Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, Aşırı Avcılığın Önüne Geçmek İçin 67 Milyon Lira Ödeyerek 529 Balıkçı Teknesini Denizden Çekecek. Geçen Yıl 364 Tekne Çekilmişti

Aşırı Avcılığı Önlemek Ve Balık Türlerinin Üremesine Fırsat Vermek İçin Harekete Geçen Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, 67 Milyon Lira Ödeyerek 529 Balıkçı Teknesini Denizden Çekecek. Balıkçı Teknelerini Azaltma Projesi Kapsamında Geçtiğimiz Yıl Da 364 Tekne Bakanlıkça Satın Alınmıştı.

Bakanlık, Balık Nesillerinin Devamının Sağlanması Ve Aşırı Avcılığın Önüne Geçmek İçin 2 Yıldır Balıkçı Teknelerini Azaltma Programı Uyguluyor. AB Üyesi Bazı Ülkelerde De Uygulanan Yöntemle, Balıkçı Gemilerinin Hizmetten Çıkartılması Sağlanıyor. Bakanlığın AB Veya Dünya Bankası’ndan Herhangi Bir Destek Almadan Uyguladığı Program Kapsamında 10 Metrenin Üzerindeki Tekneler, Balıkçılara Tekne Ücretleri Ödenerek Denizden Çekiliyor.

Metre Başına 10 Bin TL

İlki Geçtiğimiz Yıl Yapılan Alımlarla 364 Balıkçı Gemisi Devlete Geçmişti. Bu Tekneler Karşılığında Balıkçılara 62 Milyon Lira Ödenmiş, Satın Alınan Tekne Ve Gemilerin Kullanılabilecek Durumda Olanları Devlet Kurumlarına Veya Üniversitelere Verilmişti. Kullanıma Uygun Olmayanlar Da Makine Kimya Enstitüsü’nün Aliağa’daki Tesislerinde Parçalandı. 

Bakanlık, 2014-2015 Balık Avı Sezonu Öncesinde De Aynı İşlemi Yapmak İçin Harekete Geçti. Yapılan Çağrıya 529 Balıkçı Cevap Verdi. Balıkçılara Ödemeler 1 Mayıs’tan İtibaren Başlarken, Sezon Başına Kadar Rakamın 67 Milyon Lirayı Bulması Bekleniyor. Bu Yıl Daha Çok 35 Metre Ve Üzerindeki Teknelerin Avcılıktan Çekilmesi Amaçlanıyor. Bakanlık Büyük Teknelerin Filodan Çıkartılması İçin Rakamları Daha Yüksek Tutarken, Metre Başına Fiyat Uygulaması Yapıyor. Tekne Boyu 10-20 Metre Olanlara Metre Başına 10 Bin TL, 21-30 Metre Olanlara 15 Bin TL, 31-34 Metre Olanlara 20 Bin TL, 35-45 Metre Olanlara 30 Bin TL, 46 Metre Üzerindekilere İse 35 Bin TL Ödeme Yapılacak.

Editör: TE Bilisim