Barış Pınarı Harekâtı’nda Acı Haberi Valilik Verdi

İkinci Gününe Giren Harekâtta Tel Abyad Ve Rasulayn Çevresindeki Sekiz Köy Teröristlerden Alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünden Bu Yana 109 Teröristin Öldürüldüğünü Açıkladı. Akçakale Ve Nusaybin'e Düşen Havan Mermileri Nedeniyle Biri Bebek 6 Sivil Şehit Oldu, 70 Kişi De Yaralandı.

Türkiye'nin Suriye'nin Kuzeyindeki Teröristleri Temizlemek İçin Giriştiği Barış Pınarı Harekat'ından Arka Arkaya Son Dakika Haberleri Geliyor.

18.11: Rasulayn'ın Batısındaki Aşağı Kişto Köyü Teröristlerden Kurtarıldı. Bugün Toplamda Sekiz Köy Teröristlerden Temizlenmiş Oldu.

18.05 : YPG'li Teröristlerin Havan Saldırılarında Şehit Sayısı 6'ya Çıktı.

17.55 : Anadolu Ajansı: Teröristlerden Alınan Rasulayn'ın Kişto Köyünde Bir Tünel Ortaya Çıkarıldı.  Kişto Köyü İle Türkiye Sınırı Arasındaki Tünelin Girişine Ulaşmak İçin Dört Metre Aşağı İnmek Gerekiyor.

Beton Duvarlarla Örülen YPG/PKK Tünelinin Benzerleri Zeytin Dalı Harekatı'yla Kurtarılan Afrin'de De Ortaya Çıkarılmıştı.

17.55 : Anadolu Ajansı: Adana'daki İncirlik Üssü'nde Savaş Uçaklarının İniş Ve Kalkış Yaptığı Görüldü. Üste, Kargo Ve Tanker Uçak Hareketliliği De Yaşandı.

17.45 : Milli Savunma Bakanlığı: "Terör Örgütü PKK/PYD-YPG Bugün Kabul Edilemez Bir İnsanlık Suçu Daha İşledi. Eli Kanlı Terör Örgütü Akçakale’ye Attığı Havan Mermisiyle Biri Bebek Olmak Üzere 2 Masum Sivili Şehit Etti. Bebek Katili PKK Eşittir Bebek Katili PYD/YPG! Akçakale’de Masum Sivilleri Katleden PKK/PYD-YPG’li Teröristler Ve Mevzileri Tespit Edilerek Ateş Destek Vasıtaları İle İmha Edildi. Şehitlerimizin Kanı Yerde Kalmadı, Bundan Sonra Da Kalmayacak! Milletimizin Başı Sağ Olsun..."

17.35 : Mardin Valiliği, Nusaybin'e Düzenlenen Havanlı Saldırıda 2 Sivilin Şehit Olduğunu, 24 Kişinin De Yaralandığını Açıkladı.

17.10 : Tel Abyad'ın Doğusundaki Bir Aşık Ve Hamidiye Köyleri De Teröristlerden Kurtarıldı.

16.55 :  Anadolu Ajansı: YPG/PKK'lı Teröristler, Tel Abyad İlçe Merkezinde Yaktıkları Lastiklerle Türk Silahlı İnsansız Hava Araçlarının Görüntü Almasını Engellemeye Çalışıyor.

Türkiye'nin Farklı Bölgelerindeki Birliklerden Gönderilen Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) Yüklü Tır Konvoyu İse, Kilis'e Ulaştı.

16.50 :  Akçakale'ye Teröristlerin Attığı Havan Mermisi Biri Bebek İki Kişinin Hayatını Kaybetmesine Neden Oldu.

Şanlıurfa Valiliği'nin Resmi Açıklaması Şöyle:Şanlıurfa Valiliği'nin Resmi Açıklaması Şöyle:

"Suriye Tarafından Atılan Havan Ve Roket Mermilerinin İlimiz Akçakale Ve Ceylanpınar İlçelerimize İsabet Etmesi Sonucu; Barış Pınarı Harekatının İlk Şehidi Suriye Uyruklu 9 Aylık Bebek Muhammed Omar Ve Akçakale İlçemizde Görevli Vergi Dairesi Başkanlığına Bağlı Maliye Memurumuz Cihan Güneş Şehit Olmuştur. Atılan Roket Ve Havan Mermilerinin İsabeti Sonucu 46 Vatandaşımız Da Yaralanmıştır."

16.35 : Anadolu Ajansı: Tel Abyad'daki Müşeyrfe Ve Dedat İle Rasulayn'daki Kişto Köyü Terörden Arındırıldı.

16.30 : ABD Başkanı Donald Trump'tan Yeni Twitter Mesajı: Harekat Bölgesinde Bir Askerimiz Yok. Bitmeyen Savaşı Sona Erdirmeye Çalışıyorum. İki Tarafla Da Görüşüyoruz. Bazıları Benim Bölgeye Binlerce Asker Gönderip Tekrar Bir Savaş Başlatmamı İstiyor. Türkiye NATO Üyesi. Gelişmeleri Yakından İzliyorum.

16.25 : Fırat Kalkanı Harekâtı İle DEAŞ Teröristlerinden Temizlenen El Bab'da, YPG'li Teröristler Bomba Yüklü Motosikletle Saldırı Düzenledi. İlçe Merkezinde Gerçekleşen Patlamada Çok Sayıda Sivil Yaralandı.

15.25 : Suriye Milli Ordusu, Resmi Twitter Hesabından Rasulayn Yakınlarındaki Tel Halef Köyünün Teröristlerden Alındığını Açıkladı. Aynı Hesap, Dakikalar Önce Keştu Köyünün Kurtarıldığını Bildirmişti.

15.10 : Türk Ordusuyla Birlikte Cephede Yer Alan Suriye Milli Ordusu Üyelerinin, Tel Abyad'ın Batısındaki El Yabse Köyü Sakinleriyle Konuşmaları Yayınlandı.

YPG'li Teröristlerden Temizlenen Köyün Sakinlerine, "Rahat Olun Biz Sizleri Korumak İçin Geldik, Bizler Kardeşiz Ve Bu Vatan Hepimizin" Denildiği Duyuluyor.

14.25 : Anadolu Ajansı: Obüs Atışlarıyla Vurulan Rasulayn'dan Dumanlar Yükseliyor. Kentteki Çatışma Sesleri Ceylanpınar'dan Duyuluyor. YPG'li Teröristlerin Attığı Dört Havan Mervisi, Ceylanpınar İlçesindeki Boş Araziye Düştü.

14.25 : Tel Abyad'ın Batısında Terörden Arındırılan Köylerden Kaçan Teröristlerin Bıraktığı Silah Ve Çok Sayıda Mühimmat Ele Geçirildi.

14.15 : Terör Örgütü YPG/PKK İşgali Altındaki Bir Bölgeden Akçakale'ye 2 Havan Mermisi Atıldı. İlçe Merkezine Düşen Havan Mermileri Nedeniyle Yaralananların Olduğu Öğrenildi.

13.35 : Cumhurbaşkanı Erdoğan, Harekatın Başından Bu Yana 109 Teröristin Öldürüldüğünü Açıkladı.

13.00: Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov:Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov:

"Suriye Krizinin Başından Bu Yana, Türkiye'nin Sınır Güvenliğiyle İlgili Endişelerini Anladığımızı Vurguluyoruz. Türkiye'nin Suriye'nin Kuzeydoğusundaki Operasyonu, ABD'nin Bu Bölgede Attığı Adımların  Sonucu. Yıllarca Amerikalıların Burada Yaptığı Deneyin Tehlikeleri, Oradaki Kürt Ve Arap Aşiretleri Karşı Karşıya Getirerek Kürt Kartının Oynanmaması Konusunda Uyardık.

Rus Ve Türk Askeri Yetkililer, Sürekli Temas Halinde. Şimdi Şam Ve Ankara Arasında Diyalog Kurulmasını Sağlamaya Çalışacağız. Bunun İki Tarafın Da Çıkarına Olduğunu Düşünüyoruz."

13.00: Anadolu Ajansı: Tel Abyad'ın Batısındaki El Yabse Ve Tel Fander Köylerini Terörden Arındırdı.

12.55: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: "Mehmetçik Kahramanlık Destanı Yazarak Görevini Yerine Getirmeye Devam Ediyor. Mehmetçiğin Morali Çok Yüksek."

12.05 : Demirören Haber Ajansı: Harekatın Başlamasıyla Suriye Sınırına Gazeteciler Akın Etti. Akçakale'de Kamp Kuran, Yerli- Yabancı Yüzlerce Gazeteci, Tel Abyad Kentini Gören Hakim Tepede Konuşlandı. Canlı Yayın Araçları İle Bölgede Bulunan Gazeteciler, Harekata İlişkin Gelişmeleri Anlık Olarak Haber Merkezlerine Ulaştırıyor.

12.05 : Muhalif Savaşçılardan Oluşan Suriye Milli Ordusu, Barış Pınarı Harekatı'na Destek Vermek Amacıyla Fırat Nehri'nin Doğusundaki Topraklara Girdi.

11.57 : Milli Savunma Bakanlığı'ndan Bir Açıklama Daha: Harekatın Planlama Ve İcrasında Sadece PKK/PYD-YPG Ve DEAŞ’lı Teröristler İle Bunlara Ait Barınak, Sığınak, Mevzii, Silah, Araç Ve Gereçler Hedef Alınıyor.

11.50 : Sınırın 30 Kilometre İçerisinde Yer Alan Ayn İsa'daki YPG Terör Merkezi Türk Jetleri Tarafından Vuruldu.

 

11.45 : Reuters Haber Ajansı, Sivillerin Harekat Bölgesinden Ayrıldığını Bildiriyor. Ajans, Tel Abyad Ve Rasulayn'dan Ayrılan Sivillerin Fotoğraflarını Servis Etti.

11.20 :Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Harekat Diplomasisi Yürütüyor.  Çavuşoğlu, Bu Sabah Alman Mevkidaşı Heiko Maas İle Telefonda Görüştü. Ardından İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab İle Konuştu.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Harekat Diplomasisi Yürütüyor.  Çavuşoğlu, Bu Sabah Alman Mevkidaşı Heiko Maas İle Telefonda Görüştü. Ardından İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab İle Konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Daha Önce ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Ve İran  Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'e Harekatla İlgili Bilgi Vermişti.

11.05 : ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Türkiye'nin Meşru Bir Güvenlik Kaygısı Var. Güneylerinde Terör Tehdidi Var" Dedi.ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Türkiye'nin Meşru Bir Güvenlik Kaygısı Var. Güneylerinde Terör Tehdidi Var" Dedi.

PBS Televizyonundan Judy  Woodruff'a Konuşan Pompeo, Sunucunun 'ABD, Harekat İçin Türkiye'ye Yeşil Işık Yakmış Görünüyor' Yorumunu  Yapması Üzerine Şunları Söyledi:

"Hayır, Bu Doğru Değil. ABD, Harekat İçin Yeşil Işık Yakmadı. Pazar Gecesi Yapılan Görüşmede Bölgedeki ABD Askerilerinin Risk Altında Kalabileceği  Ortaya Çıkınca Başkan Trump Askerleri Zarar Görmeyecekleri Bir Yere Kaydırmaya Karar Verdi. Yapılan Budur."

11.00 : Anadolu Ajansı: Obüsler Tel Abyad'ın Karşısında Mevzilendi. Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi İle Suriye'nin Kuzeyindeki Tel Abyad'ı Yalnızca Sınır Hattı Ayırıyor.

10.55 : Karargahta Harekatı Yöneten Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Ve Komutanlar, Sabahın İlk Işıklarına Kadar Ayaktaydı. Bölgeden Gelen Anlık Görüntüler Üzerinden Harekatı Anbean Takip Eden Akar, Beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler Ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar İle Talimatlar Verdi.

10.45 : Milli Savunma Bakanlığı: Barış Pınarı Harekâtı Gece Boyunca Havadan Ve Karadan Başarıyla Sürdürüldü. Belirlenen Hedefler Ele Geçirildi. Harekât Planlandığı Şekilde Başarıyla Devam Ediyor.

10.25 : Yerel Kaynaklar, Tel Abyad'ın Çevresindeki Birçok Köyün YPG'li Teröristlerden Alındığını Bildiriyor. Söz Konusu Köylerden Bazıları Tabatin, Meşrefi, Bir Aşık Ve Havi.

10.00 : Obüs Atışlarıyla Vurulan Ceylanpınar'ın Karşısındaki Rasulayn'dan Dumanlar Yükseliyor. Günün İlk Işıklarıyla Rasulayn'da Başlayan Çatışmanın Sesleri Türkiye Tarafından Duyuluyor.

Reuters Foto Muhabiri Murad Sezer, Gökyüzünü Kaplayan Siyah Dumanların Fotoğrafını Dünyaya Servis Etti.

Rasulayn'dan Ateşlenen Uçaksavar Mermileri, Ceylanpınar İlçesindeki Evlerinde Oynayan İki Kardeşin Yaralanmasına Neden Oldu. Yaralı Çocuklar, Hastanede Tedavi Altına Alındı. Anadolu Ajansı, Söz Konusu Mermilerin Üç Eve İsabet Ettiğini Belirtiyor.

Şanlıurfa'nın Suriye Sınır Hattında Yer Alan Beton Bariyerlerin Bazı Noktalardan Kaldırıldığı Görüldü.

09.50 : Türk Ordusu, Rasulayn İlçesine Bağlı Tel Erkam Ve Tel Halef Köyleri Arasını Teröristlerden Temizledi. Böylece YPG'lilerin Önemli Bir Bağlantı Yolu Ortadan Kalkmış Oldu.

09.30 : Mardin Nusaybin'in Karşısındaki Kamışlı Bölgesinde 5 YPG-PKK’lı Terörist Etkisiz Hale Getirildi.

09.10 : İHA Ve SİHA'larla Bölgeyi Kontrol Altında Tutan Güvenlik Kuvvetleri Sınıra Yönelik Hareketlenmelere De Anında Karşılık Veriyor. Bu Kapsamda Güvenlik Güçleri Tarafından Kamışlı'da Tespit Edilen Teröristlere Ait Bir Mühimmat Yüklü Araç İmha Edildi.

07.19 : Fırat’ın Doğusuna Düzenlenen Barış Pınarı Harekâtı Kapsamında Kamışlı’daki Terör Hedefleri Vuruluyor.

07.10 : Harekat Kapsamında TSK Birlikleri, Gece Boyunca Çeşitli Noktalardan Tel Abyad Tarafına Geçiş Yaptı. Günün İlk Işıklarına Kadar Tel Abyad Ve Çevresinde Herhangi Bir Çatışma Sesi Duyulmazken, Kent Merkezinde Sessizlik Hakim. Operasyon Başlamadan Önce Sınıra Yakın Olan Terör Mevzilerinde Görüntülenen Örgüt Mensuplarının Da Sabah Saatlerinde Mevzilerde Olmadığı Görüldü.

06.30: Barış Pınarı Harekatı'nın Zaferle Sonuçlanması İçin Türkiye'deki 90 Bin Camide Fetih Suresi Okundu.

ayder-turizm-logo-koksal-071-413-162.png

Editör: TE Bilisim