Ali Türen Öztürk “Bir Konuştu Pir Konuştu”

İŞTE MERAK EDİLEN SORULAR VE İDDİALAR

-Ali Türen Öztürk’ü Siyasi Düşman Gören Kim?

-Ali Türen Öztürk, 2'inci Sıradan 5’inci Sıraya Neden Düşürüldü?

-Ali Türen Öztürk'e Kimler Oyun Yaptı?

-Ali Türen Öztürk'ün Şüphelendiği Kişiler Kimler?

- CHP İl Başkanı Güzide Uzun’un Yanında Ali Türen Öztürk İle Küfürlü Konuşan Kim?

-Ali Türen Öztürk'e Seninle Siyasi Düşmanın Olarak Uğraşacağım. Diyen Kim Ve Daha Fazlası Röportajımızda….

İŞTE ALİ TÜREN ÖZTÜRK’TEN OLAY YARATACAK AÇIKLAMALAR…

YAVUZ KARAN 2.SIRAYA GELMESİ İÇİN CHP GENEL MERKEZİ FAKS YAĞMURUNA TUTULDUĞU İDDAALARI VAR. BU İDDAALAR HAKKINDA NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ.

img_7157.jpg

Bilgim yok ama bu sürecin hazırlığı açısından 2 aylık bir dönem içerisinde bir hazırlık yapıldığını biliyorum. Eğer Genel merkeze yönelik böyle bir adım atılmış ve üyeler buna destek vermiş ise bu adımı atan üye arkadaşlara ”Uzunca dönemdir parti yöneticisi olan, il başkanlığı yapmış bir arkadaşınıza neden 6 ay önce yapılan ön seçimde sahip çıkıp, onun için çalışıp, onu birinci, ikinci veya üçüncü, dördüncü sıraya getirmediniz? Bu adım benim bildiğim birilerinin yönlendirmesi ile yapılmıştır. Merak bile etmiyorum.

YAVUZ KARAN ALİ TÜREN ÖZTÜRK İLE BİZ DOSTUZ, DİYOR. SİZ DE AYNI GÖRÜŞTEMİSİNİZ?

Hayır, bu siyasi bir açıklamadır. Dışarıya karşı öyle bir görüntü veriliyor. Dostluk böyle olmaz, dostluk insanı arkadan hançerlemekle olmaz. Dostluk ebedidir, o insan olarak beşeri arkadaşımız olabilir. Ama siyasi olarak benim siyasi düşmanım olduğunu kendisi bizzat bana yüzüme il başkanının yanında ifade etti zaten. Öyle bir dostluktan şimdilik seçim var diye benim yakınlarıma, siyasi çevreme şirin görünmek için söylemiş olduğunu, bunun da oynadığı oyunda üstlendiği yeni bir rol olduğunu düşünüyorum.

YAVUZ KARAN SİZİ “SİYASİ DÜŞMAN “ İLAN ETMİŞ, ÖYLE SÖYLENİYOR. BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Yavuz Karan, ön seçimde almış olduğu başarısızlığı kendinde aramayıp,  benim aday olmam neticesinde kendinin başarısız olduğu duygusuna kapıldı. Ve bu nedenle saygısız ifadeler ile şahsıma, çalışma arkadaşlarıma saldırdı. Bu tartışmanın bir bölümü de il başkanının da bulunduğu ortamda oldu. O fütursuz, saygınlıktan uzak ifadelere il başkanı hanım efendide şahittir. Böyle seviyesiz kişileri muhattap almak aslında benim tarzım değil ama her şeye rağmen kendisine “ sen benim her ne kadar siyasi düşmanım olduğunu söylesen de, nasıl bugüne kadar her sıkıştığında yanında oldum ise yine de sıkıntı yaşaman halinde yanında olabileceğimi söyleyip, tartışmayı bitirdim.

Bu nedenle partide birçok insanın önünde bana olan  “siyasi husumeti” ilan eden ve sonrasında bu adımları atan şahsın şimdi kalkıp ta siyasi dostluktan bahsetmesini kabul etmiyorum.

ÖN SEÇİMDEN SONRA BANA AÇIK AÇIK “SİYASİ DÜŞMANIZ”DEDİ

Parti içinde herkes bilir, ön seçimde Yavuz Karan beni Haluk Pekşen ile işbirliği yapmakla suçlamıştır. Benim siyasi rakibim olan biriyle işbirliği, akla ziyan bir değerlendirme. Şahsımın yürüttüğü bütün siyasi çalışmalarda hiçbir şahıs ile işbirliği yapmadım. Var ise çıksın söylesin. Ne siyasi olarak yaptım, ne özel hayatımda kimseyle işbirliği içerisinde bir başkaları aleyhinde harekette hiçbir zaman kesinlikle bulunmadım.

Ama işbirliği yapıp siyasi mevzi oluşturmak amaçlı çalışan arkadaşlar olduğunu herkes iyi bilir, bu partide. Kaldı ki yanlış bir adım da değildir. Ama hedef saptırmak amaçlı bu tür söylemleri şahsıma karşı ifade etmek, kendi tutarsız adımlarına mazeret oluşturmaktan öte bir değerlendirme değildir. Parti içi tartışmaları çokta basın önünde konuşmak doğru olmadığını düşünüyorum.

SİYASİ DÜŞMANLIK SÖYLEMİNİN İNTİKAMI SİZCE 5.SIRADAN 2.SIRAYA YERLEŞMEYLE ALINDI MI?

Bu arkadaş umarım başarılı olur. Eğer basına yaptığı açıklamaların arkasını dolduramaz ise ne yapacağını da söylese iyi olur. Benim bu partiye gönül veren veya bölge insanı ile olan diyaloğum, ilişkilerim bellidir. Kentin her sokağında, kimseye yanlışı olmayan bir birey olarak başı dik dolaşmaya devam ediyorum. Bu arkadaş ve çevresi, attıkları bu adım nedeni ile taban tarafından sorgulandığını biliyorum. Parti genel merkezine ulaştırılan yanlış bilgiler ile kendi lehlerine bir durum yaratmakla bir sonuç almaları da mümkün değildir. Bu adım ile kendi siyasi sonlarını hazırlamışlardır, benim gördüğüm bu.

 Vatandaşın seçmenin üyenin gönlünde yer etmek hepsinden daha önemli olduğunu düşünüyorum. Benim kırgın, dargın ve de tavırlı olduğum konuşularak, bunun üzerinden seçim sonrasına yönelik hesaplar üzerinden “ dedikodu “ yapılıyor, bunlar bize ulaşıyor. Sürecin başından beri ifade ediyorum. Benim kırgınlığım asla partime karşı değildir. Ben bana yapılan yanlışa karşı kırgınım 3200 kişinin iradesine saygı duyulmaması, atılan adımın hiçbir dayanağının olmayışıdır.

Sayın Genel başkanın bir açıklaması üzerine, yeniden aday olma ihtiyacını hissettim, aday oldum. Biliyorsunuz süreç bittiği aşamada üç kişinin başvurusu var idi. He vallahi billahi partililerimiz “ön seçim istediniz bak şimdi millet sizi sıralamaya koydu şimdi kalkıp aday bile olmuyorsunuz”  demesin diye aday oldum. Genel merkezin sıraların değişmeyeceği beyanı olunca da farklı bir adım atılamayacağı beklentisi ile sürece hazırlandık. İl başkanı deseydi ki Ali Bey seni düşünmüyoruz seni istemiyoruz ön seçim yok genel merkez belirleyecek sen istersen aday olma yaptığın hizmetlere teşekkür ederiz “der bende hiç sesimi çıkarmaz aday olmaz, çekilirdim. Beni listeye koymasaydılar bile sorun etmezdim. “7 Haziran seçimindeki başarısızlığın sorumlusu sensin, dinlenmen lazım” deseler sesimi çıkarmadan kenara çekilirdim.

Ama bu şekilde benim yerimin örgütte başarısızlığı her üye tarafından bilenen, tartışılan bir şahıs ile değiştirilmesi, bana açıkça hakarettir. Yerelde siyaset yapan birkaç kişinin kurgusudur, yapılanlar. Bu benim üzerime oynanan oyundur. Açık ve net söylüyorum bunların hepsi, gelecek dönemlerde beni potansiyel rakip olarak görenlerin kurguladığı bir senaryonun sonucudur. Ali Türen Öztürk’ü nasıl devre dışı bırakırız” hesabı üzerinden bir kurgu yapılmıştır. İlk sıradaki arkadaşında düşüncesinin bu olduğunu biliyorum. ”Yorgunmuşum. Performansım düşükmüş.”  

Birilerinin yaklaşık 2 ay öncesinden İlhan CİHANER üzerinden PM’e tesir etmek üzere bu hazırlığı yaptığını, örgütteki bazı isimleri de bu iş için kullandığını, biliyorum.

İl başkanının bu işten haberi olduğu halde, ısrarla haberim yok gibi demesini de yadırgıyorum. Çünkü genel başkan yardımcımız ile yaptığım görüşmede “bunu örgütün istediğini” bana açık ve beyan söyledi. Hatta ” il başkanı ile görüşeceğini neden böyle ifadeler kullanıyor” diyerek sitemini bana iletti.

Ben o anlamda genel merkez ede dargın değilim örgütümüze de küskün değilim ama buradaki şuanda örgütte görev alan birkaç kişi kendilerine siyasi menfaatlerinin devamında Ali Türen Öztürk’ün varlığını tehdit görmüşlerdir, oynanan oyunun nedeni budur.

CHP AKÇAABAT İLÇE TEŞKİLATINI BAŞARILI BULUYORMUSUNUZ

Bu soruyu bana değil de kendilerine sorun. Bakın bakalım kendileri başarılı mı değil mi. ilçe örgütü hakkında yorum yapmam başarılı olup olmadığını tüm kamuoyu biliyor. Benim örgütüm başarılıdır başarısızdır deme diye bir lüksüm yok. Burada Akçaabat ilçe örgütü başarısız değil “Ali Türen Öztürk başarısızdır “diye genel merkeze iletilmiş. Ben yokum, şimdi ilçe örgütünün başarılı olup olmadığını göreceğiz. Ali Türen Öztürk ’süz bir çalışmanın içerisine giren ilçe örgütünün başarı sağlayıp sağlamayacağını, şimdi göreceğiz. Başarılı olmalarını canı gönülden istiyorum.  

İlçe yönetimi ile başkanın tavrını birbirinden ayırıyorum. İlçe başkanı arkadaş, bir aday lehine açıkça tarafgir tutumu ile iletişimimizi kestiğim biridir. Teşkilat mı? Uzunca dönemdir, gençlik, kadın kolları faaliyeti aksamış durumdadır. Yönetim üretken olmaktan uzaklaşmış. Aday çalışmaları ile alınan bir sonuç var, ilçede. Yeni, adayların alacağı sonucu da görüp, başarı var mı yok mu hep beraber göreceğiz. O zaman diyeceğiz ki, ilçe ve adaylar başarılı veya başarısızdır.

ŞU ANA KADAR HİÇ BİR CHP PARTİ YETKİLİSİ SİZİ ARADI MI?

Hayır, şu ana kadar mevcut il yönetiminden hiç kimse beni ne arayıp nede bir şey sormuştur. Sadece yerel gazeteler aracılığı ile düşüncelerini aktarmışlardır. İl başkanı ve milletvekili adayları “Ali Türen Öztürk bizim arkadaşımızdır, bizim dostumuzdur, kendisine yanlış yapılmıştır, yanlış anlaşılmıştır biz ona sahip çıkıyoruz ”gibi ifadeler kullanarak gazetelere açıklamalar yapmışlardır. Onun haricinde il yönetiminden beni kimse aramamıştır, rahatsızlığını ifade eden yöneticiler olduğunu biliyorum ama onlarında sessiz kalmayı tercih etmesi nedeniyle bu tavırlarının bir anlamı olmadığını açıkça ifade ediyorum.

Belli ki seçim süreci nedeniyle birçok arkadaşımız, parti zarar görür diye sessiz kalıyor. Kendilerince haklı olabilirler, ancak yönetimi kıskaç altına alan birkaç kişiye de cevap verilmesi gerekiyor, bu uygunsuz adımları için.

Üyelerin, parti sempatizanlarının, oy verenlerin ve diğer siyasi anlayış sahibi vatandaşlarımızın yapılanları doğru bulmadığını biliyorum.

 Örgütten sadece bana oy veren 3200 kişiye doyurucu bir açıklama yapılmasını istedim. Onu da yapmadılar.

Arkadaşlarıma, bütün bu yapılanlar karşısında partim hizmetine yine de ihtiyacımız var der ise de göreve hazır olduğumu beyan ettim, yine sizin aracılığınız ile bu hususu tekrarlıyorum.

 “ALİ TÜREN ÖZTÜRK YOKSA BİZDE YOKUZ” DİYEN PARTİLİLER VAR

Evet, bu söylemlerle her gün karşılaşıyorum. Her gün telefonlarla arıyorlar. Sen yoksan bizde yokuz diye. Bu yaklaşımlarının doğru olmadığını kendilerine söylüyorum. Bu partinin yereldeki bir kısım idarecisinin attığı adımın partime zarar vermesini asla kabul edemem. Bir ilke, düstur, geleneğin ve çağdaşlaşmanın adresi partimin ülke genelinde bu seçimden başarılı çıkacağına inanıyorum. İlimizde de başarılı olması temennimdir. Şahsıma yapılan bu saygısızlığın karşısında kızgın olan bazı seçmenlerin başka partilere oy vereceğiz beyanlarını biz de duyuyoruz.  Ulaşabildiklerime söylüyorum. Benim partim CHP’dir.

Benim söyleyeceğim şu: ben partime karşı bir kızgınlığım yoktur, kızgınlığım parti yönetimlerine çöreklenmiş üç beş entrikacı yöneticiyedir. Hayat mücadelemde ilkem hep dürüstlük olmuştur. Yola çıktıklarımı, hiçbir zaman yolda rastladıklarım ile değişmem.

SİZE BU YAPILDIĞI İÇİNMİ ADAYLIKTAN ÇEKİLDİNİZ?

Elbette. Tutarsız, güven vermeyen, yüzüme başka konuşup, arkadan başka tertipler hazırlayan, bu tertiplere göz yuman, destek veren bir kısım yöneticiler ile bir adım atılmayacağını gördüm. Şahsıma yapılan bu hakareti kabul etmem mümkün mü? Genel başkan yardımcısına da söyledim. Hiç listeye koymasanız sesimi bile çıkarmazdım. Ama üye iradesi ile getirildiğim konumu yok farz edip, intikam ruhu ile bana yapılan bu haksızlığa karşı sessiz kalmam kendi yaşam ilkelerim ile bağdaşmaz. Ben bu kentte hizmet veren önemli bir işadamıyım, öyle üç beş kişinin ayak oyunlarına kendimi alet etmem. Söyleyeceğimi de söylerim.

ALİ TÜREN ÖZTÜRK SAĞ PARTİYE EĞİLİMLİ, ALİ TÜREN ÖZTÜRK’ÜN ORTAĞI AK PARTİLİ HATTA TAŞERONLUĞUNU YAPTIĞI KİŞİDE AK PARTİLİ BUNLARI ÖĞRENEN CHP GENEL MERKEZİ ALİ TÜREN ÖZTÜRK’ÜN SIRALAMASINI DEĞİŞTİRDİ DİYE İDDAALAR VAR. BU İDDAALAR HAKKINDA NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ.

img_7156.jpg

Ben AKP iktidar olmadan önce, AKP yokken bahsettiğiniz o şahıslarsa onları bahsediyorsunuz anladığım kadarıyla, AKP kurulmadan önce ben onlarla ortaklık yapıyordum. O şirket ile 1992 yılından bu zamana kadar ben çalışıyorum. Zamanında onlara şantiye şefliği yapmışım dostlarım var, arkadaşlarım var. Benim bu kentte ve ülke genelinde siyaseten solda ve sağda olan çok önemli dostlarım vardır. Bir iş adamıyım. Politik durumumuzu da her biri çok iyi biliyor. İş ile siyaseti ayrı tutmaya özen göstermeye çalışıyorum. Ama sol adına 21 bir siyaset yapan, bu süre zarfında 15 yıl sol adına belediye başkanlığı yapan birine bu sözlerin söylenmesi ne kadar yakışık alır, taktir milletindir. Âmâ şunu söyleyebilirim. Seçilmiş olduğum görevlere gelir iken birçok sağ zihniyet taşıyan vatandaşın bana oy verdiğini biliyorum. Benim kara kaş kara gözüm için değil, onlara sağladığım hizmetler için bana hep destek vermişlerdir. Hepsinden Allah razı olsun. Kaldı ki beni tanıyanlar iyi bilir hiçbir zaman alan el olmadık, hep veren el olduk. Kapımıza gelene sağcımısın, solcumusun diye de hiç sormadık. Bu tavrımı siyaseten eleştiri konusu yapanları, dikkate almadığım gibi gülüp geçiyorum.  Şahsıma yönelik boş ithamlar da bulunan bu şahıslar kendilerince siyasi ikballerinin arkasını doldurmaya çalışıyorlar, ancak halk karşısında battıkça batıyorlar.

Söyleyeyim, Ak partinin kuruluşu sırasında bana teklifler de geldi, ben onları kesinlikle ret ettim. Ben CHP’liyim bu partide kalacağım. Öyle bu kentte sol siyaset çeperine, CHP’ye yerleşmiş birkaç entrikacı’ ya bu partiyi bırakacağımızı sanıyorlar ise yanılıyorlar. Amaçları bizi küstürüp uzaklaştırmak. Biz bu ayak oyunlarına gelmeyiz, bunu iyi bilsinler.

 

 

Editör: TE Bilisim