Bakan Açıkladı... Liselerde Sınıf Geçmeyle İlgili Yeni Yönetmelik Yolda

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Liselerde Sınıf Geçme Sistemiyle İlgili Pilot Uygulamalarla Başlayacağız. Hazırlıklarımız Tamam, Bu Sene Pilotunu, Simülasyon Anlamında Yaptık, Gayet Güzel Geçti. Burada, Her Dersten İki Dönem Notunun Aritmetik Ortalamasının En Az 50 Veya Birinci Dönem Puanı Ne Olursa Olsun İkinci Dönem Puanının 70 Olması Gibi Şeyler Var. Bu Böyle Olduğunda Kaç Öğrenci Yukarı Çıkıyor, Kaçı Çıkamıyor Bunun Modellemesi Çıktı” Dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselerde Sınıf Geçme Ve Kalmayla İlgili Mevzuat Düzenlemesi Hakkında Açıklamalarda Bulundu. Okullarda Sınıfta Kalmanın 1999'dan Beri Kaldırıldığını Belirten Selçuk, Çalışan Ve Çalışmayan Çocuk Arasında Ayrım Olması Gerektiğini Söyledi. Her Bir Öğrencinin Liseyi Bitirdiğinde Sahip Olması Gereken Yeterlilikler Konusunda Standartlar Oluşturulmasının Önemli Olduğunu Anlatan Selçuk, Şunları Söyledi:

“Bu Yeterliliğe Ulaşılmaması Halinde, Dört İşlem Bilmeyen, Okuduğunu Anlama-Yazma Konusunda Sıkıntı Yaşayan Çocuk Liseden Mezun Oldu. Ders Geçmeyle İlgili 120 Öğretmen, Okul Müdürü, İl, İlçe Yöneticileri İle Velilerle Ankara'da Bir Araya Geldik. Bu Çalışmada, Eğitim, Ekonomi Ve İstihdam İlişkisi İle Bölgesel Durumlar Dikkate Alınarak Bir Çerçeve Oluşturuldu.

‘2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN UYGULANACAK’

Sınıf Geçmeyle İlgili Çalışma Bitirildi Ve Gelecek Eğitim Öğretim Yılından İtibaren Uygulanacak. Velilerimiz 'Tamam, Çok Güzel', Öğretmenlerimiz 'Böyle Olursa Eğitimde Gerçekten Büyük Bir Sıçrama Olur.', Yöneticilerimizin 'Keşke' Dediği Bir Yönetmelik Geliyor. Birdenbire Kural Değiştirip Öğrenciler İçin De Sorun Oluşturmak İstemedik. Bu Ülkenin Çocukları, Bizim Deneme Tahtamız Değil, Pilotla Başlayalım Dedik. Hazırlıklarımız Tamam, Bunun Bu Sene Pilotunu Yaptık, Simülasyon Anlamında Yaptık, Gayet Güzel Geçti. Burada, Her Dersten İki Dönem Notunun Aritmetik Ortalamasının En Az 50 Veya Birinci Dönem Puanı Ne Olursa Olsun İkinci Dönem Puanının 70 Olması Gibi Bazı Şeyler Var. Bu Böyle Olduğunda Kaç Öğrenci Yukarı Çıkıyor, Kaçı Çıkamıyor, Kimi Nereye Yönlendirebiliyoruz, Bunun Modellemesi Çıktı. Bir Yazılım Oluşturduk Ve Senaryoyu Rahat Görebiliyoruz. Dolayısıyla Çözebileceğimiz Bir Konu. Problem Yok.

b-131.jpg

Editör: TE Bilisim