Bakanlık Açıkladı: 15 Bin Kişi İşe Alınacak! İşte O 21 İl...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Resmen İlan Etti. MEB'in Yaptığı Açıklamada 21 İlde Toplam 15 Bin 295 Geçici İşçi Alınacak. Okullarda Güvenlik, Temizlik, Bakım Ve Onarım Gibi İşleri Yapmak İçin Nereye Ve Ne Zamana Kadar Başvurabilirsiniz?

İşçi Ve İşveren Arasındaki En Büyük Aracı Kurum Olan Türkiye İş Kurumu (İşkur), İşsizliğin Yoğun Olduğu Yerlerde ‘Toplum Yararına Program’ İle Geçici İşçi İstihdam Ediyor. Bu Kapsamda İşkur Tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) Bağlı Okullara Personel Alımı Gerçekleştirilecek. Böylece 21 İlde Toplamda 15 Bin 295 Kişiye İş İmkanı Sunulacak. 15 Ağustos’a Kadar Başvuruların Devam Ettiği Programa, ‘Esube.İskur.Gov.Tr’ Sitesinden Veya İşkur Şubesinden Başvurulabiliyor.

İşçiler, MEB’e Bağlı Okullarda Güvenlik Görevlisi, Bakım, Onarım Ve Temizlik Elemanı Olarak Görevlendirilecek. Başvuru Yapacak Olanların; 18 Yaşını Doldurmuş Olmak, Emekli Ve Malul Aylığı Almıyor Olmak, Açık Öğrenim Hariç Öğrenci Olmamak Ve En Az İlkokul Mezunu Olması Şartı Aranıyor. Başvuru Yapabilmek İçin İşkur’un Sistemine Kayıt Yaptırmanız Ve Kayıtlı İşsiz Olmak Gerekiyor. Günlük Çalışma Süresi İse 7 İle 9 Saat Arasında Değişiyor. Asgari Ücret (2.324 TL) Düzeyinde Ödeme Tahsil Ediliyor.

--4661059.jpgb-604.jpg

Editör: TE Bilisim