Kadın Erkek Birlikte Sosyal Eşitlik Derneği (KEBSED) lokalinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uzmanı Nurper Gürdal, Avrupa Birliği sürecinin toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması noktasında çok önemli bir işlevi olduğunu kaydetti.

Trabzon’daki kadın STK’ların temsilcileri ve kadın sorunları üzerine çalışma yapan uzmanların, aktivistlerin katıldığı toplantıda toplumsal cinsiyet eşitliği alanında Avrupa’daki çalışmalardan örnekler verildi, Trabzon’da bu alanda yaşanan sorunlar ele alındı.

Toplantının açılışında konuşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, Avrupa Birliği’nin çok önem verdiği “Toplumsal cinsiyet eşitliği” konusunda çok ciddi adımlar atıldığını, farkındalık sağlanmaya çalışıldığını anlatarak Trabzon AB Bilgi Merkezi’nin de yıllardan bu yana bu alanda önemli çalışmalar yaptığını kaydetti.

Karbuz’un açıklamasından sonra söz alan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uzmanı Nurper Gürdal, Avrupa’da ideal noktaya ulaşılamasa da toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması yolunda çok önemli adımlar atıldığını kaydederek ülkemizin de AB sürecinde bu noktadaki eksiklerini giderebilmek için çalışmalar yapıldığını belirti. Gürdal, yapılan çalışmalara karşın yaşanan olumsuzluklara da işaret ederek toplumun tüm kesimlerinin bu alanda dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Gürdal’ın sunumunun ardından katılımcılar, Avrupa, Türkiye ve Trabzon’da yaşanan toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki eksikliklere dikkat çekerek neler yapılması gerektiğine ilişkin tartışarak kadın konusunda çalışma yürüten tüm kurum ve kişilerin daha iyi bir koordinasyonla ortak çalışmalar yürütebilmeleri gerektiğine işaret ettiler.

Editör: TE Bilisim