İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Korucularımıza Subay Olmanın Yolunu Açtık. Korucularımızdan Uzman Çavuş Alıyoruz. Özellikle Eğitim Yaşı Tutanlar Uzman Çavuşluktan Sonra Astsubay, Subay Olabilecekler.

226 Korucumuz Uzman Çavuş Olma Eğitimleri Bitmek Üzeredir" Dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tbmm Plan Ve Bütçe Komisyonunda 2018 Merkezi Yönetim Bütçe Ve 2016 Kesin Hesap Kanun Tasarısı İle Sayıştay Raporları Görüşmelerine Katılarak, Bir Sunum Yaptı. Kent Güvenliği Yönetim Sistemi'nin Diğer Sistemler Ve Akaryakıt İstasyonları, Okul, Alışveriş Merkezleri Ve Belediye Kameraları İle Aynı Sistem Üzerinde Eşgüdüm İçinde Çalışacağını Belirten Soylu, "Doğu Ve Güneydoğu’daki 22 İlde Kgys Kurulumu Tamamlanmıştır. Haziran 2018 İtibarıyla Da Tüm Türkiye’de Tamamlanmış Olacaktır. Kamera Sayısı Yüzde 20 Artışla 26 Bin 469’dan 31 Bin 718’e Çıkarılmıştır. Emniyet Genel Müdürlüğü Ve Jandarma Genel Komutanlığı Arasındaki Plaka Tanıma Sistemi Entegrasyonu Sağlanmış, Türkiye Genelinde 2016 Yılında Bin 441 Olan Pts Nokta Sayısı 2017’de Bin 862’ye Çıkarılmıştır. Ayrıca Günübirlik Evler De Kimlik Bildirme Kanunu Kapsamına Dahil Edilmiş; 15 Bin 290 Günübirlik Ev Kayıt Altına Alınmıştır" İfadelerini Kullandı.

Soylu, Şehirde Parklarda Başlayan Asayiş Projeyle İlgili Bilgi Vererek, "Şehirlerdeki Parklarda Asayişi Sağlamak İçin Haziran Ayında Başlayan Bu Proje İlk Etapta 30 İlimizde Faaliyete Geçmiş, Şu Ana Kadar 396 Adli Olaya Müdahale Edilmiş, 8 Bin 238 Aranan Şahıs, 116 Ruhsatsız Tabanca, 10 Bin 631 Gram Bonzai, Bin 725 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirilmiştir" Şeklinde Konuştu.

Soylu Şunları Kaydetti:  "Terör Örgütünün 2017 Yılında Şehit Ettiği Sivil Vatandaş Sayısı 46’dır. Bu Acıya Necmettin Öğretmenimiz, Aybüke Yalçın Öğretmenimiz, Ak Parti Lice Teşkilat Başkanımız Orhan Mercan Dahil; Hakkari Birinci Sıra Adayımız Ahmet Budak, Dicle İlçe Başkanımız Deryan Aktert Tarih İtibarıyla Dahil Değildir. Ama Hiçbirisinin De Kanı Yerde Kalmamış, Failleri Yakalanmıştır. Allah Bütün Şehitlerimize Gani Gani Rahmet Eylesin. Son Bir Yılda Kırsalda 161’i Büyük Ve Orta Olmak Üzere Toplam 44 Bin 681 Operasyon Yapılmıştır.

Yeni Bir Uygulama Olarak Emniyet, Jandarma Ve Korucularımızdan Oluşan Ortak Timlerle Günlük Ortalama 2 Bin 591 Yol Kontrolü Yapılmıştır. Son Bir Yılda 57 Milyon 240 Bin Araç Ve 123 Milyon Şahıs Kontrolü Gerçekleştirilmiştir. Sınır Güvenliği Noktasında 2015-2017 Arasında Valilikler Tarafından Toplam 90 Kilometre Modüler Beton Duvar, 28 Kilometre Yol, 44 Kilometre Sınır Teli, Milli Savunma Bakanlığı Ve Toki Tarafından Da 761 Kilometre Modüler Beton Duvar Yapılmıştır. İkinci Faz Sınır Fiziki Güvenlik Tedbirleri Noktasında Doğu Sınırlarında 144 Kilometre Modüler Beton Duvar, Fens Teli Ve Devriye Yolu Planlanmış, 70 Kilometresinin Üretimi, 28 Kilometresinin İse Montajı Tamamlanmıştır. Suriye Sınırında 38 Kilometre Yüksek Güvenlikli Çit Yapımı Tamamlanmıştır. Üçüncü Faz Sınır Güvenlik Tedbiri Olarak Da 370 Kilometre Sınır Aydınlatması Yapılmıştır. Entegre Sınır Yönetimiyle İlgili 7 Ayrı Proje De Devam Etmektedir."

Korucularla İlgili Yapılan Çalışmalarla İlgili De Bilgi Veren Bakan Soylu, "Doğu Ve Güneydoğu'da Önemli Bir Adımı Attık. Korucularımızın Yaş Ortalaması 42 İdi. 18 Bin 482 Güvenlik Korucumuzu Çok İyi Şartlarda Emekli Edip 21 Bin 716 Güvenlik Korucusu Alarak Yaş Ortalamasını 32’ye Düşürdük. Korucularımıza Foça'da Komando Eğitimi Dahil Verdiriyoruz. Bunun Yanı Sıra Bakanlığımız Bünyesinde Korucular Daire Başkanlığı Kurduk. Ek Tazminatları Arttırılmış, Harcırah İmkanı Getirilmiş, Bir Defaya Mahsus Olmak Üzere Silah Taşıma Ruhsatı İçin Harç Muafiyeti Sağlanmış, Sağlık Tedavi Giderleri Bakımından 4-A Kapsamında Sigortalı Sayılmalarına İmkan Veren Yasal Düzenleme Hayata Geçirilmiştir. Korucularımıza Subay Olmanın Yolunu Açtık. Korucularımızdan Uzman Çavuş Alıyoruz. Özellikle Eğitim Yaşı Tutanlar Uzman Çavuşluktan Sonra Astsubay, Subay Olabilecekler. Korucularımız Subay Olabilme Kabiliyetine Sahip Olabilme Adımını Onlara Sağlayacağız. 226 Korucumuz Uzman Çavuş Olma Eğitimleri Bitmek Üzeredir" Dedi.

123456---kopya-20171115175228.png

 

Editör: TE Bilisim