Bakan Selçuk Açıkladı! Yeni İstihdam Paketi Geliyor

Son Dakika Haberine Göre İçinde Yeni Teşviklerin Yer Aldığı İstihdam Paketi Yakında Meclis'in Gündemine Gelecek. İşsizlik Ödeneği Alanların Yeniden İstihdama Katılımını Sağlamak İçin "Hızlı İşe Dönüş Desteği" Hayata Geçirilecek.

Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Yeni İstihdam Paketinin Detaylarını Açıkladı.

Buna Göre, İşsizlik Ödeneği Alanların Yeniden İstihdama Katılımı Teşvik Edilecek. Bunun İçin De 'Hızlı İşe Dönüş Desteği' Devreye Alınacak.

"Vatandaşlarımızı İlk 3 Ayda Aktif Şekilde İş Aramaya Teşvik Edeceğiz"

İşsizlik Ödeneği Alanlar İçin Bu Süre İçerisinde Emeklilik Primlerinin Ödenmediğini Belirten Selçuk, "Bu Kişiler İlk 3 Ay İçerisinde İşe Dönüş Yaparsa İşsizlik Ödeneğindeki 3 Ayın Emeklilik Primlerini Devlet Olarak Biz Ödeyeceğiz. Böylece Vatandaşlarımızı İlk 3 Ayda Aktif Şekilde İş Aramaya Teşvik Edeceğiz." Dedi.

"2 Yıl Azami Olacak Şekilde Belirli Süreli İş Sözleşmesi Olabilecek"

Yeni İstihdam Paketinde 25 Yaşından Küçüklerle 50 Yaşından Büyükleri İlgilendiren Esnek Çalışma Modeli İle İlgili Yeni Düzenlemeler De Olacak.

Selçuk, "2 Yıl Azami Olacak Şekilde Belirli Süreli İş Sözleşmesi Olabilecek. Sözleşmeler 6 Aylık, 12 Aylık Yapılabilecek. Genç İşsizlere Yönelik Bu Modelleri Getirmek Lazım. Bunu İsteyen Gençlerimiz De Var Amacımız İstihdamı Artıracak Değişik Modeller Oluşturmak Dünyada Da Örnekleri Var." İfadelerini Kullandı.

"Açıklamalar Çok Acımasız Ve Manipülatif"

Koronavirüs Salgını Sürecinde Tüm Ödemelerin Aksatılmadan Yapıldığını Söyleyen Selçuk, SGK'nın Açık Verdiği İddiaları İle Emekli Maaşları Üzerinden Yapılan Eleştiriler İçin De Konuştu.

Selçuk, "Salgın Döneminde Primleri Öteledik, Yoğun Bakım Tedavilerinin Ödemelerini Artırdık. Koronavirüs Masraflarının Tamamını SGK Üstlendi. İlaç Ödemeleri Ve Süt Ödemeleri Çok Muntazam Yapıldı, Mali Ve Sosyal Hizmetlerde Hiçbir Aksama Olmadan Salgın Sürecini Atlattık. Açıklamalar Çok Acımasız Ve Manipülatif." Dedi.

b-815.jpg

Editör: TE Bilisim