Trabzon’un gelişen ilçelerinden Arsin sivil toplum örgütü alanın da önemli gelişmeler oluyor. STKlar muhtarlar ve iş adamlarının katılıyla Arsin platformu kuruldu. Arsin platformu kurucu başkanı Oktay Acar platformun kuruluşuyla ilgili şu bilgileri verdi.

On iki kişi tarafından kurulan platform siyaset üstü, ilçemizin gelişmesi ve daha yaşanabilir bir ilçe olması için kurulduğunu söyledi.

Acar Demokrasinin vaz geçilmezi sivil toplum örgütleridir.

Her yörenin kendine has özelikleri vardır. Bizim yöremizin coğrafi ve strajedik yapısı oldukça zordur. Bu zorluğu kolaya dönüştürmek için mahalleler ve STK’lar üstü bir ortak mutabakat noktası ilçemizin gücüne güç katacaktır. Bu mutabakat yerel siyasetçilerin ve idarecilerin elini ilçe adına güçlendirecektir.

Arsin ilçemizin marka değerini yükseltmek adına muhtarların ve STK’ların katılımıyla ilçemizin tanıtım, tarım, hayvancılık, ulaşım, turizm, yatımlar, imar, idari, ekonomik,sanayi, eğitim sosyal,spor  ve kültür gibi konularla ilgili STKların gündemine gelen, çalışma alanlarıyla ilgili kamuoyunun gündemine gelecek konular çalışma alanı olarak belirlenmiştir.

Arsin Yanbolu platformunda ilçenin her bölgesin den önemli isimler yer aldı.  Platform Oktay Acar, Ali kemal Aydoğdu, Mustafa Sağır, İlhan Şahin, İbrahim Gürsoy, Kemal Özdemir, Hüseyin Haldızoğlu, Halil Yılmaz, Kamuran Akçay, Ali kemal Boz, Mstafa Tiryaki, Hüseyin Yıldız ve Aydın Şahin’den oluştu.

Kurucu başkan Oktay Acar gündeme alıp çalıştığımız konu başlıkların da ki çalışmaları komisyonlar halinde yapıp ilgili idari makamlarla ve kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyoruz. Şimdiden gönüllü olarak ilçesini ne kadar sevdikleri ortaya koyan kurucu arkadaşları tebrik ediyor ilçemize,ilimize ve bölgemize hayırlı olsun diyorum dedi.

123456---kopya-036.pngyesyeni-logo-final-544.png

Editör: TE Bilisim