CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçı’ya seslendi. Levent Gök, “Bizim vazgeçemediğimiz bir tek değerimiz var. Mustafa Kemal Atatürk. Bu büstün kaldırılması kararını veren, ağaçların kesilmesi talimatını veren, Köy Enstitüsü Parkı’nın yok edilmesi talimatını veren Belediye Başkanı’na sesleniyorum. Ayağını denk al, Mustafa Kemal’e kimse uğraşamaz. Senin gücün yetmez” dedi.

Miraç Kandili Gecesi, Beşikdüzü Belediyesi, Beşikdüzü Köy Enstitüsü Parkı’nda yüzyıllık ağaçları kesip, Atatürk Büstünü kaldırmasına, yerine konut ve işyerleri yapılmak istenmesine  Beşikdüzü halkının tepkileri devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütü, Beşikdüzü Enstitülerinin kuruluş gününde Beşikdüzü Köy Enstitüsü Parkı önünde  toplanarak, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nu protesto ettiler. Yöre halkı Beşikdüzü’nde Cumhuriyet’in değerlerinin silinmeye çalışıldığını belirttiler.Protestoya CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, İl Yönetim Kurulu üyeleri, İl Kadın Kolları üyeleri, Beşikdüzü İlçe örgütü ve Beşikdüzülüler katıldı.

MAHKEMELER HALA DEVAM EDİYORDU

CHP Beşikdüzü İlçe Başkanvekili Lale Gözaçan, tepkisini dile getirdi. Belediye Meclis Kararı ile kentsel dönüşüm alanı ilan edilen, 15-20 dönümlük arazi içerisindeki küçük bir kısmı belediyeye geri kalanı hazineye ait olan 1903 yılında yapılan 2010 yılında Köy Enstitüsü Parkı adını alan par ve çevresi Milli Eğitim ve valilik kararıyla TOKİ’ye devredildiğini söyleyerek, “Birinci  etap olarak belirlenen bu alana konut ve işyeri yapılamasına karar verildi. Yıkım alanında evi, işyeri ve arsası bulunan vatandaşlarla TOKİ arasında yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamadı. Ayrıca idari mahkemelerde davalar açıldı. Bu mahkemelerin bir kısmı hala devam etmektedir.

KANDİL GECESİ HERKES CAMİDEYKEN YIKITILAR

Kentsel dönüşüm alanı olan Best Otel, Atatürk Lisesi, Köy Enstitüsü Parkı ve çevresini kapsayan 15-20 dönümlük arazi bütünlüğünden çıkartılarak, buraya inşaat yapılmak istenmektedir. İnşaatların ne zaman yapılacağı belli olmadan, vatandaşın nefes aldığı, dinlendiği, cenazelerin beklendiği, mitinglerin yapıldığı, Köy Enstitüleri Parkı ve Atatürk Büstü hiçbir gerekçe gösterilmeden Kandil Gecesi herkes camideyken yıkım gerçekleştirilmiştir. İnşaatçılara hiçbir engel oluşturmayacak yola kısımlarda bulunan asırlık ağaçların kesilmesi hangi akla hizmettir. Talebimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bu alanın park, otopark ve yeşil alan olarak düzenlenmesi bu beton yığınlarının buraya yapılmasını önlemektir. Kentsel dönüşüm yapılacaksa taşımalı değil de, yerinde yapılması daha doğru olacaktır” ifadelerini kullandı.

HER YERDE MİLLİ DEĞERLER KORUNUR

Ankara Milletvekili Levent Gök ise Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’na sert sözlerle yüklendi. Bugün Köy Enstitülerinin kuruluş yıldönümü olduğunu hatırlatan Levent Gök, “Bütün dünya tarihine sahip çıkar. Her yerde milli değerler korunur. Ulusal değerler korunur bunlar yaşatılır ve gelecek nesillere aktarılır. Bütün tarihi binalar Avrupa ülkelerinde korunurken, biz yüz yıllık tarihimizi bile koruyamıyoruz. Nasıl milli olacağız biz. Gençlerimiz, çocuklarımız, Türkiye’nin çağdaşlaşma projesi olan Köy Enstitülerinin yaşadığından, varlığından nasıl haberi olacak.

AYAĞINI DENK AL, MUSTAFA KEMAL’E KİMSE UĞRAŞAMAZ. SENİN GÜCÜN YETMEZ

Bir yandan tarih yok ediliyor, bir yandan Atatürk Büstü diyen Levent Gök, “Bizim vazgeçemediğimiz bir tek değerimiz var. Mustafa Kemal Atatürk. Bu büstün kaldırılması kararını veren, ağaçların kesilmesi talimatını veren, Köy Enstitüsü Parkı’nın yok edilmesi talimatını veren Belediye Başkanı’na sesleniyorum. Ayağını denk al, Mustafa Kemal’e kimse uğraşamaz. Senin gücün yetmez. Ne hakla niçin, neden! Yeşili niçin kaldırıyorsun, ağaçlardan ne istiyorsun. Parklar demokrasi, nefes alma alanlarıdır. Parklar herkesi birleştirir.”

O SUÇLU BİR BELEDİYE BAŞKANIDIR. ATATÜRK’E KARŞI SUÇLUDUR, YEŞİLE KARŞI SUÇLUDUR, ÇEVREYE KARŞI SUÇLUDUR, TARİHİ VE MİLLİ DEĞERLERİMİZE KARŞI SUÇLUDUR

Ne istiyorsunuz parktan, ne yapacaksınız yerlerine diyen Levent Gök, “Dev binalar yapacaklar, rant değerli arkadaşlar. Böyle belediye başkanları doların yeşilinden hoşlanıyorlar biz ise ağacın yeşilinden hoşlanıyoruz. Deniz orada, ağaçlar burada, tabiat var ama illa yok edecekler tabiatı parkı. Yerine rant olsunda ne olursa olsun. Binalar yükselecek, çocuklarımız, insanlarımız nefes alamayacak, o alanı nefes alınmaz hale getirecekler ve yüzyıllardan beri ayakta duran ağaçları bir gecede üstelik bir Miraç Kandil’i gecesi, herkes camide, evinde iken sessiz sedasız, halka sorulmadan kestiler. Belediye başkanı burada kent suçu işledi. O suçlu bir belediye başkanıdır. Atatürk’e karşı suçludur, yeşile karşı suçludur, çevreye karşı suçludur, tarihi ve milli değerlerimize karşı suçludur.

BURANIN GELECEĞİNE ANCAK SİZ KARAR VEREBİLİRSİNİZ VE ÖYLE OLACAKTIR

Hiç şüpheniz olmasın yaklaşan yerel seçimlerde inşallah Beşikdüzü hak ettiği bir yerel yönetim anlayışına kavuşacak ve burada sökülen ağaçlardan çok daha fazlası buraya dikilecektir. Bundan hiçbir şekilde endişelenmeyin burası sizlerindir. Burası Beşikdüzülü’nün yaşadığı yerdir. Buranın geleceğine ancak siz karar verebilirsiniz ve öyle olacaktır. Daha fazla ağaç, daha fazla yeşillik, daha fazla çevre ve elbette ki Mustafa Kemal Atatürk burada mutlaka olacaktır” diye konuştu.

670-418.gif123456---kopya-20180417203113.png

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim