Akçaabat Ortamahallede Mehmet Efendi Konağının İşletmeciliğini Alarak Tarihi Mirasa Sahip Çıkan Akçaabat’ın Genç Girişimci İş Adamlarından, Faruk Onur Solak, Osman Bektaş Ve Murat Tarakçı’dan Ortak Mesaj….

Akçaabat Denilince Aklımıza İlk Gelen Özelliklerin Başında Köfte Ve Ortamahalle Evleri Gelmektedir. Yalnız Köftemize Yapılan Tanıtım Ve Reklamlar Ortamahallemiz İçin Yapıldı Diyemeyiz. Ortamahalle Bakir Ve Tanıtılması İçin Her Saniye Bekleyiş İçerisinde Olan Bir Mahallemizdir. Gerçekten Ortamahalleye İyi Niyetle Yapılan Çalışmalar Var Yalnız Bunlar Ortamahalleyi Tanıtmak Anlamında Yeterli Değil.

Bugün Beypazarı, Safranbolu Ve Diğer Turizme Açık Olan Yerlerin Markalarıyla Birlikte Tanıtımda Boy Gösterdiklerini Biliyoruz.

Bizler Fazla Bir Şey İstemiyoruz, Ortamahallemiz Neden Safranbolu Veya Beypazarı Gibi Tanıtımı Yapılmasın, Çekim Merkezi Haline Gelmesin. Akçaabat’ımızın Muhtarlarından Tutun Siyasetçilerine, Sivil Toplum Kuruluşlarından Tutun Belediye Başkanlarına, Turizm İl Müdürlüğünden Tutun Büyükşehir Belediyesine ..Açıkçası ortamahallemizi dünya vitrininde tanıtabilecek Bir Çok Yetkili Mercilerimiz Var.

Bizler Mehmet Efendi Konağını Alarak Bu Taşın Altına Elimizi Koyduk Diye Düşünüyoruz. Sadece Taşın Altına Elimizi Koymakla Yetmiyor Gibi Geliyor Bize. Elimizi Kuvvetlendirmek İçin Tanıtımla İlgili Yolumuzun Açık Olması İçin Destek Bekliyoruz.

mehmet-efendi-konaği-01.png

Mehmet Efendi Konağı Yönetim Kurulu Başkanlarından Faruk Onur Solak Sözlerine Şu Şekilde Devam Etti….

BİRLİK BERABERLİK MESAJI VERDİ

Akçaabat denilince akla ilk gelen Akçaabat köftesi. Doğru köftemiz dünya mutfağında hak ettiği yeri buldu.

Ancak ya tarih ve doğa güzelliklerini mimarisiyle birleştiren ortamahallemiz. Birçok vatandaşımızın eleştirilerinde yer aldığı gibi tanıtımında mı eksiklik var yoksa yollarımı kötü bilemem ama bırakın dünyayı, Türkiye’yi halen Trabzon ilimizde bile ortamahallemizi görmemiş hatta duymamış vatandaşlarımız var. Bizlerin bu tesiste en büyük çabası ortamahalle yi dünyaya duyurup tanıtmak ve mahalle insanımıza azda olsa istihdam sağlayarak ekonomik hayatlarına destek olmaktır. Ortamahallemizi hak ettiği yerlere taşımak onu tanıtıp turizmin zirvesine çıkartmak için bizler taşın altına elimizi soktuk. Mücadeleden vazgeçmeden yılmadan hep ileri diyerek kararlı duruşumuzu sürdüreceğiz.

Benim Akçaabatlı hatta ortamahalleli vatandaşlarımızdan, bürokratlarımızdan, siyasetçilerimizden, sporcularımızdan,  yazarlarımızdan, oyuncularımızdan, gazetecilerimizden ricam gelin birlik olalım. Birlikte yürüyelim. Mahallemizi dünya turizmine kazandıralım. Herkes bilmeli ki ortamahalle ortamahalleliyle güzel. Geçmişten gelen örf ve adetleriyle güzel. Sözlerime son verirken işletmeyi açtığımız günden beri bizi kendi evlatları gibi bağırlarına basan desteklerini esirgemeyen tüm mahalle halkına, bize bu röportaj şansını tanıyan  siz değerli gazeteci abimiz Köksal Ustaoğlu’nda şahsım ve kıymetli ortaklarım adına şükran ve teşekkürlerimizi sunmak isterim. 

Faruk Onur Solak

 

Editör: TE Bilisim