Roche “Sivil Toplum Destek Programı” başladı

Roche, toplumun sağlık alanında kalkınmasında önemli bir konuma sahip olan hasta derneklerinin kapasite gelişimine yönelik oluşturduğu “Sivil Toplum Destek Programı”nın startını 5 Mayıs’ta yapılan ilk toplantı ile verdi.

Sağlık alanında birey ve toplum ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştirerek hayatı daha ileriye taşımayı hedefleyen Roche, 5 Mayıs’ta düzenlenen toplantı ile toplumun sağlık alanında kalkınmasında önemli sorumluluklar üstlenen hasta derneklerinin sürdürülebilir yapıya kavuşma sürecini destekleme yönünde ilk adımı attı.

Başvuru süreci Nisan ayında tamamlanan programa; Kanserle Dans Derneği, Meme Sağlığı Derneği, Trabzon Umut ve Savaşım Derneği, Genç Birikim Derneği ve Kistik Fibrozis Derneği(KİFDER) kabul edildi.

Sosyal İnovasyon Merkezi önderliğinde gerçekleşen toplantıda program içeriği, sürecin yapısı ve beklentiler paylaşıldı. Toplantının ikinci yarısında, katılımcı derneklere Türkiye’de ve dünyada sivil toplumun tarihçesi, sivil toplum örgütlerinin temel özellikleri ve çalışma alanları, sivil toplumda son trendler, örnekler ve yenilikçi yaklaşımlar konuları hakkında seminer verildi. Günün son kısmında ise her dernek kendi analizini yaparak bir STK olarak mevcut durumlarının haritasını çıkararak, iyileştirmeler adına neler yapması gerektiği üzerine çalıştı.

Katılımcı dernek başkanları program hakkında düşüncelerini şu sözlerle aktardılar.

Trabzon Umut ve Savaşım Derneği Başkanı Dr. Nimet Baki: Derneği kurduğum ilk günden bu yana tek hayalim derneğin kurumsallaşmasıydı. Maalesef bu konuda bu zamana kadar imkanımız olmamıştı.  Bu hayalime ve kurumsallaşma sürecimize bu programın katkıda bulunacağına inanıyorum.

Kanserle Dans Derneği Başkanı Esra Çokçetin: Yeni bir dernek olduğumuzdan kurumsallaşma adına bizim için inanılmaz güzel bir fırsat. Sosyal İnovasyon Merkezi yetkililerini tanıdıktan sonra verimli bir eğitim alacağımızı düşünüyorum.

Memeder Başkanı Ülkü Büyükgönenç: İleriye yönelik sürecimizde, derneğin kurumsallaşmasında ve katma değeri yüksek çalışmalar yürütmesinde katkı sağlayacak bir proje olduğunu düşünüyorum. 

Kifder Başkanı İlknur Görgün: STK'lar olarak çok gayretli ve hevesliyiz. Tüm motivasyonumuz, yaşadıklarımız ve çocuklarımız. Ancak profesyonelleşme açısındanbazı eksiklerimiz bulunuyor. Motivasyonumuzla profesyonel iş yapış konusunda bilgi ve birikimleri birleştirmenin fayda sağlayacağına inanıyorum. 

Genç Birikim Derneği Başkanı Salih Yüce: Derneğimizin gelişmesi ve kurumsallaşması adına katıldığımız bu eğitim çalışmalarımıza ivme katacak. Önümüzdeki çalışmalarımızda da bu programın çıktıları bize fayda sağlayacaktır.

Roche Hakkında

Merkezi İsviçre Basel’de bulunan Roche, ilaç ve diagnostik alanında dünyanın önde gelen araştırma odaklı sağlık gruplarındandır. Dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketlerinden biri olarak Roche, onkoloji, immünoloji, bulaşıcı hastalıklar, oftalmoloji ve nöroloji konularında yenilikçi ve farklı ilaçlar geliştirmektedir. Aynı zamanda in-vitro diagnostik ve doku bazlı kanser tanısında dünya lideri  olan Roche, diyabet yönetiminde de öncüdür. Roche’un kişiye özel tedavi stratejisi, hastaların sağlığı, yaşam kalitesi ve hayatta kalma oranlarında somut yenilikler getirecek ilaç ve tanı araçlarını sağlamayı hedeflemektedir. 1896 yılında kurulan Roche, yüz yılı aşkın süredir küresel sağlık alanında önemli katkılar sağlamaktadır. Roche tarafından geliştirilen ve aralarında hayat kurtaran antibiyotiklerin, antimalaryaller ve kemoterapinin yer aldığı 24 ilaç Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Model Temel İlaç Listesi’nde yer almaktadır. Dünya genelinde 88,500 çalışanı ile Roche Grubu, 2014 yılında Ar-Ge çalışmalarına 8.9 milyar İsviçre Frangı yatırım yapmış, grup satışlarından 47.5 milyar İsviçre Frangı ciro elde etmiştir. Roche Grubu Amerika’da bulunan Genentech’in tamamına, Japonya’da bulunan Chugai İlaç’ın da çoğunluk hissesine sahiptir. Roche, 1958 yılından bu yana faaliyet gösterdiği Türkiye’de ise yaklaşık 330 çalışanıyla hemen her noktaya hizmet götürmektedir.

IMG_1411

IMG_1442

IMG_1447

IMG_1469

 
Editör: TE Bilisim