Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş 1 KASIM 2013 Tarihinde Görevinden İstifa Ederek Ak Parti’den Akçaabat Belediye Başkan Aday Adayı Oldu.

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Görevinde Bulunduğu Süre İçerisinde Başta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ve Çevre Ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Çalışmaları İle Takdir Ettiği Kişi Haline Gelen Akçaabat Helvacı Köyünden Olan Mehmet Baş İle Baş başa Sohbet Ettik.

Ankara’nın Nezih Mekânlarından Bir tanesinde Karşılaştığımız Akçaabat Sevdalısı Mehmet Baş, Hem Kahvesini İçti Hemde Bizim Kendisine Yönelttiğimiz Sorulara Cevap Verdi.

Özellikle Çevre Ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Mehmet Baş’ı Türkiye Adına Önemli Bir Göreve Getirmesi Ve Bu Görevini Layıkı İle Yürütmesi Bir Akçaabatlı Olarak Mehmet Baş’tan Gurur Duyduk.;

Mehmet Baş Bizlerle Öyle Sohbet Yaptı ki Bir Anda Kendimizi, Helvacı Köyündeymişiz Gibi Hissettim. Çünkü Sohbet Boyunca Köyünü, Akçaabat’ını, Akçaabatlı Arkadaşlarını, Dostlarını, Akrabalarını Dilinden Hiç Düşürmedi.

1 (67)

1 (50)

1 (51)

1 (53)

1 (56)

1 (57)

1 (58)

1 (60)

1 (63)

1 (64)

1 (65)

1 (66)Akçaabat’tan Ankara’ya Ve Bugünkü Sürece Kadar Olan Tüm Gelişmeleri Bizlerle Paylaşan Ak Parti Akçaabat Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Baş İle Gerçekleştirmiş Olduğumuz Röportajın Tamamını Sizlerle Paylaşıyoruz.

MEHMET BAŞ!

-Akçaabat'a Belediye Başkanı Oldu Ve Hizmet Çalışmalarına Başladı. Belediye Başkanı Olarak Mehmet Baş Akçaabat’ta Nasıl Bir Çalışma Stratejisi Yürütecek?

AYRICA…

-Mehmet Baş Akçaabat Belediye Başkanlığı Makamına Oturduktan Sonraki Süreçte Ankara’dan Akçaabat'a Taşıyacak Olduğu Yatırımları Ve Hizmetleri, Akçaabat’ta Hayata Geçirecek Olduğu Projeleri Bizlerle Paylaştı.

İşte Ak Parti’nin Akçaabat İlçesinde En Güçlü Belediye Başkan Aday Adaylarından Mehmet Baş’ın Bizlerle Paylaştığı Çok Önemli Açıklamaları.

AKÇAABAT’LILAR BİR KEZ DAHA AKÇAABAT’LILIKLARINI GÖSTERDİ.

“Ben Öncelikle Akçaabat'taki Kardeşlerimin Tamamına Teşekkür Ediyorum. Çok Kısa Süreli Bir Çalışmamız Oldu. Ama Bu Kısa Süreli Çalışmamız İçerisinde Çok Büyük Teveccühle Karşılaştım. Gönüllerini Açtılar Bize. Çok Büyük Bir Dostluk Gösterdiler, Arkadaşlık Gösterdiler. Doğrusu Bu Kadar Yakınlık Olabileceğini Beklemiyordum Ama Akçaabat Bir Kez Daha Akçaabatlı’lığını Gösterdi Ve Bana Müthiş Bir Teveccüh Gösterdiler.Akçaabat’lı Hemşerilerimden Allah Razı Olsun Hepsine Teşekkür Ediyorum.  Bütün Arkadaşlarımıza, Akçaabat’ta Bize Gönül Verenlere Saygılarımı Sunuyorum.

AKÇAABAT SEVDALISI BİR İNSANIM.

Tabi Mehmet Baş'ı Tanımayan Arkadaşlarımız Da Vardır. Buda Uzun Zamandır Ankara’da Olmamdan Kaynaklı Olduğunu Düşünüyorum. Bir Kere Şunu Çok Açık Söyleyeyim. Ben Akçaabat Sevdalısı Bir İnsanım.1986 Yılında Üniversite Okumak İçin Ankara'ya Geldim. Ama Hiç Akçaabat’ı Bırakmadım Akçaabat’tan Kopmadım. Çünkü Daha Önce De İfade Ettim Gibi, Benim Ankara'da Evim Yok Benim Evim Akçaabat’ta Köyde Ankara’ya Değil Akçaabat Helvacı Köyüne Gelerek Köyüme Ev Yaptım. Niye? Diye Sorarsak, Benim Çocuklarımda Unutmasınlar Akçaabat'ımı, Köyümü, Büyüklerimi, Akrabalarımı Onun İçin Gittim Ve Köyüme Ev Yaptım. Bu Benim Akçaabat’a Olan Sevdamdır Başka Bir şey Değildir. Çok Makam Sahibi Olabilirsiniz, Çok Mevki Sahibi Olabilirsiniz Ama Bunların Hepsi Gelip Geçicidir. Memleket Sevdası Başkadır. Bizim Sevdamızda Trabzon Akçaabat. Dolayısıyla Da Bir Sevda Olunca İnsan Ne Yapabilirim Diye Dertleniyor. Memleket Sevdası Olunca Makamların, Mevkilerin Yeri Hep Boş Oluyor Çünkü O Sevda Seni Hizmet Yoluna Götürüyor, Mücadele Yoluna Götürüyor, Bir Şeyler Yapma Gayretine Götürüyor. Allah Bana Nasip Etti Ne Kadar Şükretsek Azdır.

BÜTÜN MAKAMLAR GELİP GEÇİCİDİR

1 (34)

1 (35)

1 (36)

1 (37)

1 (38)

1 (39)

1 (40)

1 (41)

1 (42)

1 (43)

1 (45)

1 (46)

1 (48)

1 (49)Geldik Genel Müdür Olduk. Bazı İnsanlar Genel Müdür Olduk Diye Sevinirler, Hava Atarlar. Biz Genel Müdürlük Koltuğuna Oturduğumuz Günden Beri Sırtımız Hiç Terden Kurumadı. Çünkü Sorumluluğu Ağırdır Bu İşlerin. Yorucu İşlerdir. Memlekete Hizmet Yapıyorsunuz, Veballi İşlerdir. Sabah Benim Personelim Gelmeden Bir Saat Önce Ben İş Yerindeyim. Gece De 11-12 Den Önce Evime Gidemem. Niye? Bir Şeyler Üretmem Lazım. Bana Güvenen İnsanlara, Ki Başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Ve Bakanımız Erdoğan Bayraktar’tan Allah Razı Olsun, O İnsanların Oluru Olmadan, Onayı Olmadan Bizim Gelip Genel Müdür Olmamız Mümkün Değildir. Bu Kerameti Kendimizde Görmüyoruz Biz. Bu Bir Güven Meselesidir. Ekip Çalışması Meselesidir.”

NASIL GENEL MÜDÜR OLDUNUZ?

“Kamuoyu Esasında Benim Ne Yaptığımı Bilmiyordur. Ben Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğünde Çalışırken Mecliste İki Buçuk Yıl Danışmanlık Yaptım. Dönüşte De Devlet Hava Meydanları Beni Havaalanı Müdürü Olarak Görevlendirdi. Havaalanı Müdürlüğü Döneminde Sayın Erdoğan Bayraktar Bakan Oldu Ve Bakanlık Görevine Başladıktan Sonra Beraber Çalışmak İstediğini İfade Etti. Allah Razı Olsun Güvendi, Çağırdı Ve Beni Önce Şube Müdür Yaptı. Şube Müdürlüğünde 3 Ay Denedi Ne Yapıp Ne Yapamayacağım Noktasında. 3 Ay Sonra Daire Başkanlığına. Daire Başkanlığı Noktasında Çalışmalarımı Gördü. Ve 6 Ay Daire Başkanı Olarak Çalıştım. Ama Hakikaten O 6 Ay Benim İçin Hem Müthiş Bir Tecrübe Oldu Hem De Yapmamız Gereken Ne Kadar İş Olduğunu Görme Fırsatımız Oldu. Daire Başkanlığı Biliyorsunuz Bu İşlerin Mutfağıdır. Genel Müdür Yardımcısı Değildir, Şube Müdürü Değildir, Aşağıdaki Uzman Mühendis Değildir. Mutfak Daire Başkanıdır. Daire Başkanı Hem Yönetimsel Anlamda Üstle İlişki Kurar Hem De İşin Yapılması Anlamında Aşağı İle İrtibat Kurar Ve Yönetir, Yönlendirir. Bu Bize Hem Ciddi Tecrübe Oldu Hem De Bu Süreçte Sayın Bakanımız Bizi Daha Yakından Tanıdı. İş Tutma Becerimizi, Ekip Çalışma Becerimizi, İş Yapabilme Kabiliyetimizi Ölçtü. Ve Allah Razı Olsun O Güvenden Sonra Bizi Aldı Genel Müdür Yaptı.

-BAŞARILI ÇALIŞMALARINIZ BİR ANDA SİZİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ERDOĞAN BAYRAKTAR’IN SAĞ KOLU YAPTI.

Yani Onu Ben Demiyorum. Dostlarım Söylüyor. Allah Razı Olsun Bize Güvendi, Bizde Onu Çok Sevdik. Çok Güvendik Çünkü Bir Çalışan Bürokrat Eğer Üstündeki İnsana Güvenemiyorsa İş Yapmasıda Sıkıntılı Olur. Ama Biz Şunu Biliyoruz Bizim Yaptığımız İşlerde Sayın Bakanımız Sonuna Kadar Arkamızdadır Yeter Ki Doğru İş Yapalım. Memleket İçin Millet İçin Bir Şeyler Yapalım. Gözünü Kırpmadan Bizi Savunur. Bunu Bildiğimiz İçin De Bizde Gözümüzü Kırpmadan Mücadele Ettik İş Yapmaya Çalıştık Ve Bu Günlere Geldik.

MEMUR MEHMET BAŞ NE İSE BUGÜNDE AYNI MEHMET BAŞ’IM.

Ben O Eski Memur Mehmet Baş Ne İse, Dışarıdaki Ticaretle Uğraşan Mehmet Baş Ne İse Genel Müdür Olan Mehmet Baş'ta Aynıdır. Çünkü Benim Hayat Felsefem Hep Şudur; Bu Makamların Hepsi Gelir Geçer Ama Ondan Sonra Biz Yine Böyle Oturur Eş Dostla Çay İçeriz, Kahve İçeriz Bunun Ötesi Yok. Bunu Bildiğim İçin Ben Hep Dostlarımı Mümkün Olduğu Kadar İhmal Etmemeye, Onlara Zaman Ayırmaya Çalıştım. Bu Kadar Yoğunluğun İçerisinde Çünkü Ne Kadar Yoğun Olursanız Olun Ben Şuna İnanırım Ki Mutlaka Dostlara Bir Kahve İçilecek Kadar Zaman Vardır. Ben Bunu İhmal Etmemeye Çalıştım.

-Sayın Mehmet Baş, Bu Kadar Önemli Makamlarda Görevlerde Bulunduktan Sonra Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Görevine Getirildiniz. Açıkçası Genel Müdürlükte De Çok Önemli Bir Konumdaydınız. Çevre Yönetimi Genel Müdürüsünüz Ve Ayrıca Da Karadeniz'e Kıyısı Olan Ülkelerinde Türkiye Adına Başkanlığını Yürütüyorsunuz. Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı Süreci De Olmamış Olsaydı Akdeniz'e Kıyısı Olan 21 Ülkeninde Başkanlığını Yapacaktınız. Kariyeriniz Açısından Önünüzde Çok Anlamlı Ve Çok Önemli Bir Süreç Varken, Başarılı Bir Gelecek Varken Bir Anda Belediye Başkanlığını Tercih Ettiniz. Belediye Başkanlığını Tercih Etmenizdeki En Büyük Etken Size Göre Ne Oldu?

1 (1)

1 (10)

1 (11)

1 (17)

1 (14)

1 (13)Şimdi Tabi Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Olarak Uluslararası Neterlantı Olan Bir Genel Müdürlük. Yani Sadece Yurt İçerisindeki Çevreyle İlgili Durumları Değil. Aynı Zamanda Uluslararası Avrupa İle Görüşmelerimizi Avrupa Birliği Kapsamındaki Görüşmelerimizi De Bizim Üzerimizden Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Üzerinden Yapılıyor. Dolayısıyla Yaptığımız Görevler Uluslararası Görevler. Bunun Dışında Biz Bu İkisini De İfade Ettik Bunun Dışında Birçok Uluslararası Arena Da Bizim Görevimiz Var, Bakanlığı Temsil Eden Görevlerimiz Var. Allaha Şükürler Olsun Canab-I Allah Bana Bunuda Nasip Etti. Bakanlar Kurulu Kararı Alındı. Türkiye'yi Temsilen Mısır Başbakanı İle Gidip Protokole İmza Koymuş Bir Kardeşinizim. Canab-I Allah Bunları Bana Genel Müdürlüğüm Makamında Nasip Etti.

-Mehmet Baş, Türkiye’yi Temsilen Mısır’a Giden Ve Mısır Başbakanı İle İki Ülke Arasında Hazırlanan Protokole İmza Atan İlk Genel Müdür.

Biliyorsunuz Bu İhtilal Öncesi Mısır'daki İhtilal Öncesi Türkiye'nin Hakikaten Mısır'a Çok Ciddi Yardımları Oluyordu. Bu Yardımlardan Bir Tanesini De Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Olarak Biz Üstlenmiştik. O Süreçte Türkiye Adına Mısır Hükümeti İle İmza Yetkisi Bakanlar Kurulu Olarak Bana Verildi. Ve Bu Bakanlar Kurulu Kararı Olarak Resmi Gazetede Yayınlandı. Mısır A Gittik, O Zamanki Mısır Başbakanı İle 8-10 Tane Protokol İmzaladı. O Protokolüde Kardeşiniz İmza Koydu. Allah O Onuda Bize Nasip Etti. Bunlar Güzel, Onurlu Görevler. Ha Bunlar Tabi Devletin Bize Verdiği Görevler Şimdi Burada Da Yola Çıktığımız Görev Bu Görevlerin Bir Benzeri. Hizmet Görevi Daha Lokal, Daha Yerel Ama Doğup Büyüdüğünüz Yerlere Hizmet Etme Makamlarıdır. Belediye Başkanlığı Zor Bir Görevdir. Çünkü Yediden Yetmişe Her Arkadaşınızla Her Kardeşinizle Her Vatandaşla İlgilenmek Zorundasınız. Yani Ben Belediye Başkanıyım, Bu Benim Görevimdir, Bu Benim Görevim Değildir Diyemezsiniz. Çünkü Bulunduğunuz Mahalle Yedi Eminisiniz. Yedi Emini Olmak Kolay Değildir. İnsanların Her Türlü Sıkıntısına Koşacaksınız Demektir. Ama Ben Buna Alışkınım Yani Ben Ankara'da Bulunduğum Dönem İçerisinde De Akçaabat'ta Trabzon'da Beni Tanıyan Tanımayan Bana Ulaşabilen Her Arkadaşımıza Gücümüz Yettiği Kadar Destek Olmaya Çalıştık. Bu Şimdi Biraz Daha Artarak Devam Edecek.

-Pekâlâ, Sayın Başkanım Biraz Da Projelerinizden Bahsedelim. Makama Oturdunuz.. Akçaabat'a Sihirli Değneğiniz Değecektir Muhakkak. Hizmet Çalışmalarınız Hızlı Bir Şekilde Başlayacak Yapacak Olduğunuz Çalışmalarla İlgili Kamuoyuna Neler Söylemek İstersiniz?

Prensip Olarak Biliyorsunuz Aday Olmazdan Önce Aday Adaylarının Proje Açıklamasını Ben Hep Başından Beri Doğru Olmadığını Düşünüyorum Ve Bunuda İfade Ettim. Ama Şunu Söyleyebiliriz Bir Kere Akçaabat'a Yapılabilecek Gerçekten Çok Ciddi Projeler Var. Yani Akçaabat'ın Vizyonu Değiştirecek, Çehresini Değiştirecek, Görüntüsünü Değiştirecek, İnsanların Yaklaşımını Değiştirecek, Ufkunu Çok Daha Farklı Noktalara Taşıyacak Ciddi Projeler Bizim Bir Kere Dağarcığımızda Ve Kitapçığımızda Hazır. Allah Böyle Bir Görevi İnşallah Nasip Eder. Bir Kere Bakanlık Olarak Zaten Bizim Şehirler İle İlgili, Belediyeler İle İlgili Çok Ciddi Anlamda Yaptığımız Hazırlıklar Var. Benim Bulunduğum Genel Müdürlüğe Türkiye Genelinde Bütün Belediyelerden Gelen Projeler Var. Dolayısıyla Elde Hazır, Ha Şu Da Olabilir Diyebileceğimiz Çok Ciddi Projeler Var. Yani İnsanlara Böyle Buda Varmıymış Diyebilecek Güzel Projeler Var.

-Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdürlüğü Görevinde Bulunduğunuz Süre İçerisinde Akçaabat Belediyesinden Size Gelen Önemli Ve Sizi Şaşırtacak Cinsten Projeler Geldimi?

AKÇAABAT’A ÖNEMLİ PROJELER VAR.

1 (22)

1 (23)

1 (25)

1 (26)

1 (27)

1 (28)

1 (29)

1 (30)

1 (13)Talepleri Oldu Tabi Akçaabat Belediyesinin Yani Kimsenin Hakkını Yemeyelim. Ama Gönül Arzu Ediyordu Ki Akçaabat Belediyesinden Çok Daha Fazlası Proje Gelseydi. Yani Biz Yola Çıkarken Bu Amaçla Yola Çıktık.  Yani Yapılmadı Diye Değil Biz Çok Daha Fazlasını Yapacağız Diye Yola Çıktık. Yola Koyulma Sebebimiz De Bu. Dolayısıyla Orada Tabi Projeleri Ayırmak Lazım. Bir Sosyal İçerikli Projelerdir Hem Gençlerimize Yönelik Projeler, Hem Spor Alanlarından Tutunda O İnsanların Kültürel Faaliyetlerine Kadar Hem Kadınlarımıza Yönelik Projeler Hem Engelli Vatandaşlarımıza Yönelik Projeler Bunlar Bizim Sosyal Alanda Düşündüğümüz Hem Yaşlı İnsanlarımıza Düşündüğümüz Yaşlı Hizmet Merkezlerimiz Noktasında Çalışmalarımız Var. Mesela Şunu Düşünüyoruz; Kimsesi Olmayan Yaşlı Olup Karı Koca Ya Da Yalnız Yaşayan İnsanlara Belediye Olarak En Az Hafta Bir Gidip Onun İhtiyaçlarını Karşılayıp, Evinin Temizliğini Yaptırıp Bakımını Yaptırmak Bizim İnsan Olarakta, Belediyecilik Olarakta Yapmamız Gereken İşlerden Bir Tanesidir Yani Bunlar Bu Tür Sosyal Projeler Bunun Yanında Akçaabat'ta Çok Güzel Kentsel Dönüşüm Yapılabilecek Alanlar Mevcut. Bunlar Tabi Kentsel Dönüşüm Deyince İnsanlar Tabi Hemen Şöyle Bakıyor Yıkılacak Mı Acaba Diye. Hayır, Kentsel Dönüşüm Yıkmaktan İbaret Değil. Biliyorsunuz Kentsel Dönüşüm Kanunu Da Afet Riski Altında Olan Alanların Dönüştürülmesidir. Yani Deprem Olabilir, Heyelan Olabilir, Çürük Yapı Olabilir, Sel Felaketi Olabilir Bu Türlü Alanlarda Olan Yapılarda Var İse Bunları Dönüştürülmesi Yok İse Rehabilite Edilmesi O Alanların Düzenlenmesini Kapsıyor. Bu Anlamda Akçaabat'a Ciddi Katkılarımız Olacak Ve Çok Ciddi Projelerimiz Var. Yani O Yönden Eğer Biz Olursak Akçaabat Gerçekten Çok Ciddi Bir Şans Yakalayacak Allahın İzniyle. Bunları Da Aday Olduğumuz Günden İtibaren İnşallah Akçaabatlı Kardeşlerimizle Paylaşacağız.

-Genelde Böyle Halkın Benimsediği Bir Abi Başkan Veya Halkın Başkanı Gibi Söylemler Vardır. Sizin Kendinize Yakıştırabilecek Olduğunuz Bir Başkan Profiliniz Var.

Birlikte Yöneten Başkan Olacağım Ben. Akçaabat'a Birlikte Yöneten Yani Vatandaşımızla, Esnafımızla Birlikte Yöneteceğiz. Ben Eğer Akçaabat'a Bir Şey Yapacaksam Mutlaka Bu Yapılacak İş Hangi Kesimi İlgilendiriyorsa Onlarla İstişare Ederek Belki Onlarla Küçük Referandumlar Yaparak Yani Bu İş Buraya Uygun Mu Değil Mi Diye.. Onların Kararı İle Hareket Edeceğiz. Yani Benim Yönetme Profilim Bu. Ben Şimdi Öyle Yönetiyorum. Ben Yaptım Oldu Anlayışı Doğru Bi Anlayış Değil. Çünkü Size Göre Bu Doğrudur Ama Başkalarına Göre Doğru Değildir. Gerçekten Doğru Doğru Mu Yapılır Bir Nefis Taşıyoruz Dolayısıyla Benim İçin Yönetme Mekanizması İçerisinde İstişare En Önemli Hususlardan Biridir. Orada Da İstişare Edeceğimiz Oradaki Esnaf Arkadaşlarımızdır, Oradaki Vatandaşlarımızdır Oradaki İşten Beklenecek Olan Kesimlerdir. Her Yapacağımız İş Çaplı Olmak Kaydıyla Mutlaka İstişare Sonucu Olacak.

1 (12)-Kadrolaşma Anlamında Daha Doğrusu Belediye Başkanı Ve Ekibi Çok Önemli. Ekibiniz Çok Önemli. Ekip Konusunda Da Çalışmalarınız Yapıldı Mı? Ve Onlarla İlgili Hazırlıklarınız Varmı? Yoksa Tamamladınız Mı? Adaylık Süreci Boyunca Mı Bunlar Yapılacak?

Hayır Tamamlanmadı. Ama O Anlamda Kafamızda Bir Takım Düşüncelerimiz Mevcut. Çünkü Belediye Başkanı Tek Başına Bir Hiçtir. Bir Kişinin Bir İlçeyi, Bir Beldeyi, Bir İli Yönetmesi Mümkün Değildir, Bir Ekip İşidir. Yönetirsiniz Ama Eksik Kalırsınız. Dolayısıyla Ekibiniz Ne Kadar İyi Olursa O Kadar Başarılı Olursunuz. Genelde Türkiye'de Yöneticiler Yanlarına Zayıf Adamları Alır. Ama Benim Yönetim Anlayışımda Ben Hep Güçlü Adamlarla Çalışmayı Tercih Etmişimdir. Çünkü Onlar Ne Kadar Güçlü Olursa, Yardımcılarımız Ne Kadar Güçlü Olursa, Meclis Üyelerimiz Ne Kadar Güçlü Olursa Belediyecilikte Başarımızda O Kadar İyi Olur. Hata Yapma Riskimiz O Kadar Az Olur. Dolayısıyla Benim Böyle Bir Kaprisim Yok. Yani Benim Yanımda Çalışan Zayıf Olsun Ben Bir Numara Olayım Buna İhtiyacımız Yok Zaten Bizim. Bulunduğunuz Yerde Belediye Başkanı Sizsiniz Ama Bu İşi Bilen Bir Ekiple Çalışmak Zorundasınız.

- Kuracak Olduğunuz Ekibinizin İçerisinde, Kapanan Beldelerimiz Oldu. Beldelerden Belediye Başkanları Ve Aday Adayı Olan 11 Kişi Var. Belde Belediye Başkanlarından Veya Aday Adayı Olan Kişilerden Kadronuzda Olmasını İstediğiniz Veya Olmasını Düşündüğünüz İsimler Olabilir Mi? Onlarla Çalışmak İster Misiniz?

Tabii Ki, Kesinlikle. Bir Kere Şuanda Beldelerimizde Belde Belediye Başkanı Olarak Çalışan Çok Kıymetli Arkadaşlarımız Her Biri Birbirinden Kıymetli Değerli Arkadaşlarımız. Burada Belediyecilik Anlamında Hizmet Vermiş Olan Arkadaşlarımız Var. Ama Bu Anlamda Kurulacak Ekip Ya Da Çalışılacak Olan İnsanları Da Tek Başına Zaten Belediye Başkanı Belirlemez. Burada Teşkilat Vardır. Yani Şuan Da Akçaabat'ta Ak Parti'nin Bir Teşkilatı Mevcut. Dolayısıyla Teşkilat İle İstişare Edilir Belediye Başkanının da Elbet Görüşleri Olur. Yani Hep Böyle Olur, Görüşmeler Olur.  Çok Yakın Çalışacağı Arkadaşları Vardır. Ama Teşkilatımızın Da Bu İşte Hangi Arkadaşımızın Başarılı Olup Yapacağını Düşündüğü Çünkü Öteden Beri Takip Ettiği İnsanlar Vardır. Teşkilat Görüşü Önemlidir. Burada Büyükşehir Belediyesine Meclis Üyesi Verilecek Yani Bu Yeni Dönemde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Olduğu İçin Dolayısıyla Meclis Üyesi Arkadaşlarımızın Profilleri Çok Daha Yukarıya Doğru Çekilecek Diye Düşünüyoruz. Burada Gençlik Kollarından Arkadaşlarımız Olacak, Kadın Kollarımızdan Arkadaşlarımız Olacak, Ana Kademeden Arkadaşlarımız Olacak Şuanda Mevcut Müracaat Eden Arkadaşlarımız Da Var Onların İçerisinden En Uygun, Bu İşi Yapabileceğine Uygun Riya Kat Sahibi Olduğunu Düşündüğüm Bizim Adamımı Değil Bu İşi Kim Yapar? Bizim Felsefemiz Böyle. Ya Bu Adam Benim Adamım Değil Bu İşi Hangi Adam Yapar Anlayışıyla Hareket Edip İnşallah Çok Kaliteli Bir Ekiple Akçaabat'ı Şahlandıracağız.

-Doluluğunuz, Tecrübeleriniz Sanırım Makama Oturduğunuz Zaman Teşkilat Ve Belediye Arasındaki O Güzel Bağlılığı Da Sağlamış Olacaksınız Gibi Geliyor Bana.. Yani Sadece Teşkilatla Belediye Değil Akçaabat Halkıyla Belediye Iç Içe Olacak. Çünkü Belediyenin Görevi Zaten Akçaabat’ın Yani Yerelde Baktığımız Zaman Akçaabat’ın Belediyesi Orası, Halkın Belediyesi. Birlikte Yönetme Anlayışı Bu. Yani Halk Başkan Olacak Anlamında, Halkın Dediği Olacak Anlamında Bunları Söylüyoruz. Dolayısıyla O Aradaki Mesafe Benim Yönetimim De Yoktur. Şu Anda Da Yoktur. Bundan Sonra De Geldiğim Hiçbir Makamda Olmayacak. Yaptığımız Genel Müdürlük Döneminde De Kapımdan Hiçbir Arkadaş Benimle Görüşmeden Geri Dönmemiştir. Tanıyım Yada Tanımayayım, Ona Randevu Verelim Yada Vermeyelim Hiç Farketmez Eğer Bizim Kapımıza Gelmişse Mutlaka Derdine Merhem Olmaya Çalışmışızdır. Bundan Sonraki Yönetimimde Böyle Olacaktır.

-Anlıyorum.. Pekala Başkanım Yine Taze Bir Gelişme Tabi Sorular Aklıma Geldikçe Soruyoruz. Belki Pörçük Pörçük Sorular Olabilir Ama Ankara’da Geçen Akşam Çok Değerli Iş Adamlarımız Ve Ankara’nın Çok Seçkin Daha Doğrusu Akçaabatlılar Derneği Başkanlığı Altında Bir Oluşum Gerçekleşti. Olağanüstü Bir Toplantı Yapıldı. İş Adamları Vardı, Dernek Başkanları Vardı, Ankara’da Görev Yapan Çok Önemli Mevkilerde Olan Kişiler Toplantıda Daha Doğrusu Toplantı Sonucunda Mehmet Baş’a Destek Çıktı. Ankara Mehmet Baş’ın Arkasındadır.Bu Toplantıda Çıkan Kararı Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

Ben Öncelikle Böyle Bir Beyanat Veren Sivil Toplum Örgütlerine, Dernek Yöneticilerine Ve Arkadaşlarımıza Güvenlerinden Dolayı Teşekkür Ediyorum. Bu Güzel Bir Şey. Ama Ben Şunu Gördüm Ki Sadece Ankara Bizim Arkamızda Değil. Akçaabat’ta Topyekün Bizim Arkamızd Onu Da Gördük. Bu Bizi Tabi Şevklendiriyor. Mutlu Ediyor. Hemde Sorumluluğumuzun Ne Kadar Ağır Olduğunu Görüyoruz. Yani Bu Işlerin Ne Kadar Yorucu Ve Koşturmamız Gerektiğini.. Çünkü Yapılacak Çok Fazla Iş Var. Dolayısıyla Ben O Anlamda Sizin Sitenizden Okudum Sağ Olsunlar Gönüllerindekini Ortaya Koymuşlar. Bizde Hep Başından Beri Şunu Söyledik Biz Once Gönüllere Hitap Etmeliyiz, Gönüllerde Tah Kurabilmeliyiz. Makamlar Gelip Geçicidir Ama Gönüllerde Kurulan Makamlar Hiçbir Zaman Geçici Değildir Hep Kalıcıdır. Bizde Onun Için Akçaabatlıların Gönüllerinde Yer Etmeye Çalışıyoruz. İnşallah Once Gönüllerinde Sonra Birlikte Akçaabat’a Hizmet Için Beraber Olacağız.

-Akçaabat Kamuoyu Tarafından Konuşulan Bir Konu Var, Mevcut Belediye Başkanı’nın Değişilmemesinden Yana.Neden?Mevcut Belediye Başkanı Bütün Ipleri Kontrolleri Eline Almış.Ak Parti Akçaabat İlçe Teşkilatı,Parti Başkanı Istediği Gibi Belediye Başkanını Yönlendiremiyor Bir Nevi Kullanamıyor. Ancak Eğer Mehmet Baş Belediye Başkanlığına Gelirse Teşkilatın Istemiş Olduğu Başkan Olur, Teşkilat Başkanı Istediği Gibi Yönetir Istediği Gibi Kullanacak Gibi Akçaabat Ta  Ağızdan Ağıza Dolaşan Sözler Var. Bunu Nasıl Değerlendiriyorsunuz? Teşkilatın Başkanı Mı Olacaksınız? Yoksa Halkın Başkanı Mı Olacaksınız? Diye Bir Soru Sorsam Cevabınız Ne Olur.

-Şimdi Şunu Söyleyeyim.. Biz Tabii Ki Halkın Hizmetkarı Olmak Için Yola Çıktık. Teşkilatın Başkanı Var Orada Zaten Akçaabat’ta Teşkilatın Başkanı Ilçe Başkanıdır. Orada Başkan Olmasına Gerek Yok Başka Başkanada Ihtiyacı Yok Oranın. Dolayısıyla Biz Halkla Beraber Halkın Başkanı Olarak Akçaabat’a Hizmet Için.. Bunlar Tabi Her Seçim Döneminde Söylentiler Bunlar Mümkün Olur Ben Söylentilere Itibar Etmiyorum. Dedikodulara Asla Itibar Etmiyorum. Şimdi Şunu Çok Net Söyleyeyim Eğer Mehmet Baş Bu Konularda Hassas Birisi Olmasaydı Titiz Davranan Birisi Olmasaydı Devletin Bir Kuruşuna Başkasının El Uzatmasına Müsade Eden Bir Yapıda Olsaydı Ankara’daki Sivil Toplum Örgütleri Ve Beyanat Veren Bizimle Ilgili Destek Verdiklerini Açıklayanlar Asla Bizimle Ilgili Fikirlerini Beyan Ederler Diye Ne De Destek Verirler. Çünkü Beni Herkes Bilir Dostluğum Çok Iyi Bir Dostluktur. Arkadaşlığım Çok Iyi Bir Arkadaşlıktır. Ama Konu Devletin Hakkı Olunca Ben Babama Bile Taviz Vermem, Bunu Herkeste Bilir. Ama Sorun Çözme Noktasında, Problem Çözme Noktasında Sonuç Odaklıyım Ve Çözüleceğine Inandığım Bir Konuya Asla Başkasına Bırakmam Kendim Sonuna Kadar Takip Eder Ve Çözerim. Benim Yönetim Anlayışım Benim Yönetmeye Bakışım Budur. Mehmet Baş Asla Akçaabalının Hakkını Ki Bu Türkiye’nin Hakkıdır Bu Milletin Hakkıdır. Kimsenin Bir Kuruşuna El Uzatılmasına Müsade Etmem. Bunu Beni Tanıyanlar Çok Iyi Bilirler. İnşallah Nasip Olurda Görev Alırsak Oradaki Arkadaşlarımızda Net Bir Şekilde Görecekler. Ama Bu Şu Değildir Hiçbir Şey Yapmayalım. Hayır. Herkesten Fazla Işi Biz Yapacağız Ama Doğru Yapacağız Ama Millet Hizmet Olarak Yapacağız. O Konuda Da Hiç Taviz Vermem.

-Yine Merakla Sizin Ağzınızdan Duymak Istiyorum. Belediye Başkanı Oldunuz Belediye Içerisinde Kadrolaşmalarda Değişiklikler Oluyor. Kadrolarda Bir Değişiklik Yapma Olasılığınız Var Mı Acaba Bir Belediye Başkanı Olarak?

1 (20)Biliyorsunuz Her Yöneticinin Kendine Gore Yönetme Tarzı Vardır. Dolayısıyla Bizimde Bu Anlamda Yönetme Tarzı Vardır. Şimdi Belediye De Çok Kıymetli Arkadaşlar Var. Dışarıdan Takip Ettiğim Bir Kısmını Tanıyorum Bir Kısmını Tanımıyorum Ama Hakkaten Çok Kıymetli Arkadaşlarımız Var Belediyede Görev Yapıyorlar. Netice Itibariyle Onlar Devletin Memurudur. Belediyede Çalışan Memur Arkadaşlarımızdır. Her Biri Çoluğunun Çoğunun Rızkını Kazanmaya Çalışan Arkadaşlarımızdır. Şunu Açıklayayım Elbette Ki Belki Çok Kısıtlı Olmak Kaydıyla Değişiklikler Olacaktır. Ama Hiçbir Arkadaşımız Madur Olmayacaklar Onu Net Bir Şekilde Söylüyorum. Hiçbir Arkadaşımızı Madur Etmek Bizim Hakkımız Değil Haddimizde Değildir. Ama Işini Yapmayan Hiçbir Kimseyle De Çalışmak Gibi Bir Lüksüm Yoktur Hakkımda Değildir. Bu Millet Benden Bunun Hesabını Sorar. Çalışmayan Ve Üretmeyen Hiç Kimseyle Şimdiye Kadar Çalışmadım Yanımda Tutmadım. Eğer Böyle Bir Arkadaş Varsa Yani Çalışma Şansı Olmaz. Ama Gerçekten Çalışan, Koşturan, Emek Veren Arkadaşımızı Da Kim Olursa Olsun Mağdur Etmeyeceğiz. Ben Asla Şöyle Bakmam Ya Bu Arkadaş Bizim Yanımızda Mıydı Değil Miydi Diye Değil Burada Riyakat Arıyoruz Biz. Herkesin Gönlünde Bir Aslan Yatar. Ben Bunlara Saygı Duyarız Ama Işimizi Iyi Yapmak Zorundayız. Kim Olursa Olsun Hangi Arkadaşımız Başkan Olursa Olsun Orada Çalışan Arkadaşlarımız Çünkü Orada Millete Hizmet Söz Konusu Işlerini Iyi Yapmak Zorundalar. Başkana Hizmet Değil Millete Hizmet Esas.

- Son Olarak Neler Söylemek İstersiniz Sayın Başkanım?

Son Olarak Şunu Söyleyeyim.. Allah Nasip Kısmet Eder De Görev Alırsak Benimle Birlikte Ekibimde Çok Fazla Çalışmaya Şimdiden Kendini Hazırlasın. Allah Sağlık Sıhhat Verirse 24 Saatimiz Dolu Dolu Geçecek. Ve Akçaabat Belediyeciliğin Nasıl Yapıldığını Değişimin Nasıl Olduğunu Allah’ın Izniyle Bizim Dönenimimizde Görmüş Olacaklar.

-Belediye Başkanı Oldunuz Diyelim.Kaç Dönem Belediye Başkanlığı Görevinde Bulunmak İsterdiniz.

Bakın Şunu Çok Net Söyleyeyim Daha Tabi Bu Iş Başlamadı Bile Ama Benim Felsefem Hep Şudur. Daire Başkanı Oldum Bütün Arkadaşlarımı Topladım Dairedeki.. Onlara Dedim Ki Bakın Arkadaşlar 3 Yıl Sonra Eğer Ben Burada Daire Başkanı Olarak Kalmaya Devam Edersem Her Biriniz Gelip Bana Başkanım Siz 3 Yıl Söz Vermiştiniz Neden Şimdi Bırakıp Gitmiyorsunuz Diye Çok Net Bir Şekilde Söyledim. Allah Razı Olsun Bakan Bey Bizi Aldı Farklı Değerlendirdi Ama Daire Başkanı Olarak Kendime Koyduğum Hedef 3 Yıldı En Fazla. Genel Müdür Oldum Dedim Ki Arkadaşlar Benim Bürokrasideki Yaklaşımım 3 Yıldır Ama Diyorlar Ki Genel Müdür Olunca 5 Yıl Olması Lazım Arkadaşlar 5 Yıl Koyuyorum 5 Yıl Kalamam Ama Eğer 5 Yıldan Bir Gün Fazla Kalırsam Bunuda Gelin Lütfen Bana Hatırlatın O Günden Ayrılacağım Buradan. Şimdi Böyle Bir Yola Girdik. Böyle Bir Hizmet Aşkıyla Yola Çıktık Şimdiden Söylüyorum Cenab-I Allah Nasip Ederde Başkan Olursak Bir Kere İnancım Şudur Kim Olursa Olsun Ne Kadar Başarılı Olursa Olsun Bu Işlerde 5 Yıl Bilemediniz 2 Dönem Ondan Fazlası Allame-I Cihan Da Olsanız Bulunduğunuz Yeri Altınla Da Kaplasanız Fazla Olduğunu Düşünüyorum. Çok Kaliteli İnsan Olabilirsiniz Çok Kaliteli Yönetici Olabilirsiniz Çok Başarılı Başkan Olabilirsiniz Ama Bu Başarınızı, Bu Kalitenizi, Bu Bilgi Birikiminizi Başka Alanlarda Devam Ettirmek Bu Ülkenin Yararına Olduğunu Düşündüğümüz Için Ben Böyle Davranıyorum. Onun Içinde Bakışım Böyledir.

Erdoğan Bayraktar’ı Mehmet Baş’a Sorsak Mehmet Baş Erdoğan Bayraktar’ı Nasıl Anlatır? Ondan Bayağı Bir Tecrübe Kazandınız Sanıyorum..

Kesinlikle.. Ben Şunu Çok Net Söyleyeyim Bir Kere Sayın Bakanımızdan Allah Razı Olsun. Neden? Hizmet Sevdalısı Bir Insan. Bu Millete Hizmet Etme Aşkıyla Dolu Dolu Olan Bir İnsan. Hiç Sözünü Dudaktan Esirgemeyen Ve Bütün Sevdası Hizmet Etmek Olan Çalışmak Olan Bir İnsan. Benim Bakanım Olduğu Için Bunu Söylemiyorum Iyi Tanıdığım Için Bunu Söylüyorum. Çünkü Bunlar Yağcılık Olsun Diye Beceremediğim Şeylerdir. Ama Ben Allah Içinde Doğruları Söylemek Zorundayım. Bakın Kolombia’daydı Geçen Hafta. Kolombiya 17 Saatlik Bir Yoldur. Gitti 17 Saat Orda Bir Buçuk Gün Sürekli Görüşme Yaptı. 17 Saat Geldi. Geldiği Gün Ertesi Sabahı Sabah Saat 7:30 Da Işe Geldi. Ondan Sonra Da Sayın Başbakanımızın Törenine Katıldı. Bunu Hiç Kimse Yapamaz. Bu Öyle Yapılabilecek Bir Şey De Değildir. Bunu Sadece Yaptıracak Olan Çalışma Aşkınızdır. Bu Millete Hizmet Sevdanızdır. Başka Hiçbir Şey Değildir. Çünkü O Makamdaki İnsanların Bir Beklentisi Yoktur. Bir İhtiyacı Yoktur. Dolayısıyla Bunları Yaptıracak Olan Sadece Bu Milletin Sevdasıdır. Ben Böyle Bir Bakanla Çalıştım. Ak Parti Döneminden Önce Çok Bakan Tanıdım. Çok Bürokrat Tanıdım. 11-12 Den Once İşe Giden Bürokrat Yoktu, Bakan Yoktu. 9’da Mesai Başlıyor Sayın Bakanımız Saat 7:30 Da İşte.. İşinin Başında Çalışıyor Hiç Kimse Gelmeden.. Şimdi Bu Adamla Çalışmanın Nasıl Olacağını Siz Düşünün. Siz Durabilir Misiniz? Siz Yapmadan Oturabilir Misiniz? Hayır. Günün Hangi Saati Gecenin Hangi Saati Arayacağı Belli Olmayan Bir İnsanla Dolayısıyla Her Konuya Vakıf Olmanız Lazım. Her Konuyu Çok Iyi Bilmeniz Lazım. Her Konuyu Yerine Getirip Yapmış Olmanız Lazım. Gidip Bilgi Vermeniz Lazım. Biz Böyle Bir Bakanla Çalışıyoruz. Allah Ondan Razı Olsun Çok Büyük Tecrübeler Edindim Sayesinde. Çok Büyük Katkılar Etti Bize. Ve Çalışma Şevkini Bize Aşıladı. Allah Ondan Bir Kez Daha Razı Olsun.

-Pekala Başkanım Final Sorusu.. Belediye Makamına Giderken Makamı Devralırken Nasıl Bir Coşku İle Makamda Olmak İstiyorsunuz? Hani Derler Ya Sayın Başkanım Makama Davul Zurna İle Mi Geleceksiniz İşte Horon Ekibiyle Mi Gideceksiniz Bir Coşku Yaşayacak Mısınız Böyle Festival Havasında Mı Olacak? Var Mı Böyle Bir Düşünceniz ?

1 (68)

1 (69)

1 (70)Yok Öyle Bir Düşüncem Yok. Oradaki Şuanda Belediye Başkanı Olan Arkadaşımızda Belediye Başkanı Olan Bir Abimiz… Dolayısıyla Süreç Devam Ediyor. Yani Eğer Bu Görev Bize Verilirse Burada Bitmiyor Bir Seçim Süreci Var Ondan Sonra Da Ehliyeti Millet Verecek Bize. Akçaabatlı Kardeşlerimiz Verecek. Diyecek Ki Al Buyur Ehliyet Senin.. Yani Ehliyeti Verirse Ondan Sonra Akçaabatlı Kardeşlerimizle Birlikte Abimizin Yanına Öyle Gideriz. Başkanımız Orada. Ak Partili Belediye Başkanımız.. Dolayısıyla Bizim O Yönde Seramonilerden Başımız Çok Hoş Değildir Onu Söyleyeyim Buna Ihtiyaç Yok Zaten. Ama Vatandaşımızın Belediyesi Olacak Orası Vatandaş İle Birlikte Olacağız Allah’ın İzniyle.

- Bizlere Zaman Ayırdığınızdan Dolayı Çok Teşekkür Ediyorum.

Editör: TE Bilisim