Balıkçılıkta Umutlar Seneye Kaldı

1 Eylül 2016 Tarihinde Başlayan 2016-2017 Balık Av Sezonu 15 Nisan 2017 Günü İtibari İle Sona Ermiştir. Balık Av Sezonunun Sona Ermesinin Ardından Balıkçılar, Gemilerinin Ve Avlanma Araç Gereçlerinin Bakımlarını Yaparak Umutlarını Gelecek Sezondaki Avcılığa Bıraktı.

Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Sebahattin Yazıcı'nın Yaptığı Açıklamaya Göre, 2016 Yılı Eylül Ayında Bol Miktarda Avlanan Palamut İle Sezona Ümitli Başlayan Balıkçılar, İlerleyen Dönemde (Ekim Sonu) Avlamaları Gereken Hamsinin Karasularımızda Yeterli Miktarda Olmamasından Dolayı Sönük Bir Hamsi Av Sezonu Geçirmişlerdir. Özellikle Samsun Ve Doğu Kesimde Hamsi Avcılığı Yeterli Verimlilikte Olmamıştır. Karasularımızın Doğu Kesimine Göç Etmeyen Hamsi, Gürcistan Karasularına Da Geçmediğinden Avlanmak İçin Bu Ülkenin Karasularına Giden Balıkçılarımız Burada Da Yeterli Avcılığı Yapamamış Ve 15 Nisan’ı Beklemeden Avcılığı Bitirmişlerdir.

Palamut Avcılığı Döneminde Oldukça Bereketli Bir Avlanma Dönemi Geçirilmesi, Halkımızın Bol Ve Ucuz Balık Yemesinde Etkili Olmuştur Diyen Yazıcı, "Bu Avcılığın Sona Ermesinin Ardından Alışkın Olduğumuz Hamsinin Avlanamaması İle Balıketi Tüketimi Durma Noktasına Gelmiştir. Bölgemizdeki Büyük Balıkçı Gemisi Sahipleri Modern Ve Avlanma Kapasitesi Yüksek Olan Balıkçı Gemileri İle Karasularımızda Yeterli Avcılığı Yapamaması Onları Değişik Arayışlara İtmiştir.” Dedi.

Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Sebahattin Yazıcı, Önümüzdeki Sezona Kalan Umutlar İçin Şimdiden Bereketli Az Sezonu Geçirilmesi Temennisinde Bulundu.

123456---kopya-719.pngyesyeni-logo-final-20170421130513.png

 

 

Editör: TE Bilisim