Denizlerde Avlanma Yasağının Sona Ereceği 1 Eylül Tarihini Sabırsızlıkla Bekleyen Balıkçılar Son Hazırlıklarını Tamamlarken, Bu Yıl Başta Palamut Ve İstavrit Olmak Üzere Bereketli Bir Av Sezonunun Yaşanmasını Ümit Ediyorlar.

Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, Gırgır Ve Trol Ağları İle Avcılık Faaliyetinde Bulunan Balıkçı Gemileri İçin 15 Nisan 2013 Tarihinde Başlayan Genel Av Yasağı, Gırgır Gemileri İçin 1 Eylül 2013 De, Trol Gemileri İçin 15 Eylül 2013 De Sona Ererek, Yeni Av Sezonunun Başlayacağını Açıklamasının Ardından, Balıkçılar Yeni Sezon İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor. 1 Eylül'de ‘Vira Bismillah’ Diyerek Denize Açılıp Sezonun İlk Mahsulünü Toplamak İçin Gün Sayan Balıkçılar, Denizlerde Palamut Bolluğunun Olduğunu Söylüyor. Teknelerini Ve Ağlarını Onararak 1 Eylül’ün Gelmesini Bekleyen Balıkçılar, 1 Eylül’ün Sabahına Doğru Ağlarını Denize Bırakacak.

Trabzon’un Akçaabat İlçesindeki Akçakale Limanındaki Balıkçılar 1 Eylül Öncesi Sıkı Bir Çalışma Yaparak Yeni Sezona Hazırlanıyor. Türkiye’nin Çeşitli Yerlerinde Balıkçılık Yapan Baki Şen, Hazırlıkların Büyük Ölçüde Tamamlandığını Ve Artık Yasağın Kalkacağı 1 Eylül Tarihini Beklediklerini Söyledi. Bu Yıl Bereketli Bir Av Sezonu Beklediklerini Dile Getiren Şen, "Sezondan Oldukça Umutluyuz. Palamut Bol Olacağının İşaretlerini Verdi. Sezonumuz 1 Eylül’de Açılıyor. Bu Sene Deniz İyi Gözüküyor. Palamut Şuanda Gözüküyor. Parça Parça Balıkçılık Var. Denize Çıkmadan Bir Şey Diyemeyiz Ama Palamudun Küçüğü Çıktı” Dedi.  

Editör: TE Bilisim