İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri TOPBAŞ Arıcılıkta  ilkbahar bakımları nedeniyle arıcıları Ruhsatsız ilaç kullanmamaları konusunda uyardı.

DSCN4984Kİlimizin  2000 cıvarında arıcısı ve 140 bin arılı kovanıyla  arıcılık alanında ekonomik açıdan çok önemli  potansiyel arzettiğini belirten İl Müdürü arıcılıkta en önemli unsurun kalıntısız ve hijyen üretim olduğunu vurguladı.İl Müdürü Sabri TOPBAŞ  baharın gelmesi ile  birlikte arıcılık çalışmalarının başladığını , bu bağlamda arı hastalık ve zararlılarıyla mücadelede kullanmak durumunda oldukları ilaçları veteriner hekimlere yazdırmak suretiyle  satın almaları gerektiğini belirtti. Ruhsatlı ve doğru ilaçları zamanında uygulamanın hem istenen sonucu almak  hem de kalıntısız üretim yapmak açısından önemli olduğunu söyledi.

Arı ürünleri hakkında üretici ve  tüketicilerin  eğitimine çok önem verdiklerini ve bu amaçla  kurslar açtıklarını, gazete, dergi, liflet ve broşürlerle üretici ve tüketicilere ulaşmaya çalıştıklarını belirtti. Bal, polen,arı sütü,propolis  ve balmumu gibi arı ürünleri üretiminde, dünya standardını yakalayabilmemiz için; arıcılıkla uğraşan çiftçilerin teknik bilgiye sahip olmalarının ve  bilinçli arıcılık yapmaların şart olduğunu söyledi. Arı ürünlerinin çok faydalı ve şifalı olduğunu belirten TOPBAŞ; şifa olacak ürünlerin yanlış uygulamalarla zehire dönüştürerek insan sağlığını tehdit eder hale getirilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

DSCN9318

ismet-muzaffer bal koleksiyonuSonuç olarak arıcıları bilinçsiz, ruhsatsız ve zamansız ilaç kullanmamaları konusunda uyaran İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri TOPBAŞ , Ülkemizin coğrafya, iklim ve flora bakımından oldukça zengin bir yapıya sahip olduğunu, bu avantajların daha da bilinçli kullanımı ile başta bal olmak üzere mükemmel bir gıda olan  arı ürünlerinin üretiminin ve pazar payının artacağını, istihdama ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirterek 2014 yılının arıcılar için bereketli bir yıl olmasını diledi.

 

Editör: TE Bilisim