyla Yeşil Alanlarıyla, Bütün Tarihi Değerleriyle Herkesin Gurur Duyacağı Bir Akçaabat Yaratmaktır.

Başkan Ekim Kendisine Yöneltilen Sorulara Şöyle Cevap Verdi.

“Kapalı Olanlardan Kira Almayacağız”

Koronavirüs Sürecinde Kapalı Olan Kiracılarımızdan 3 Ay Kira Almayacağız. Bu Zaten Kanunla Belirlenmiş Biz De Buna Uyacağız.

“Millet Bahçesinin Devrini Kısa Sürede Alacağız”

dsc_0677.jpg

Akçaabat Millet Bahçesi’nin Akçaabat Belediyesine Devri İle Alakalı Yazı Geldi Ama Firmanın Bazı Eksikleri Var. Yazışmalar Devam Ediyor. Kısa Zamanda Devrini Alacağız.

Teleferik Projesi

Teleferik Projesinde Küçük Kabinleri Olan. Aile Ve Tek Olarak Kısa Zamanda Dolup Kalkabilecek Bir Teleferik Projesi Olacak. Devlet Eliyle Yapma Taraftarı Değilim. Yatırımcı Bulduğumda Yapacağız. Bütün Alt Yapısını Hazırladık. Özel Sektörün Para Kazanacağı Bir Proje Olacak.

“Akçaabat Belediyesi Güçlü Bir Belediye”

Biz Belediye Olarak Ödemesini Vaktinde Yapan Maaşını Vaktinde Veren Bir Belediyeyiz. Bundan Sonra Da Böyle Olacak. Yatırımları Yaparken Hesabımızı Yaparak Yapıyorum. Bakan Geldiğinde Kendisinden Destek Aldık. Kendisine Teşekkür Ediyorum. Akçaabat Belediyesi Geçmişte Olduğu Gibi Güçlü Bir Belediye. Parası Olmayan Hiçbir İşi İhale Etme Taraftarı Değilim Zaten.

Et Kombinasında İlk Kazma Vuruluyor

Et Kombinasının İhalesinin Sözleşmesi İle Alakalı Bir İtiraz Olmuş. 20 Süresi Var. Bir Aksilik Olmazsa 20 Gün Sonra İlk Kazma Vurulacak.

dsc_0679.jpg

“Kayabaşı Yaylası Projesi İçin Cevap Bekliyoruz”

Kayabaşı Yaylası İle Alakalı Projemizi Doka’ya Sunduk. Cevap Bekliyoruz Onla Alakalı.

“Sahil Yolu Projesinden Kurtardık”

Ulaştırma Bakanlığı İle Görüşmemiz De Sahil Yolu Projesi Vardı. Ondan Kurtardık. Yeni Planın Hazırlanması İçin Çalışacağız. Ulaşım Master Planının İçerisinde Olacak Zaten.

dsc_0681-002.jpgdsc_0686.jpgdsc_0689-001.jpgdsc_0691.jpgdsc_0693.jpgdsc_0695.jpgdsc_0697.jpgdsc_0704.jpgdsc_0705.jpgdsc_0708-002.jpgdsc_0710.jpgdsc_0713.jpgdsc_0714.jpgdsc_0716.jpgdsc_0717.jpgb-439.jpg

 

Editör: TE Bilisim