Araç Muayenede Son 1 Hafta!

Karantina Günlerinde Araç Muayane İşlemlerini Yaptıramayanlara Verilen Ek Sürenin Dolmasına 1 Hafta Kaldı. Vatandaşların 30 Eylül’e Kadar İşlemlerini Tamamlaması Gerekiyor. Peki Muayane Ücretleri Neler? Başvuru Nerelerden Yapılıyor?

İşte Detaylar.

Pandemi Günlerinde Yaklaşık 24 Milyon Araç Sahibinin En Çok Merak Ettiği Konu Muayene İşlemleri Oldu. Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı, Araç Muayene Süresi 3 Nisan-3 Temmuz Arasında Olan Ve Bu Sürede Muayene Yaptıramayanlar İçin Önce 17 Ağustos’a Kadar Süre Tanıdı. Ancak Bu 45 Gün Yeterli Olmayınca, Araç Sahipleri İçin Bir Kez Daha Ek Süre Tanındı. Buna Göre; Araç Sahipleri 30 Eylül’e Kadar Muayene Yaptırabilecek. Bu Durumda Gecikme Bedeli Alınmayacak.

Ceza Riskini Unutmayın

Periyodik Araç Muayenesinde Tek Yetkili Kuruluş Olan TÜVTÜRK İse Vatandaşları Uyararak, Ertelemenin 3 Nisan-3 Temmuz Arasında Muayene Süresi Dolan Araçları Kapsadığına Dikkat Çekti. Kapsam Dışında Kalan Araçların Ertelemeden Yararlanamayacağı Belirtilirken, Vatandaşların Gecikme Cezası Ödememeleri İçin Muayene Sürelerini Kontrol Etmeleri Tavsiyesinde Bulunuldu. Süresinde Muayanesi Yaptırılmayan Araçlardan, Muayene Süresi Geçirilen Her Ay İçin Muayene Ücretinin Yüzde 5’i Kadar Gecikme Ücreti Alınıyor.

Son Güne Kalmayın

Milyonlarca Vatandaşın Karantina Döneminde Evinden Çıkmadığı Düşünüldüğünde TÜVTÜRK Şubelerinde Bir Yoğunluk Oluşması Da Bekleniyor. Bu Nedenle TÜVTÜRK, İstasyonlarda Yoğunluk Yaşanmaması İçin Vatandaşların Muayenelerini Son Güne Bırakmamaları Uyarısında Bulunulurken, Türkiye Genelindeki Tüm Araç Muayene İstasyonlarının Tam Kapasite Çalışmaya Ve Randevu Vermeye Devam Ettiğini Açıkladı.

Sadece Nakit Ödeme

Aracınız Eğer Hususi Ve ‘Sıfır’ İse 3 Yıl Sonra, Diğer Yıllar İse 2 Yılda Bir Muayeneye Tabi Tutuluyor. Ticari Araçların İse Her Yıl Muayene Edilmesi Şart. İki Veya Üç Tekerlekli Araçlar Ve Bunların Her Türlü Römorkları İse İlk 3 Yaş Ve Sonrası Her İki Yılda Bir Muayeneye Tabi Tutuluyor. Muayenesi Yapılan Araçlara, Muayeneden Geçemediği Takdirde Eksikliklerinin Tamamlanması İçin 1 Ay Süre Verilir. Ücretler İse Nakit Ödeniyor.

Ücretler Nedir?

Otobüs, Kamyon, Çekici Ve Tanker 462.56 TL.

Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork Ve Yarı Römork 342.20 TL.

Traktör, Motosiklet Ve Motorlu Bisiklet 174.64 TL.

Randevu Nasıl Alınır?

TÜVTÜRK’ün Resmi İnternet Sitesi ‘Tuvturk.Com.Tr’ Adresine Girip Ana Ekrandaki ‘Ücretsiz Randevu’ Bölümüne Aracınızın Plakasını, Ruhsat Numarasını Ve Muayene Yaptıracağınız Şehri Seçmeniz Gerekiyor. Daha Sonra İse Devam Butonuna Bastığınızda ‘Sayfa’ Sizi Otomatik Olarak Yönlendiriyor. Ayrıca Pazar Günü Hariç 08.00-20.00 Saatleri Arasında Hizmet Veren ‘0 850 222 8888’ Numaralı Çağrı Merkezinden De Randevu Alınabiliyor. E-Devlet Üzerinden De Online Olarak Randevu Alınabiliyor.

b-738.jpg

 

 

Editör: TE Bilisim