Bakan Soylu Ve Başkan Gümrükçüoğlu Gurbetteki Trabzonlularla Buluştu

İstanbul Feshane’de düzenlenmekte olan Trabzon’un Fethi’nin 554. Yıldönümü Kutlamaları ve Trabzon Tanıtım Günleri olanca hızıyla devam ediyor. Etkinliklerin üçüncü gününde de gurbetteki Trabzonluların akınına uğrayan Feshane’de, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzonlularla buluştu. Alandaki tüm stantları gezen Bakan Soylu ve Başkan Gümrükçüoğlu, vatandaşların sorularına da ayrıntılı yanıtlar verdi.

SOYLU: TRABZON’UN BAŞARISI ASLA TESADÜF DEĞİLDİR

Temasları sırasında Trabzon’un, Türkiye’nin en yaşanılabilir şehri olduğuna değinen Bakan Soylu, bunun asla bir tesadüf olmadığını ifade ederken, “Trabzon’umuz tarihin, medeniyetin, doğanın ve insanlığın bütün unsurlarının bize emanetidir. Kafkasya’ya uzanan eliyle, Ortadoğu’ya, Balkanlara, Avrupa’ya ve bütün dünyaya uzanan eliyle cesaretin ve yüce gönüllülüğün kucakladığı bir şehirdir. Ülkemizin birliğinin ve beraberliğinin teminatıdır Trabzon. Trabzon, bugün Türkiye’nin en yaşanılabilir şehridir. Elbetteki bu tesadüf değildir. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde Trabzon’da ayak basmadığımız yer kalmadı. Trabzon’un her bir yeri ayrı bir güzelliği içinde barındırıyor. Şimdi bizlere düşen görev bu ünvanı çok uzun süre elimizde bulunduracak şekilde çalışmalarımızı sürdürmek ve Trabzon’u, değil Türkiye’nin dünyanın en yaşanılabilir şehirlerinden biri haline getirmektir” diye konuştu.

SOYLU: TRABZON İÇİN ÇOK BÜYÜK İŞLER BAŞARACAĞIZ

Bir vatandaşın, “Trabzon’a geldiğimizde şehirde yaşanan değişime şahit oluyoruz. Trabzon’da çok şey değişti” demesi üzerine bu konudaki açıklamalarına devam eden Soylu, “Daha da değişecek. Trabzon’da sürdürülen çok ciddi çalışmalar var. Bu çalışmalar bile tamamlandığında Trabzon çok daha gelişmiş olacak. Sizler için varız, bu devlet bu çalışmaları sizler için yapıyor. İnsanlarımızın çok daha güzel şehirlerde çok daha rahat ve huzur içinde yaşayabilmesi için yapılıyor bu işler. Trabzon’Da bir Kanuni Bulvarı yapılıyor. Bu yol tamamlandığında Trabzon’un merkezi tam iki kat büyümüş olacak. Şehir alanı iki katına çıkmış olacak. İşte yatırım budur. İşte hizmet ve şehircilik budur. Sakın sanmayın ki bunlarla sınırlı kalacak hizmetlerimiz. Trabzon’Umuzun ne eksiği varsa gidereceğiz. Bu dört yılda inşallah Trabzon için çok büyük işler başaracağız” ifadelerini kullandı.

SOYLU: BU ETKİNLİKLERLE İKİ KÜLTÜR KENTİ KUCAKLAŞIYOR

İstanbul’da düzenlenen bu etkinliklerin aynı zamanda iki kültür kentinin buluşması olduğunu dile getiren Bakan Soylu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı. “Burada, Eyüp’te, Feshane’de, duasına herdem muhtaç olduğumuz Eyüp El Ensari Hazretleri’nin huzurundayız. İstanbul’da düzenlenen bu etkinlikler aynı zamanda İstanbul ve Trabzon’un, iki büyük kentin, iki kültür ve medeniyet kentinin kucaklaşmasıdır, buluşmasıdır. Fatih Sultan Mehmet Han’ın, 1453’te İstanbul’u fetih ettiğinde ‘Trabzon fetih edilemeden İstanbul’un fethi tamamlanamaz’ diyerek İstanbul için önemine dikkat çektiği şehirdir Trabzon.”

GÜMRÜKÇÜOĞLU: HEDEFİMİZ TRABZON’UMUZU DÜNYANIN EN YAŞANILABİLİNİR ŞEHİRLERİNDEN BİRİ HALİNE GETİRMEK

Bakan Soylu ile birlikte alanda bulunan stantları gezen ve Trabzonlularla hasbihal olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da gurbetteki hemşehrilerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Hemşehrilerinin Trabzon’daki çalışmalardan ötürü teşekkür ettiği Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’da çok ciddi bir değişim ve gelişim süreci yakaladık. Bu süreç devam ediyor. Sayın Bakanımızın da dediği gibi hedefimiz Trabzon’umuzu dünyanın en yaşanılabilr şehirlerinden biri haline getirmek” şeklinde konuştu.

İstanbul Feshane’de 3 Aralık’ta başlayan Trabzon etkinlikleri 6 Aralık Pazar akşamına kadar devam edecek.

foto-galeri-icon-005.png

Editör: TE Bilisim