Bakan Sarıeroğlu, "1 Milyon 400 Binlik İstihdamın Yarısı Kadın İstihdamında Gerçekleşti. Şu Anda Kadınların İş Gücüne Katılım Oranı Yüzde 33 Seviyesinde, 2023 Yılında Hedefimiz Yüzde 41 Seviyesinde Gerçekleştirmek. İçinden Geçtiğimiz Süreçte Kadına Şiddete Sıfır Tolerans Şeklinde Yaklaşıyoruz" Dedi.

Büro Memur-Sen Tarafından, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun Katılımlarıyla "Merhamet Ve Kadın" Temalı Program Düzenlendi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla Ankara Greenpark Otel’de Düzenlenen Programın Açılış Konuşmasını Gerçekleştiren Bakan Sarıeroğlu, Sözlerine Kadın Kahramanları, Şehitleri, Emekçileri Anarak Başladı Ve Kadın Komisyonlarının Önemine Değinerek, 8 Mart Kapsamında Yapılacak Etkinliklerin Farkındalık Sağlaması Ve Politika Oluşturması Adına Katkı Sağlamasını Temenni Etti.

KADINA ŞİDDETE SIFIR TOLERANS

16 Yıldır Devrim Niteliğinde Düzenlemeler Yapıldığını, Kadın Odaklı Çok Önemli Yasal Düzenlemeler Gerçekleştirildiğini Aktaran Sarıeroğlu, "Kadınların Her Alanda Çalışma Hayatında Yer Aldığını Görüyoruz. Kasım Ayı İstatistikleri Açıklandı, İşsizlik Oranlarımızda Düşüş Var Ama En Büyük Düşüşümüz Kadınlarla İlgili Yaşandı. 1 Milyon 400 Binlik İstihdamın Yarısı Kadın İstihdamında Gerçekleşti. Şu Anda Kadınların İş Gücüne Katılım Oranı Yüzde 33 Seviyesinde, 2023 Yılında Hedefimiz Yüzde 41 Seviyesinde Gerçekleştirmek. Hayatın Her Alanıyla İlgili Düzenlemeleri Gerçekleştirdik. İçinden Geçtiğimiz Süreçte Kadına Şiddete Sıfır Tolerans Şeklinde Yaklaşıyoruz. Bu Alanda Faaliyet Gösteren Tüm STK’larla Ortak Çalışmalar Gerçekleştiriyoruz" Şeklinde Konuştu.

BAKANLIKTA KADIN SAYISI ARTACAK

Kamuda Yüzde 39 Oranında Kadın Çalışanın Olduğunu Belirten Sarıeroğlu, Bu Seviyenin De Artmasını Hedeflediklerini Kaydetti. Ayrıca Bu Seviyenin Yönetim Kademelerinde De Olması Gerektiğini Vurgulayan Sarıeroğlu, "Kadınlar Sadece Sendikacılıkla İlgilenmiyor, Biz Kadın Komisyonlarını Bu Bağlamda Bir Okul Olarak Değerlendiriyoruz. Kadınların Bizzat Karar Mekanizmalarında Olması Gerekiyor. Bakanlıkta Da Kadın Oranı Yüksek Ama Yönetim Kadrosunda Sayı Yeterli Değil, Bu Konuda Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz, Yakın Zamanda Kadın Yönetici Sayısını Artırmış Olacağım" Diye Belirtti.

670-229.gif123456---kopya-20180305142932.png

Editör: TE Bilisim