ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN 1300 TL OLACAK?

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, AKP'nin "asgari ücret 1300 lira" vaadinin ne zaman yürürlüğe gireceğini merak ediyor.

1 Kasım Genel Seçimleri’nin artından yüzde 49.3 oy olan AKP tek başına iktidar olmayı garantiledi. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim öncesi vaatlerinde, asgari ücretin 1300 liraya yükseltileceğini vaat etmişti. 1 Kasım’ın ardından gözler Davutoğlu’na çevrildi. Ancak Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücret zammı için 1 Ocak tarihini işaret etmesine karşın Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Başbakan Eski Yardımcısı Ali Babacan’ın açıklamaları kafaları karıştırdı.

TEMMUZ’DAN SONRA ZAM

Uzun yıllar ekonominin dümeninde yer alan eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan seçim öncesi yaptığı açıklamalarda 1300 liralık asgari ücret vaadinin 2016 yılı sonunda uygulanacağını söylemişti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise bir toplantıda “Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere 1300 lira olsun, derse Ocak’ta olur. Yok, biz iki aşamalı olarak iki dönemde belirliyoruz, deyip Temmuz ayını belirlerse o zaman da Temmuz’da 1300 liraya yükselir.” demişti.

EVLİ VE ÜÇ ÇOCUKLUYA 1380 TL

Yaklaşık 5 milyon asgari ücretli çalışan şimdi yeni kurulacak hükümetin son kararını bekliyor. Davutoğlu’nun seçim öncesi işaret ettiği tarih olan 1 Ocak 2016′da karar kılınırsa asgari ücretli çalışanın maaşı 1300 liraya, evli ve üç çocuklu çalışanın ise 1380 liraya yükselecek. Öte yandan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinden sonra ilk işlerinin gelir testi borçlarını silmek olduğunu söylemişti.

Editör: TE Bilisim