Bakan Açıkladı! Bayram İkramiyeleri...

Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Bayram İkramiyeleri, Evde Bakım Yardımında Gelir Şartı Hesaplanmasına Dahil Edilemeyecek" Dedi.

Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt  Selçuk, Bayram İkramiyelerinin Evde Bakım Yardımında Gelir Şartı Hesaplanmasına  Dahil Edilmeyeceğini Bildirdi. Bakan Selçuk, Yaptığı Yazılı Açıklamada, Emeklilere Ramazan Ve Kurban  Bayramlarında İkramiye Verilmesi Uygulamasının, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan'ın Talimatlarıyla Geçen Yıl Başlatıldığını Anımsattı.

Uygulamanın, Evde Bakım Yardımı Alanların Gelir Şartlarında Bir Artış  Görünmesine Ve Bu Nedenle Gelir Şartının Aşılmasına Sebep Olduğunu Belirten  Selçuk, Yardımı Alanların Mağdur Olmaması İçin Yeni Bir Düzenlemeye Gidileceğini  Vurguladı.

Yeni Düzenleme İle Bu İkramiyelerin Hane İçinde Kişi Başına Düşen  Gelir Hesaplamasına Dahil Edilmemesi Ve Bu Suretle Evde Bakım Yardımı Alanların  Mevcut Yardım Ve Hizmetlerden Faydalanmaya Devam Edeceklerini Bildiren Selçuk,  Şunları Kaydetti:

"Bayram İkramiyeleri, Evde Bakım Yardımında Gelir Şartı Hesaplanmasına  Dahil Edilmeyecek. Düzenleme İle Sosyal Hizmetler Kanununda Değişiklik Yapılması  Hakkında Verilen Kanun Teklifi Taslağı'na, '5510 Sayılı Kanunun Ek 18'inci  Maddesi Uyarınca Ramazan Ve Kurban Bayramlarında Ödenen Bayram İkramiyeleri Hane  İçinde Kişi Başına Düşen Ortalama Aylık Gelir Hesaplamasına Dahil Edilmez.'  Cümlesi Eklenecek. Evde Bakım Yardımında Gelir Ölçütü, Hane İçinde Kişi Başına  Düşen Gelirin Net Asgari Ücretin Üçte İkisinden Az Olması Gerekiyor."

Geçen Yıl, 513 Bin 276 Faydalanıcı İçin 6,8 Milyar Lira Kaynak  Aktarıldı.

Bakıma İhtiyacı Olan Engellilere, Evde Bakım Hizmeti Kapsamında Ödenen  Maaşlar İçin Yeni Düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisinde Genel Kurul  Gündemine Gelmesi Bekleniyor.

Editör: TE Bilisim