Başbakan Yıldırım, Elazığ Emniyet Müdürlüğüne yönelik saldırının ardından bölgede incelemelerde bulundu. Yıldırım'a Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar,  Milli Savunma Bakanı Işık, İçişleri Bakanı Ala, Sağlık Bakanı Akdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya da eşlik etti. Yıldırım'ın heyetinde ana muhalefet partisi CHP'den de temsilciler yer aldı.

Başbakan Binali Yıldırım olay yerinde yaptığı incelemenin ardından açıklama yaptı. Yıldırım, bombalı saldırıda 3 polisin şehit olduğunu 217 kişinin de yaralandığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, bugünkü resmikabullerinin tümünü iptal ederek olay yerine hareket etti. Başbakan Yıldırım ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da Elazığ'a gitti. Başbakan, saldırının düzenlendiği Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alıyor. Bu arada olay yerine ellerinde Türk bayraklarıyla giden Elazığlılar terörü protesto etti.

YILDIRIM: 217 YARALI VAR

Başbakan Binali Yıldırım, saldırıya uğraya Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nde yaptığı incelemenin ardından açıklama yaptı. Başbakan Binali Yıldırım açıklamasında bombalı saldırıda 3 polisin şehit olduğunu 217 kişinin de yaralandığını söyledi. Yıldırım'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Bu sabah 9 civarı gördüğünüz gibi Emniyet binasının tam karşısında bomba yüklü bir aracın infilakı sonucu ilk anca 3 polisimiz şehit ve toplam 217 yaralımız hastanelere intikal ettirildi. 72 yaralı taburcu oldu.145 yaralı 5 hastanede tedavi görüyor. Yaralıların 85'i polis, 60'ı sivil. Yaralılar içinde nispeten durumu biraz daha ağır olanların sayısı 20. bunların içerisinde 2 polisimizin yarası biraz daha ağır. Toplam 14 yaralının durumu biraz daha ağır.

FETÖ GÖREVİ PKK'YA DEVRETTİ

Terör örgütleri omuz omuza işbirliği içerisindeler. 15 Temmuz'da yaşanan başarısız darbe teşebbüsünden sonra FETÖ terör örgütü artık iddiasını yitirmiş, görevi bölücü terör örgütüne devretmiştir. Bu terör örgütlerinin başında aynı ad. Milletimize Elazığ'dan söylemek istiyorum; bu yola baş koyduk. Hiçbir terör örgütü Türkiye ile bilek güreşine giremeyecek. Hiçbir terör örgütü bu ülkeyi teslim alamayacak. Bunların çılgınlaşmasının arkasında operasyonlarımızın arkasındaki askerimizin, polisimizin, jandarmamızın artan takibi var. Yine benzer olayları bekleyebiliriz ancak bu bizi bir an bile yıldırmaz, yolumuzdan geri koyamaz.

Milletimizin hissiyatını anlıyoruz. Hepimizin canı yanıyor. Şehitlerimiz, yaralılarımız var. Bir gerçek de Türkiye'nin geleceği, bekası, aydınlık yarınlarıdır. Bu konuda içten ve dıştan her kim, hangi şekilde gelirse gelsin, Allah'ın izniyle 79 milyon vatan evladının 15 Temmuz'da gösterdiği asil duruş, yılmaz istiklal mücadelesi bundan sonra da bölücü terör örgütünü ülke topraklarında yok edene kadar devam edecek. Hiçbir gevşeme olmayacak. İşin sonu nereye varırsa varsın, ya istiklal ya ölüm diye yolumuza devam edeceğiz. Bu hain örgütler Türkiye'nin geleceğini karartmaya çalışıyorlar. Bunların akıl hocaları var. Bu bölücü terör örgütünü bölge insanımızla aramızdan çıkaracağız ve elele, omuz omuza Türkiye'nin gelecek yolculuğunda birlikte hareket edeceğiz.15 Temmuz'da gördük ki, hiçbir güç bu asil milleti yenemez. Her farklı düşünceden insanımız akın akın meydanlara koştu. Bugün

buradayız. Her görüşten vatandaşlarımızla birlikteyiz. Konu vatan, memleket olunca gerisi teferruattır anlayışıyla devam edecek.

SALDIRIYI PKK DÜZENLEDİ

Saldırıyı kimin gerçekleştirdiğine yönelik soru her şey belli, PKK ve uzantılarıdır. Bunu biliyoruz, gereken tahkikatlar başlamıştır. Terör örgütü emir-komutayı kaybetmiş vaziyette. Nerede imkân bulurlarsa, orada intihar saldırıları yapıyorlar. Elazığ bu saldırı ile yıkılacak değil. Herkes alarm durumunda, herkes her türlü tehdide karşı her türlü hassasiyeti gösteriyor. Alarm durumunu bir üst düzeye çıkarmış bulunuyoruz.

BÜTÜN BİRİMLERİMİZ, HERKES ALARM DURUMUNDA"

Ne Elazığ'da ne başka bir yerde bu hain terör örgütü yaşam hakkı bulamayacak. Bunun için canla başla çalışıyoruz. Bütün birimlerimiz, herkes alarm durumunda. Herkes, her an, her türlü tehdide karşı gereken çalışmayı, hassasiyeti gösteriyor. Bundan sonra da alarm durumunu bir üst düzeye çıkarmış bulunuyoruz.

BİTLİS'TE DE ŞEHİTLERİMİZ VAR

Öte yandan Başbakan Yıldırım Bitlis'teki saldırı ile ilgili olarak ise "Öğlen saatlerinde hain terör örgütü Bitlis'te el yapımı patlayıcıyla bir saldırı düzenledi. 4 askerimiz şehit, 5 yaralımız var. Yaralılar tedavi altına alındı" dedi.

yesyeni-logo-final-227.png

Editör: TE Bilisim