HAYAT!

Her Son, Bir Başlangıç Demekti. Ağustos’un Sonu Eylül’ün Başlangıcı…

Ağustos’un Sonu, Sadece Bir Ay Ya Da 31 Günün Sonu Da Değildi. Kocaman Bir Yaz Mevsiminin Sonu, Kocaman Bir Kış Mevsiminin De Başlangıcı... Kocaman Bir Yaz Mevsiminin Sonu Da Değildi Ağustos, Birçok Sondu. Herkes Ve Her Şey İçin Farklı Olan Bir Sondu.

Ağustos:

_ Yeni Bir Mevsime Hoş Geldin Diyen Haziran, Gel Otur Biraz Dinlen Diyen Temmuz Ve Artık Kalk Güle Güle Git Diyen Yaz Mevsiminin Sonuydu.

_İnsanın İçini Dışını, Yüz Kaslarını Hatta Gönül Yayalarını Gevşeten Sıcak Ve Güneşli Günlerin Sonuydu.

_Durduk Yere İnsanın İçinde Bir Sevinç, Yüzünde Bir Gülümseme Uyandıran, Kokusuyla Başka Alemlere Yolculuk Ettiren Bin Bir Çeşit Çiçek Ve Renklerin Sonuydu.

_Her Sabah Bir Gayret İçinde Bir Şeyler Anlatır Gibi Ötüşen Kuşların Ya Da Ne Zaman Susacak Diye Beklediğimiz Ağustos Böceklerinin (Benim Tabirimle Dırdır Böceklerinin) Sonuydu.

_Herkes Ve Her Şey İçin Farklı Olan Bir Sondu Ağustos; Doğa İçin Bir Mevsimin, Aile İçin Gurbetten Dönen Evlat Sevincinin, Çiftçi İçin Üretimin, Çalışan İçin Tatilin…

Ağustos’un Sonuna Bu Kadar Değinmişken Ağustos’un Sonundaki Bir Günlük Fazlalığın Nereden Geldiğini De Anlatmak İsterim. Bilmeyenlere Gelsin Bu Hikaye!

Rivayete Göre Hikaye Roma İmparatorluğunda Geçiyor. Julius Sezar, Takvimde Düzenleme Yapılması İçin Emir Veriyor Ve Şöyle Bir Düzenleme Yapılıyor.

HER YIL 365 GÜN ÇEKECEK.

HER YILDAN 6 SAAT ARTACAK.

ARTAN SAATLER 4 YILDA BİR TAKVİME EKLENECEK.

VE O YIL: 365 + 24 SAAT = 366 GÜN OLACAK.

366 Gün 12 Eşit Parçaya Bölünmediği İçin 6 Ay 30 Gün, 6 Ay 31 Gün Çekecek.

Peki 365 Gün Çeken Yıllarda Aylara Göre Dağılım Nasıl Olacak?

Yüce Sezar Bir Emir Daha Veriyor:365 GÜN ÇEKEN YILLARDA EN SON AYDAN 1 GÜN DÜŞÜLSÜN.

O Zamanlar Yılın Son Ayı Şubat, Yılbaşı İse Mart Ayıdır.

Böylece Şubat Ayı, 4 Yılda Bir 30 Gün, Diğer Yıllarda 29 Gün Olmuş. Yüce Sezar, Bununla Da Yetinmeyip Doğduğu Aya Kendi İsmini Vermiş: JULIUS, Yani Temmuz. Ardından İmparator Olan August, Sezar’dan Aşağı Kalmamış Ve Sonraki Aya Kendi İsmini Vermiş: AUGUST, Yani Ağustos. Ancak Julius Sezar’ın Ayı 31 Gün Çekerken August’un Ayı 30 Gün Olur Mu? O Da Emir Vermiş: YILIN SON AYINDAN 1 GÜN DAHA ALIN, BENIM AYIMI DA 31 GÜN YAPIN.

Zavallı Şubat’tan 1 Gün Daha Alınmış Ve Ağustos’a Eklenmiş. O Gün Bu Gündür Şubat Ayı, 4 Yılda Bir 29 Gün, Diğer Yıllarda 28 Gün, Sezar’ın Ayı Temmuz Ve August’un Ayı Ağustos Da Peş Peşe 31 Gün Çeker Olmuş. Böylece Günümüzdeki Sonu Gelmez Üstünlük Mücadelelerinin Ve Çekişmelerin Kökenlerine Biraz Da Olsa İnmiş olduk.

Bir Son Varsa Oralarda Bir Yerde Başlangıçta Mutlaka Vardır Demiştim. Ağustos Giden Yaz Mevsiminin Sonu İse, Eylül De Gelecek Olan Kış Mevsiminin Başlangıcı İdi. Hoş Geldin Eylül…

123456---kopya-20170907151400.png

Editör: TE Bilisim