Trabzon Başsavcısı İlk Kez Konuştu: O silah.....

Nihat S. ve Emre A.'nın avukatının 'bulunan tüfek olayda kullanılan tüfek değil' iddiası içinse Trabzon Başsavcısı Akçıl Hürriyet'e açıklamalarda bulundu...

Fenerbahçe otobüsüne düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili olarak gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Nihat S. ve Emre A. hakkında soruşturmayı yürüten Sürmene Cumhuriyet Savcılığı, tutuklanmaları için üst mahkemeye itiraz etti. Nihat S. ve Emre A.'nın avukatının 'bulunan tüfek olayda kullanılan tüfek değil' iddiası içinse Trabzon Başsavcısı Akçıl Hürriyet'e açıklamalarda bulundu...

Olayla ilgili olarak Hürriyet’e konuşan Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, “Devletin tüm imkanlarıyla soruşturma sürüyor. Soruşturmayı Sürmene Savcılığı yürütüyor sabah konuştuk. Mahkemenin kararına itiraz hakkımızı kullanacağız. Bizim savcılık olarak talebimiz olunca ve karşılanmayınca normal olarak itiraz hakkımızı kullanırız” dedi.

'GERÇEK SİLAHI AVUKAT KENDİSİ Mİ BULMUŞ?'

Başsavcı Akçıl, gözaltına alınan ve mahkemece serbest bırakılan 2 kişinin avukatı Turan Çelik’in 'o tüfek olayla kullanılan tüfek değil' açıklamasına ise şu yanıtı verdi: "Şimdi biz medya ve avukatın beyanına göre açıklama yaparsak soruşturma zafiyete uğrar. Biz polemiğe girecek pozisyonda değiliz. Avukat bey olayda kullanılan silahı kendisi mi bulmuş? Avukat beyin beyanını henüz okumadım."

'HERKES ŞÜPHELİ'

Hürriyet’in, 'Başka şüpheli var mı?' sorusu üzerine ise Akçıl, şu yanıtı verdi: "Olay aydınlanana kadar olayla ilgili kime ulaşırsak herkes şüphelidir. Şu an şu var bu var demek yanlış olur, soruşturma devam ediyor. Bu şüpheliler hakkında olumlu olumsuz bir şey diyemem sadece soruşturma devletin tüm imkanlarını kullanılarak devam ediyor. Olay netleştiğinde gerekli açıklamayı yapacağız kimsenin şüphesi olmasın.”

AVUKATIN GÜNDEMİ SARSAN İDDİASI: O TÜFEK...

Saldırı ile ilgili 2 gün gözaltında sorgulandıktan sonra dün akşam tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan şüpheliler N.S ile E.A’nın avukatı Turan Çelik, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Müvekkillerimle ilgili sabit bir delil yok. Sadece Facebook’ta paylaştığı bir takım yazılardan dolayı soruşturma yapılmış. Yeterli delil görülmediği için de mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar. Parmak izi diye bir şey de yok. Zaten ele geçirilen silah olayda kullanılan silah değil. Olayda kullanılan vasıflarda olan bir silah olduğu tespit edilememiş" demişti.

Editör: TE Bilisim