Ramada Plaza Hotel&Spa’nın Temeli Dualarla Atıldı

Başaran Grup Tarafından Trabzon’da Yapılacak Ramada Plaza Hotel & Spa İçin Bugün İnşaat Alanında Temel Atma Töreni Düzenlendi. Törene, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Başaran Şirketler Gurubu Başkanı İşadamı Hüseyin Başaran, Ttso Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Tesob Başkanı Metin Kara Ve Davetliler Katıldı.

Sadece Parayla Yatırım Olmuyor

Törende Bir Konuşma Yapan Çevre Ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Sadece Parayla Yatırım Olmadığını Söyledi. Trabzon’un Çok Önemli Tarihi Derinliği Olduğunu Belirten Bayraktar, “Trabzonlu Olmak Bir Ayrıcalıktır Bunun Yanında Trabzonlu Olmak Çok Ciddi Bir Sorumluluktur Bu Bakımdan Hüseyin Beye Teşekkür Ediyorum. Yatırım Yapmak Kolay İş Değil Zordur, Sadece Parayla Yatırım Olmuyor Bu Bir Beceri Cesaret Bilgi İstiyor. Bunların Hepsi Olmalı Hele Trabzon’da Daha Da Zor, O Kadar Çok Engel Çıkar Ki Bir İşi Yapmak İçin Harcanacak Efor 100 Megavatsa Onu Engellemek İsteyenleri Aşmak İçin 500 Megavat Enerji Harcamanız Lazım. İl Genel Meclisimiz Cesaret Gösterdi Özel İdare Çalışanlarına Teşekkür Ediyoruz. Bu Otel Trabzon’un Marka Değerini Artırmada Önemli Bir Unsur Olacak. Trabzon’da Turizm Memleketi Ama Zayıfız” Dedi.

Trabzon’un 5 Yıldızlı Otelleri Olan Pırıl Pırıl Bir Deniz Olduğunu Dile Getiren Bayraktar, Sözlerine Şöyle Devam Etti: “Dünyanın 8. Harikası Olması Gereken Sümela Manastırı Tarihi Bir Eser. Çakırgöl, Uzungöl Bir Sürü Güzelliklerimiz Tarihi Değerlerimiz Var. Trabzon, Türkiye’de Nüfus Bakımından Birincidir. Deniz Yoluyla İstanbul’a Gidiliyordu 150 Senedir İstanbul’a Gidip İş Tutuyor Trabzonlular. Biz 5,6 Kuşak İstanbul’dayız, Ankara, İzmir, Bursa’da Da Öyleyiz. Bu Bizim İçin Bir Avantaj Bunu Kullanmamız Lazım. Boztepe’de De Bir Otel Yeri Var Oraya Da Bir Otel Olma İmkanı Var. Bir Yerde Ne Kadar Çok 5 Yıldızlı Otel Olursa O Kadar Çok Pazarı Olur. Trabzon 5 Yıldızlı Otelleri Fazla Olan Pırıl Pırıl Bir Deniz. Bunların Sayısı Arttığı Zaman Turist Sayısı Ve Ticarette Artacak. Çünkü Ticaret İlişkisi Tamamen Sosyal İlişkiden Doğan Bir Unsurdur. Trabzon’u Öne Çıkarmak İçin Sağlık Kenti Diyoruz, Sağlık Kenti Yapmak İçin Çok Gayret Etmemiz Lazım. Bu İşe Bir Erdoğan Bayraktar Olarak Da Efor Sarf Ediyorum İmkan Bulduğum Ölçüde. Ttso Başkanımızla, Valimizle Diğer Arkadaşlarımızla. Hem Onları Şevklendirmek Hem De Sorumluluk Yüklemek İçin Elimizdeki Bilgi Dağarcığımızla Hareket Ediyoruz Ama Bu Yetmiyor Bütün Trabzonlu İşadamları İle Bürokratların Buraya İlgisini Çekmek İçin Gayret Etmemiz Lazım”

Kızılcık, ‘Bu Adımlar Trabzon’un Gelişmesinde Çok Önemli Girişimlerdir’

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon’da Son Zamanlarda Körfez Ülkelerinden Gelen Misafirlerde Artış Olduğunu Belirterek “Bugün Trabzon’umuz Ve Bölge Turizmimiz İçin Bir Bayramdır.

Körfez Ülkelerinden Gelen Misafirlerimizin Sayısının Ve Son Dönemde Taleplerinin Çok Üst Noktaya Taşınması Hesabıyla Maalesef Bir Konaklama Yeri Açığı İle Karşı Karşıyayız. İşte Bu Açığı Karşılama Yönünde Yaklaşık Dört Yıl Önce Bir Stratejik Yaklaşım Çerçevesinde Başlattığımız Çalışmalar İle İl Özel İdaremizin Mülkiyetinde Olan Bu Arazimizin Bu Konsepti Bu Stratejiyi Kendileriyle Paylaşarak Devletimizin, Hükümetimizin Çıkarmış Olduğu Yönetmelik Çerçevesinde 49 Yıllığına Turizmin Ve Özel Sektörümüzün Hizmetine Sunularak Bir Açığı Kapatma Girişiminde Bulunduk. Bu Anlamda İl Genel Meclisimizin Kararı Ve Başbakanımızın Onayı İle Burayı 5 Yıldızlı Otel Yapmak Üzere Tahsis Ettik. İl Genel Meclis Üyelerimize Teşekkür Ediyorum. 1,5 Ay Önce Hilton Garden Otel’in Temelini Attık, İnşaatı Hızla Devam Ediyor. Yine Üç Ay İçersinde Buraya 700 Metre Mesafede 5 Yıldızlı Bir Otelin Daha Temelini Atacağız. 4 Ay İçersinde Dünya Ticaret Merkezi’ne Hem Kongre Merkezi Hem De Bir Otelin Temelini De Atmış Olacağız. Bu Adımlar Trabzon’umuzun Gelişmesi Anlamında Çok Büyük Girişimlerdir. Artık Senenin Üç Ayı Değil, Kongre Turizmiyle, Yaz Ve Kış Turizmleriyle 12 Ay Turizmin Yapıldığı Çok Hareketli Bir Trabzon’u Hep Birlikte Gerçekleştireceğiz ” Diye Konuştu.

Açılış Konuşmalarının Ardından 5 Yıldızlı Ramada Plaza Hotel’in Temel Atma Töreni Dualarla Gerçekleştirildi.

 kaynak:haberimhamsi

Editör: TE Bilisim