ATV Ehliyeti Hangi Sınıf Ehliyet 2021

Arazi Gezilerinde Kullanılan Araçlar Arasında Yer Alan ATV Motorlu Taşıtlar Sınıfında Yer Aldığından Dolayı Ehliye Olması Zorunlu Tutulmuştur. Yapılan Yeni Değişiklikle ATV Ehliyeti İçin Motor Ehliyeti Olması Yetersizdir. Haber Detayımız Da ATV Ehliyeti Hangi Sınıf 2021 Yılında Güncel Bilgilerle Öğrenebilirsiniz.

Ülkemizde Pek Yaygın Olmasa Da Gün Geçtikçe Yaygınlığını Arttıran Taşıtlar Arasında Yerini Almaya Başlayan ATV Aracı Motorlu Taşıtlar Arasında Yerini Almıştır. Motorlu Taşıtlar Eğitimsiz Olarak Kullanıldığı Durumda Hem Sürücünün Hem de Çevrenin Can Ve Mal Güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Güvenliğin Sağlanması Amacıyla Direksiyon Ve Yazılı Eğitimler Sonrasında Sürücü Belgesi Adı Altında Belge Verilmektedir. Bu Belge Sahibi Gerekli Eğitimleri Görüp Başarılı Olduğunu Kanıtlayan Belge Niteliğindedir. Sürücü Belgesiz Taşıt Kullanan Kişiler Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası Alırlar. Ehliyeti Olmayan Sürücüye Araç Kullanan Kişilere Yazılan Ceza Oranında Taşıtı Kullandırana Da Aynı Oranda Ceza Yazılmaktadır. Ehliyetiniz Olsa Dahi Her Ehliyetle Bütün Taşıtları Kullanamamanız Gerektiğini Hatırlatmak Gerekir Araba İçin Motor İçin Farklı Ehliyet ATV Ehliyeti Hangi Sınıf Ehliyet Diye Merak Etmektedirler. Kullandığınız Araca Uygun Sınıfa Sahip Ehliyetini Olması Gerekmektedir. ATV Gibi Arada Kalan Taşıt İçin Arama Yapan Okurlarımız ATV UTV Gibi Araçlar Hangi Ehliyetle Kullanılır Sorusuna Yanıt Aramaktadır.

atv-surmek.jpg

ATV Ehliyeti Hangi Sınıf Ehliyet 2021

ATV Arazi Aracı Kullanmak İsteyen Sürücüler Geçmiş Yıllarda A2 Sınıfı Motor Ehliyetine Sahip Oldukları Takdirde Kullanmaları Mümkündü Fakat Günümüzde Yapılan Değişiklikler Sonrasında ATV Kullanmak İsteyen Sürücüler B Sınıfı Araba Ehliyetine Sahip Olmaları Gerekmektedir. B Sınıfı Ehliyete Sahip Olmak İçin 18 Yaşından Gün Almanız Gerekmektedir Fakat B Sınıfı Ehliyette Kendi Arasında Dallara Ayrılmaktadır. B1 Sınıfı Ehliyetiniz Olması Durumunda ATV Kullanmanız Mümkündür. B1 Sınıfı Ehliyet Almak İçin 16 Yaşında Olmanız Gerekmektedir. Yaşınız 18 Olduğu Takdirde Sadece Direksiyon Sınavına Girerek Otomobil Ehliyeti Alabilirsiniz.

Yukarıda Yer Alan Bilgilere Göre ATV Ehliyeti Hangi Sınıf Ehliyet 2021 Yılında Araştırma Yapan Vatandaşlar Öncelikle Bilmesi Gereken Daha Öncesinde A2 Motorsiklet Ehliyetiyle Kullanılabilen ATV Aracı Daha Sonrasında B Sınıfı Ehliyete Tabi Tutulmuştur. A2 Sınıfı İle Ehliyet Kullanan Vatandaşlar Yetersiz Ehliyetle Araç Kullanma Cezası Alır.

2021 Ehliyet Fiyatları Tıkla Öğren!

Ehliyeti Olmadan Motorlu Taşıt Kullanana Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası Uygulanır. Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası Yetersiz Ehliyetle Araç Kullanma Cezasından Farklıdır. Ceza Oranı Daha Yüksek Ve Hem Ruhsat Sahibine Hem De Aracı Kullanana Aynı Oranda Ceza Uygulanır Bütün Cezalarda Olduğu Gibi Bu Cezanın Da 15 Gün İçerisinde Ödenmesi Durumunda %25 Erken Ödeme İndirimi Uygulanır. Ceza Tutarına Aşağıdaki Bağlantıdan Ulaşabilirsiniz.

Tıkla Habere Git: Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası Ne Kadar?

Yetersiz Ehliyetle Araç Kullanma Cezası 2021

Ehliyetiniz Var Fakat Kullanacağınız Taşıta Uygun Değilse Kullandığınız Durumda Trafik Ekiplerince Tespit Edilmesi Durumunda www.egm.gov.tr Resmi Sitesinde Trafik İdari Para Ceza Rehberinin 39/2 Maddesine Göre Sürücü Belgesi Sahiplerinin, Sürücü Belgelerinin Sınıfına Göre Sürmeye Yetkili Olmadıkları Araçları Sürmeleri Tespit Edilmesi Durumunda 1.339 TL İdari Para Cezası Ve Ehliyetine 20 Ceza Puanı Uygulanır. Sürücü Aynı Zamanda Araç Sahibi Değilse, Ayrıca Aracının Kullanılmasına İzin Veren Sahibine De Tescil Plakası Üzerinden Aynı Miktarda Ceza Tutanağı Düzenlenir.

aaaa-021.png

Editör: TE Bilisim