27 ölü, 75 yaralı

Ankara Valiliği: "13.03.2016 Pazar günü saat 18.45 sıralarında Kızılay Güven Parkta bir aracın patlatılması sonucunda ilk belirlemelere göre olay yerinde 20, hastaneye götürülürken 5 olmak üzere toplam 27 vatandaşımız vefat etmiş, yaralanan yaklaşık 75 vatandaşımız da çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır"

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi  sevk edildi.

Ankara'nın birçok bölgesinden duyulan patlama nedeniyle çok sayıda araç ve belediye otobüsü de zarar gördü.

Patlamanın nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak patlamaya bomba yüklü araçla gerçekleştirilen bir saldırının neden olduğu belirtiliyor.

Kan ihtiyacı yok

Sağlık Bakanlığı Kızılay'da meydana gelen patlamanın ardından Ankara'da yaralıların sevk edildiği hastanelerde kan ihtiyacı bulunmadığını duyurdu.

Türk Kızılayı da Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili olarak kan stoklarının yeterli olduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı yetkilileri Ankara'da meydana gelen patlama sonrası kan stoklarının yeterli olduğunu kaydetti.

GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Ankara Kızılay'da meydana gelen patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi. Geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsadığı öğrenildi.

Kızılay'daki patlamanın ardından yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı meydanda yaya ve araç girişine izin verilmiyor.

Araç ve yaya girişine polis tarafından izin verilmeyen meydan üzerinde emniyete ait bir helikopterde kontrol uçuşu yapıyor.

(Ajanslar)

Editör: TE Bilisim