Atatürk'ün Ölümünün Kaçıncı Yıl Dönümü? 10 Kasım Anlam Ve Önemi Nedir?

Atatürk'ün Ölümünün Kaçıncı Yıl Dönümü? 10 Kasım Anlam Ve Önemi Nedir? Gibi Soruların Yanıtları Tüm Vatandaşlar Tarafından Merak Ediliyor. Her Yıl Olduğu Gibi Bu Yıl Da 10 Kasım'da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Saygı Ve Özlemle Anacağız. 10 Kasım 1938 Tarihinde Saat Dokuzu Beş Geçe Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Hayata Gözlerini Kapadı. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucu Mustafa Kemal Atatürk'ün Hayata Veda Ettiği 10 Kasım İle İlgili Tüm Detayları Sizler İçin Derledik. İşte Tüm Merak Edilenler..

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938 Yılında Dolmabahçe Sarayı'nda Sabah 09:05'te Hayata Gözlerin Yumdu. 10-16 Kasım Tarihleri Arası Atatürk Haftası Olarak Kabul Ediliyor. 10 Kasım 1938'te Hayata Gözlerini Kapatan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Anısına Anma Törenleri Gerçekleştiriliyor. Her Yıl 10 Kasım 09.05'te Ata'ya Saygı İçin 2 Dakikalık Saygı Duruşuna Geçilir. Atatürk'ün Ölümünün Kaçıncı Yıl Dönümü? 10 Kasım Anlam Ve Önemi Nedir? Gibi Soruların Yanıtları Da Yoğun Bir Şekilde Araştırılıyor. 10 Kasım Hakkında Merak Edilenlerin Tümüne Haberimizin İçerisinden Ulaşabilirsiniz.

 ATATÜRK'ÜN ÖLÜMÜNÜN KAÇINCI YIL DÖNÜMÜ?

Ulu Önder Atatürk'ün Ölüm Yıldönümü Olan 10 Kasım Yarın Tüm Yurtta Törenlerle Anılacak. Türk Milletinin Matem Günü Olan 10 Kasım'da Mustafa Kemal Atatürk Hayata Gözlerini Kapadı. Bu Yıl Atatürk'ün Ölümünün 81. Yıldönümü.

10 KASIM ANLAM VE ÖNEMİ NEDİR?

Atatürk’ü Anma Haftası Atatürk Haftası, Her Yıl 10-16 Kasım Tarihleri Arasında Kutlanmaktadır. 10-16 Kasım Tarihlerini Kapsayan Hafta Yüce Türk Milletinin Fertleri Olan Bizler İçin Oldukça Büyük Bir Önem Taşır. Zira Bu Hafta Atamızı Bizim İçin Yaptıklarıyla Ulus Olarak Andığımız Önemli Bir Haftadır. Şimdi Konuyu İsterseniz Biraz Açalım: Her Ulusun Bir Kahramanı Vardır. Türk Ulusunun En Büyük Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk, Padişahın İlgisizliği Yüzünden Enkaz Haline Ve İşgalci Devletler Tarafından Paylaşılan Yurdumuzun, Yok Edilmek İstenen Ulusumuzun Kurtarıcısıdır. Yüce Atatürk, Hayatını Ulusunun Kurtuluşuna Adayan, Dünyada Eşine Az Rastlanan Liderlerden Biridir. Yurdumuzu Çağdaş Ülkelerin Seviyesine Çıkarmak İçin Gece Gündüz Demeden Çalışmıştır. Halkın Kendi Kendini Yönettiği Cumhuriyet İdaresini Kurmuştur. Yaşamı Süresince Yapmış Olduğu Devrimlerle, Ülkemizi Çağdaş Ülkeler Seviyesine Ulaştırmıştır.

 10 Kasım 1938 Tarihinde Saat Dokuzu Beş Geçe Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Hayata Gözlerini Yumdu. Atamız Her Ne Kadar Aramızdan Ayrılsa Da Yaptığı Çalışmalarla, Bıraktığı Eserlerle, Sözleriyle Kısacası Her Şeyiyle Bizlerle Birlikte Sonsuza Kadar Yaşayacaktır. Yüce Atatürk ‘Ün Yurdumuz Ve Türk Ulusu İçin Yaptıklarını Anlamak Ve Anlatmak İçin Onu İyi Tanımamız Gerekir. Fikirlerinden Yararlanılarak Geleceğimizin Temelini Sağlamlaştırmalı, Emanet Ettiği Türkiye Cumhuriyetini Sonsuza Kadar Yaşatmalıyız.

 Bu Nedenle Her Yıl 10 Kasım Günü Atamızın Aramızdan Ayrılışı Törenlerle Hatırlanır Ve Bu Günde Atatürk’ün Vatanseverliği, Kişiliği, Devlet Adamlığı, Fikirleri Ve Yurdumuzun Kalkınmasındaki Çalışmaları Anlatılır, Yaptıkları Kavramaya Çalışılır. Onu, Her 10 Kasım ‘Da Fabrikada, Okulda, Dağda, Bayırda, Ovada Kısacası Çağdaş Yaşamımızda Hissediyor Ve Görüyoruz. Her Yıl 10-16 Kasım Tarihleri Arasındaki, Atatürk Haftasında Atatürk Ün Yaşamını Anımsarız. Hafta Süresince Vatanseverliği, Kişiliği, Devlet Adamlığı, Fikirleri Ve Yurdumuzun Kalkınmasındaki Çalışmalarını Anlatır, Yaptıklarını Kavramaya Çalışırız.

ATATÜRK TÜM DÜNYADA ÖZLEMLE ANILIYOR

81yıl Önce Bugün Sevdiklerine Veda Eden Atatürk, Her Yıl Daha Fazla Saygı, Sevgi Ve Özlemle Tüm Dünyada Anılıyor. Her Yıl 10 Kasım Günü Ata'nın Aramızdan Ayrılışı Törenlerle Hatırlanır Ve Bu Günde Atatürk'ün Vatanseverliği, Kişiliği, Devlet Adamlığı, Fikirleri Ve Yurdumuzun Kalkınmasındaki Çalışmaları Anlatılır, Yaptıkları Anlamaya Ve Kavramaya Çalışılır. 10-16 Kasım Tarihleri Arasındaki, Atatürk Haftasında Atatürk Ün Yaşamını Ve Çalışmalarını Anımsarız. Hafta Süresince Vatanseverliği, Kişiliği, Devlet Adamlığı, Fikirleri Ve Yurdumuzun Kalkınmasındaki Çalışmalarını Anlatılarak Özlemle Yad Edilir.

670x136-009.jpgitaly-004.jpg

Editör: TE Bilisim