Bakan Yılmaz, "25 Bin Öğretmenimizi Bu Yıl Eğitim Ailemize Katacağız" Dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu İle Edirne'nin Uzunköprü İlçesinde Katıldığı Anadolu İmam Hatip Lisesi Açılısında Türkiye'nin En Önemli Önceliğinin Eğitim Olduğunu İfade Ederek, "Mecliste Bir Kanun Çıkıyor, O Kanun Çıktıktan Sonra 5 Bin Öğretmen Daha Alacağız. 25 Bin Öğretmenimizi Bu Yıl Eğitim Ailemize Katacağız. 600 Binin Üzerinde Öğretmenimizin Milli Eğitim Ailemizle Buluşturmuş Olacağız" Dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz İle Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Edirne'nin Uzunköprü İlçesinde Tamamlanan Eğitim Yatırımlarının Açılış Programına Katıldı. Bakanlar Eroğlu Ve Yılmaz Karayoluyla Geldiği İlçede Edirne Valisi Günay Özdemir İle Birlikte Yapımı Tamamlanan Anadolu İmam Hatip Lisesi Önünde Öğrenciler Tarafından Çiçekle Karşılandı. Bakan Eroğlu Ve Yılmaz'a Partisinin Gençlik Kolları Üyeleri Üzerinden 'Afrin'e Selam Olsun' Yazılı Zeytin Dalı Verdi. Açılışı Yapılan Okulun Bulunduğu Sokak Ak Parti Bayraklarıyla Donatılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fotoğrafı Asıldı. Programın Yapıldığı Okul Bahçesinde İse Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Büyük Posterleri Asıldı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Hayatını Kaybeden Eski Bakanlardan Edirneli Kemal Unakıtan'ın Eşi Ahsen Hanımın Annesinin Uzunköprülü Olduğunu İfade Ederek, Açılışı Yapılan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Adının Kemal Unakıtan Olmasını Önerdi. Türkiye'nin En Önemli Önceliğinin Eğitim Olduğunun Altını Çizen Bakan Yılmaz, "Türkiye'nin En Öncelikli Konusu Eğitim, Eğitimden Öncelikli Bir Konu Yoktur. Belediye Başkanı, Belediye Başkanlığına Gittiğinde Önce Eğitim İçin Ne Yapabiliriz, Ondan Sonra Şehre İlişkin Diğer Projeler Gündeminde Yer Alması Gerekiyor. Enerji Bakanı Önce Eğitim İçin Ne Yapabiliriz, Ondan Sonra Enerjiyle İlgili Projeleri Düşünmesi Lazım. Orman Ve Su İşleri Bakanı, Önce Eğitimle İlgili Ne Yapabiliriz Ondan Sonra Diğer Kendi Alanındaki Projeleri Sıralamaya Koyması Lazım. Eğitim Olmazsa Diğerlerinin Hiç Bir Gerçekleşmez" Dedi.

Hükümetin Eğitim Alanındaki Yatırımlarını Anlatan Bakan İsmet, 80 Kişilik Sınıflarda Öğretmenlerin Öğrencilerine Vakit Ayıramayacağını Belirterek, Şöyle Dedi:

"80 Kişilik Sınıfta Öğretmen Öğrencisine Bir Dakika Ayırabilir Mi? Ayıramazsa Siz Kaliteli Bir Eğitimden Bahsedebilir Mi? Peki Ne Yapmak Lazım? 584 Binin Üzerinde Öğretmen Atadık. Bugün Gördüğünüz 3 Öğretmenden 2'si Bizim Dönemimizde Atandı. Şimdi 20 Bin Öğretmen Daha Alacağız. Mecliste Bir Kanun Çıkıyor, O Kanun Çıktıktan Sonra 5 Bin Öğretmen Daha Alacağız. 25 Bin Öğretmenimizi Bu Yıl Eğitim Ailemize Katacağız. 600 Binin Üzerinde Öğretmenimizin Milli Eğitim Ailemizle Buluşturmuş Olacağız. Öğretmen Başına Öğrenci Sayısını Makul Hale Getirebilmek İçin Mutlaka Öğretmen Sayısını Arttırmamız Lazım. Türkiye'de Öğretmen Başına Düşen Öğrenci Sayısı Biz Geldiğimiz 28 İdi, Şimdi 17'ye Düştü. Bu Değer İle İngiltere İle Aynı, Japonya'da Aynı Güney Kore İle Aynı Değerlere Sahibiz Fransa'dan Da İyiyiz"

670-251.gif123456---kopya-20180310170910.png

Editör: TE Bilisim