Arpa Çimi Ve Suyunun Faydaları Nelerdir?

Arpa Çimi Ve Suyunun Faydaları Nelerdir, Hangi Vitaminleri İçerir? Arpa Çimi Hakkında Bilinmeyeler

Arpa Çimi Adını Daha Çok Hazırlanıp Satılan Arpa Çimi Suyu İle Duyurdu. Doğal Beslenme İçerisinde Yer Alan Ve Adeta Şifa Deposu Olarak Anılan Arpa Çimi; Kalsiyum, Beta Karoten, E, C Ve K Vitaminleri, Potasyum, Demir, Fosfor, B, B2, B6 Ve B12 Vitaminleri İle Yönünden Oldukça Zengin. Özellikle Covid-19 Hastalığı İle Mücadele Ettiğimiz Şu Günlerde Faydaları Saymakla Bitmeyen Arpa Çimi Yani Buğday Çimi Hakkında Diyetisyen Gizem Gençyürek, Detaylı Bilgiler Verdi. Arpa Çimi Nedir? Arpa Çimi Nasıl Tüketilir? Arpa Çimi Suyu Nasıl Hazırlanır? İşte Cevabı...

Arpa Çiminin Arpanın Yeşil Sapları Ve Yapraklarını İçeren Kısmı Olduğunu İfade Eden Diyetisyen Gizem Gençyürek, Arpa Çimi Hakkında Bilinmeyenleri Anlattı.

Arpa Çiminin İçerisinde Kalsiyum, Beta Karoten, E, C Ve K Vitaminleri, Potasyum, Demir, Fosfor, B, B2, B6 Ve B12 Vitaminleri İle Magnezyumun Bulunduğunu Belirten Dyt. Gizem Gençyürek, “Ayrıca 9 Amino Aside Sahip Olan Bitki, Hücreleri Amino Asitler İle Destekler.

Arpa Çimi Nedir?

Arpa Çimi, Arpanın Yeşil Sapları Ve Yapraklarını İçeren Kısımdır.

Arpa Çiminin Özelliği Nedir?

Arpa Çiminin Özelliği; İnsanlar İçin Gerekli Tüm Vitamin Ve Minerallerin Tamamını Neredeyse İçermesidir" Dedi.

Arpa Çiminin Faydaları Nelerdir?

Arpa Çiminin İçerdiği Vitamin, Mineral, Enzimler Ve Aminoasitler İle Bağışıklık Sistemini Desteklediğinin Altını Çizen Dyt. Gençyürek, “Klorofil Sayesinde Antioksidan Ve Antienflamatuar Etkiye Sahiptir.

Ayrıca Arpa Çiminden 'Besinler İlacınız Olsun' Değerinden Yola Çıkılarak Sağlığı Doğal Yollarla Korumayı Hedefleyen Bir İlaçta Üretilmiştir.

Arpa Çimi Nerede Bulunur?

Ülkemizde Bitkisel Ürünler Satan Mağazalarda Bulunabileceği Gibi Evlerimizde Saksıda Yetiştirilip Çimlendirilebilir Ve Sonrasında Suyu Hazırlanabilir.

Arpa Çimi Neye İyi Gelir?

Arpa Çimi Birçok Hastalığın İyileşmesinde Yardımcı Rol Oynuyor.

Özellikle Zor Bir Süreçten Geçtiğimiz Covid-19 Pandemi Döneminde Bağışıklık Sistemini Kuvvetlendirmesi Açısından Önemli Bir Role Sahiptir" Değerlendirmesinde Bulundu.

Kilo Verdiriyor, Kolesterolü Düşürüyor

Diyetisyen Gizem Gençyürek, Arpa Çiminin Faydalarını Şöyle Sıraladı:

"Kolesterolü Düşürür, Kan Şekerini Kontrol Eder, İnflamasyonları Azaltır, Ülseratif Kolitle Savaşır, Cilt Sağlığına İyi Gelir, Kilo Vermeye Yardımcı Olur, Artrite İyi Gelir, Migrene İyi Gelir, Hücresel Detoks Sağlar, Kan Pıhtılarını Önler, Sindirimi İyileştirir, Yaşlanma İle Savaşır, Toksin Birikimini Önler, Mide-Bağırsak Sorunlarını Tedavi Eder, Alyuvar Düzeylerini Artırır."

b-748.jpg

 

Editör: TE Bilisim