Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Genelinde 40 İlçeye Doğalgaz Dağıtım Töreninde Yaptığı Konuşmada "2018 Yılını Sonuna Kadar Tüm  Türkiye'de Gaz Ulaştıramadığımız Şehir Kalmayacak" Dedi.

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak,  Türkiye'de Doğalgaz Sektörüne 11 Milyar Liralık Yatırım Yaptıklarını Belirterek,  "Hakkari'ye Kadar Doğalgazın Gitmediği İlimiz Kalmayacak. Doğudaki  Vatandaşlarımızı İstismar Eden, İmkansızlık İçinde Bırakmak İçin Elinden Geleni  Yapan Hatta Onları Katleden Bu Alçak Örgüte Rağmen, Bu Hain Örgüte İnat Biz  Hakkari'ye De Şırnak'a Da Doğalgazı Getireceğiz. Kimsenin Şüphesi Olmasın." Dedi.

Bakan Albayrak, Üzümlü İlçesindeki 15 Temmuz Zafer Meydanı'nda,  Türkiye Genelinde 40 İlçeye Doğalgaz Dağıtım Töreninde Yaptığı Konuşmada, Enerji  Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Olarak Türkiye'ye Uzun Bir Dönemden Beri Kaliteli,  Güvenli Ve İstikrarlı Enerji Sağlamak İçin Enerjinin Her Alanında Yoğun  Çalışmalar Yaptıklarını Söyledi.

Çalışmalarının Sadece Elektrik Alanında Değil, Doğalgaz Alanında Yoğun  Şekilde Sürdürüldüğünü Dile Getiren Albayrak, Bu Törenin Sadece Üzümlü İçin Değil  Türkiye'de Yarım Milyondan Fazla İnsanın Bu Yıl İtibariyle Doğalgaza Kavuşması  Açısından Da Önemli Bir Tören Olduğunu İfade Etti.

Albayrak, Ak Parti İktidarı Olarak Halka En İyi Hizmeti Sunmak  Amacıyla 'Her Şey Türkiye İçin' Diyerek Yola Çıktıklarını Belirterek, Şöyle Devam  Etti:

"Çıktığımız Bu Yolda Bugün Hamdolsun 40 İlçemizdeki Vatandaşlarımızın  Da Doğalgaz Konforunu Yaşamasına Vesile Oluyoruz. AK Parti Göreve Geldiğinde  Türkiye'de Sadece 6 İlde Doğalgaz Kullanılıyordu, Bugün, 'Doğalgazı Olmayan  Şehrimiz Kalmayacak' Diyerek Çıktığımız Bu Yolda Şükürler Olsun Ki 2016 Yılı  İtibariyle 76 İlimizi Geçtik. 2016 Yılında Tamamlanan Çalışmalarla Şu Ana Kadar  Bitlis, Bingöl, Muş, Iğdır Ve Mardin'de Yaşayan Vatandaşlarımız Da Doğalgaz İle  Buluştu. Sadece Şehir Merkezlerine Değil Bugün Burada Açılışını  Gerçekleştirdiğimiz Üzümlü İle Rize Gündoğdu'dan İzmir Ödemiş'e, Sinop Merkezden  Bitlis Tatvan'a, Mardin Kızıltepe'den, Kütahya Çavdarhisar'a, Amasya Taşova'dan  Hatay Defne'ye Kadar 40 İlçemiz Daha Bu Yıl Sonuna Kadar Doğalgaza Kavuşuyor."

Albayrak, Üzümlü'deki Tören İle Yarım Milyondan Fazla Vatandaşın  Doğalgaz Rahatlığına Kavuşacağını Vurgulayarak, Vatandaşların Bu Soğuk Kış  Günlerinde Hayır Dua Etmelerinin En Büyük Dilekleri Olduğunu Kaydetti.

"2018'DE GAZ ULAŞTIRILMAYAN YER KALMAYACAK"

Türkiye'deki Doğalgaz Yatırımlarına Devam Ettiklerini Aktaran  Albayrak, Şunları Kaydetti:

"2016 Yılı Bitmeden 300 Milyon Lirayı Aşan Bir Yatırımla Tüm  Türkiye'deki Doğalgaz Genişleme Yatırımlarımıza Devam Ediyoruz Ve Edeceğiz. İlk  Günden Beri Hep Bir Şey Diyoruz. Cumhurbaşkanımızın Bize Öğrettiği Bir Şey Var  'Durmak Yok Yola Devam, Çalışmaya Devam'. İşte Bugün De Bunun Bir Sembolü Olarak  Bu Güzel Açılış İçin Karşınızdayız. İnşallah Aralık Ayındaki İhalesi İle Ağrı'yı  Da 2017 Yılında Doğalgaza Kavuşturacağız. Buna Müteakip Tunceli'de 2017 Yılı  İçerisinde İnşallah Doğalgaza Kavuşması İçin Adımları Atıyoruz, Atacağız. Geriye  Kaldı Şırnak Artvin, Hakkari. 2017 Yılında

İnşallah Şırnak, 2018 Yılında Da En  Geç Artvin Ve Hakkari'yi Doğalgazla Buluşturarak 2018 Yılını Sonuna Kadar Tüm  Türkiye'de Gaz Ulaştırmadığımız Şehir Kalmayacak."

Terör Olaylarına Da Değinen Albayrak, "2016 Yılı Krizlerle, İki  Seçimle, PKK, DEAŞ Ve FETÖ Terör Örgütlerinin Ardı Arkası Kesilmeyen  Saldırılarıyla, Buna Müteakip Son Olarak İhanette Zirve Noktasına Ulaşan Hain  Darbe Girişimiyle Karşı Karşıya Kaldık. Hamdolsun Sizlerin Ve Milletimizin Dimdik  Sapasağlam Duruşuyla 2016 Yılındaki Tüm Bu Belaları Def Ederek Ve Daha Da  Güçlenerek Altından Kalktık. Şimdi Daha Da Gaza Basma Daha Da Çok Çalışma Daha Da  İş Üretme, Başbakanımızın Tabiriyle Taş Üstüne Daha Da Çok Taş Koyma  Zamanındayız." Dedi.

Albayrak, Gelecek Yıl Da İnsanlara Doğalgaz Konforunu Yaşatmak İçin  Mücadele Edeceklerini Anlatarak, "2017 Yılında, 2016'nın Da Üstünde Bir  Performansla Bugün Açılışını Yaptığımız Sayıdaki İlçeden Daha Fazla İnşallah,  İlçemize, Bölgemize, Vatandaşımıza Gaz Konforunu Ulaştırmak İçin Mücadele  Edeceğiz, Çok Çalışacağız. Bugün Burada Hem BOTAŞ Firmamızdan, Hem Özel Sektör  Dağıtım Firmalarımızdan Söz Almak İstiyorum. Sizlerin Huzurunda 2017 Yılı Çok  Daha Büyük Yatırımların Gerçekleştirileceği Bir Yıl Olacak İnşallah." Şeklinde  Konuştu.

"YAKLAŞIK 50 MİLYON VATANDAŞIMIZ FAYDALANIYOR"

Doğalgaz Yatırımın Bölgeye İş İmkanı Da Sunacağını Dile Getiren  Albayrak, "Yapılan Bu Yatırım Sadece İl Ve İlçelerimizin Doğalgazla Buluşmasına  Vesile Olmayacak Aynı Zamanda Buralarda Yeni İş İmkanlarının Doğmasına, İstihdama  Ve Şehirlerimizin Kalkınmasına Ciddi Katkı Sağlanacak. Bugün Türkiye'de Doğalgaz  Kullanan Hane Sayısı 13 Milyona Yaklaştı. Bunu Aileler Bazında Çarptığımızda  Yaklaşık 50 Milyon Vatandaşımız Doğalgaz Hizmetinden Faydalanıyor. Milletimizi  Her Şeyin En İyisine Layık, Sizler Her Şeyin En İyisine Layıksınızdır Mottosuyla  Sizlerin Rahatı İçin Gece Gündüz Demeden Çalışmak Bizim Boynumuzun Borcu."  İfadelerini Kullandı.

Albayrak, Türkiye'nin Her Tarafına Eşit Hizmet Götürmeye  Çalıştıklarını Vurgulayarak, Şu Değerlendirmede Bulundu:

"Biz İlk Günden Beri 'Batıda Ne Varsa Doğuda Da Ol Olacak' Dedik.  Dedik Mi? Dedik. Bunun İçin Batıda Doğalgaz Varsa Doğuda Da Olacak. Tüm  Türkiye'yi 780 Bin Kilometre Görerek, Bu Şuurla Çalışarak, Hizmet Aşkıyla Ortaya  Koymaya Çalıştık. Ne Oldu, Gece Gündüz Çalıştığımız Bu Süreçte Müteahhitlerimiz  Tehdit Edildi, İş Makineleri Yakıldı, İşçilerimiz Tehdit Edildi, Kaçırıldı. Niye?  Bizim Kürt Kardeşimiz Bu İmkana Sahip Olmasın, Türk Kardeşimiz Sahip Olmasın,  Ahıskalı Kardeşlerimiz Bu İmkana Sahip Olmasın. Ama Birileri, Özellikle Terör  Örgütü Mensubu Ve Onların Maşası Olmuş Birileri Türkiye Gelişmesin, Kalkınmasın  Diye Çabaladı Durdu. Korktuk Mu? Hayır. Elhamdulillah, Allah'tan Başka Hiçbir  Şeyden Korkmadık. Hizmete Devam Dedik. İşte Tıpkı Bugün Buradaki Açılış Gibi  Önemli Açılışlara, Yatırımlara Hız Kesmeden Devam Ettik."

Doğalgaz Gitmeyen İl Kalmayacağını Söyleyen Albayrak, "Hizmet Ortada.  Hakkari'ye Kadar Doğalgazın Gitmediği İlimiz Kalmayacak. Doğudaki  Vatandaşlarımızı İstismar Eden, İmkansızlık İçinde Bırakmak İçin Elinden Geleni  Yapan Hatta Onları Katleden Bu Alçak Örgüte Rağmen, Bu Hain Örgüte İnat Biz  Hakkari'ye De Şırnak'a Da Doğalgazı Getireceğiz. Kimsenin Şüphesi Olmasın." Dedi.

Albayrak, Doğalgaz Yatırımlarına İşaret Ederek, "Doğalgaz Sektöründe  Bugüne Kadar 11 Milyar TL'yi, Eski Parayla 11 Katrilyonu Aşan Yatırımlar Yaptık.  Türkiye'nin Doğusundan Batısına, Kuzeyinden Güneyine Kadar Her Hanenin Doğalgazla  Buluşmasını Sağlamak İçin Altyapı Yatırımlarımıza Hız Kesmeden Devam Ediyoruz.  Ekim Ayı İçerisinde Başbakanımızın Onayı, Bakanlar Kurulumuzun Da Aldığı Kararla  Doğalgaz Dağıtım Bölgeleri Lisans Kapsamı Dışında Kalan Merkez Nüfusu 20 Bin Ve  Üzerindeki İlçelerimize De Doğalgazın Götürülmesi İçin BOTAŞ'ımıza Talimat  Verdik."

"HALK BU KONUDA MÜSTERİH OLMALI"

Bakan Albayrak, Üzümlü İlçesi 15 Temmuz Zafer Meydanı'nda, Türkiye  Genelinde 40 İlçeye Doğalgaz Dağıtım Töreninde Yaptığı Konuşmada, Vatandaşlardan  İlçe Ve Beldelerine Doğalgaz Getirilmesi Konusunda Yoğun Taleplerin Gelmeye Devam  Ettiğini Söyledi.

Halkın Bu Konuda Müsterih Olması Gerektiğini Belirten Albayrak,  "Bakanlığımız Bu Konuda Da Gerekli Düzenlemeleri Yaparak Sizlerin Taleplerini  Karşılama Noktasında Yeni Düzenlemeler İçin Çalışmaya Devam Ediyor." İfadelerini  Kullandı.

Albayrak, Doğalgazı Tüm Türkiye'ye Ulaştırmak İçin Çalıştıklarını  Anlatarak, Şöyle Devam Etti:

"Özellikle Boru Hatlarının Ulaşmadığı, Boru Hatlarına Uzak Mesafede  Bulunan Ya Da Coğrafi Nedenlerden Dolayı Boru Hatlarının Teknik Olarak İnşa  Edilmesinin Mümkün Olmadığı İlçe, Kasaba Ve Beldelerimize Sıkılaştırılmış  Doğalgaz, Yahut Sıvılaştırılmış Doğalgaz Dediğimiz CNG Ve LNG'yi, Tüm Bu Farklı  Yöntemlerle Doğalgazımızı Tüm Türkiye'nin Köşe Bucak Her Yerine Ulaştırmak İçin  Çalışmaya Devam Ediyoruz. İşte Bugün Üzümlü'deki Açılışımız Bu Manada Türkiye  İçin De Bir İlk Niteliğini Taşıyor. CNC Yöntemiyle Doğalgaz Arzı  Gerçekleştirdiğimiz İlk Yer Üzümlü Oldu. CNG Sistemi Ve Şehir İçi Şebeke  Yatırımlarıyla Üzümlü'nün Doğalgaza Kavuşması İçin 13 Milyon TL Yatırım  Gerçekleştirdik. Böylece 2 Bin 950 Hane Kesintisiz Bir Şekilde Doğalgaz  Hizmetinde Yararlanabilecek. Doğalgaza Erişim Noktasında Ülkemizin En Ücra  Köşesinde Yaşayan Vatandaşlarımız İle Şehir Merkezinde Yaşayan Vatandaşlarımız  Aynı Ölçüde Refah Ve Gelişmişlik Düzeyinden Böylelikle Faydalanmış Olacak."

123456---kopya-070.png

"İLK KEZ KIŞ GELMEDEN İNDİRİM YAPILDI"

Albayrak, Bakanlığının, Ülkenin 4 Bir Yanına Doğalgaz Ulaştırmak İçin  Var Gücüyle Çalışırken, Vatandaşların Bütçesindeki Yükü Azaltmak İçin Başbakan  Binali Yıldırım'ın Talimatıyla 1 Ekim İtibariyle Hem Tüketici De Hem Sanayide  Geçerliliği Olmak Üzere Yüzde 10 İndirim Müjdesini Paylaştığını Hatırlattı.

"Türkiye'de İlk Defa AK Parti İktidarı Döneminde Kış Aylarına Girmeden  Ciddi Oranda Doğalgaz İndirimi Yapıldı" Diyen Albayrak, "Hamdolsun Pek Çok Şeyde  Olduğu Gibi Bu İlk De AK Parti İktidarına Nasip Oldu. Doğalgazdaki Yüzde 10'luk  İndirim Sadece Vatandaşlarımızın Bütçesindeki Önemli Bir Kalemde Düşüş  Sağlamayacak Aynı Zamanda Sanayimizin Rekabet Gücünün Artmasına Da Önemli Bir  Katkı Sağlayacak." Dedi.

Bakan Albayrak, Sanayinin Geliştirilmesi İçin Doğalgaz İndiriminin  Yanında Organize Sanayi Bölgelerine (OSB) Doğalgazın Getirilmesi Görevini De  BOTAŞ'a Verdiklerini Kaydederek, "Bugün Bunlardan Bir Tanesini De Başbakanımızın  Açılışına Katıldığı Bayburt OSB İle Gerçekleştirdik." Diye Konuştu.

Bu Kapsamda 26 Tane OSB'nin Daha Doğalgaz Arzı İçin Gerekli Yatırım  Çalışmalarını Başlatıp Hızlandırdıklarını Dile Getiren Albayrak, Şu İfadeleri  Kullandı:

 

"2017 Yılı İtibariyle De Çok Önemli Açılışlara Da İmza Atacağız.  Hükümetimiz, Ülkemizin Doğalgaz Arz Güvenliğini Sağlamak İçin Gerekli Bütün  Adımları Süratle Atıyor. Bu Kapsamda Doğalgaz Depolama Tesislerinin Yanı Sıra LNG  Terminalleri, Yüzer LNG Ve Depolama Tesisleri İle Türkiye'nin Gaz Piyasasının Arz  Yönünü Daha Da İyileştirme Yönünde Yıl Başından İtibaren Çok Önemli Adımlar  Atmaya Başladık. Günlük Doğalgaz Arz Talep Dengesinin Sağlanması Ve Kısa Süreli  Doğalgaz Arz Güvenliğini Teminat Altına Almak İçin Yeni Doğalgaz Depolama  Projelerinin İnşası Ve Mevcut Projelerinin Geliştirilmesi Ülkemiz İçin Hayati Ve  Stratejik Bir Öneme Sahip. Ulusal Doğalgaz Şebeke Sistemine Yeni Bir Giriş  Noktası Olarak Yüzer LNG Ve Depolama Ünitesi Dediğimiz Sistemleri Ve Bu  Çalışmalara Ara Vermeden Devam Ediyoruz."

"ENERJİ İTHALATINI AZALTACAĞIZ"

Doğalgaz Alt Yapısının İyileştirilmesi Noktasında Atılacak Her Bir  Adımın Öneminin Çok Büyük Olduğunu Vurgulayan Albayrak, "Cari Açığımızın Büyük  Oranı Enerji İthalatından Kaynaklı Bir Ülke Olarak Bizim İçin Doğalgaza  Ödediğimiz Her Bir Liranın Ne Kadar Kıymetli Olduğu Gerçeğinden Hareketle Yoğun  Bir Şekilde Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz." İfadelerini Dile Getirdi.

Albayrak, Yakın Zamanda Yerli Ve Yenilenebilir Kaynakların Daha Etkin  Şekilde Kullanılırlığını Öngören Strateji Ve Politikalarla Türkiye'nin Enerji  İthalatını Önemli Oranda Azaltacaklarını Belirterek, Sözlerini Şöyle Tamamladı:

"Bu Ülkeye Hizmet Bizler İçin Büyük Bir Şereftir. Bu Uğurda  Kaybedebilecek Ne Bir Saniyemiz Ne De Kısır Çekişmelerle Boşa Harcayacak En Ufak  Bir Enerjimiz Var. Bütün Gayretimiz Yarının Türkiye'sinin Bugünden Çok Ama Çok  Daha Güçlü Olmasıdır. 2023-2053-2071 Hedeflerine Giden Yolda Büyük Türkiye'yi  İnşa Etmek İçin Her Zamankinden Çok Daha Fazla Çalışacağız. Türkiye'nin Bu Kutlu  Yürüyüşünü Durdurmak İçin El Birliğiyle Ülkemizi Bu Yoldan Alıkoymak İçin Çalışan  Tüm Şer Odaklarına İnat Bu Ülkeyi Daha Da İleri Götürmek İçin Birlik Ve  Beraberlik İçinde Yarınları Kucaklayacağız."

yesyeni-logo-final-577.png

 

Editör: TE Bilisim